Rasim Atalay

Rasim Atalay

İsrail’e bir Mevlana gerek

İsrail’e bir Mevlana gerek

Aralık ayının Konya için farklı bir önemi vardır…

Malumunuz olduğu üzere Hz. Mevlana’nın metfun bulunduğu Konya’da Aralık ayında her yıl geleneksel olarak Vuslat Yıl Dönümü Etkinlikleri düzenlenir.

Hz. Mevlana’nın vuslata erişinin 750. yıl dönümüne rast gelen 2023, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından Mevlana Yılı olarak ilan edildi. Haliyle Konya’daki Aralık heyecanı da yılın tamamına yayılmış oldu.

Mevlana Hazretleri’nin tüm dünyaya verdiği barış, hoşgörü, iyilik, doğruluk, adalet, hakkaniyet ve kısacası insanı insan yapan değerleri anlamak, kavramak ve gerçek hayatta yansıtmak son zamanlarda daha önemli hale geldi. İçinde bulunduğumuz dönemde insanlığın gerçekten kim olduğunu, ne olduğunu, niye insan olduğunu, insan olmanın neleri beraberinde getirdiğini, kime insan denildiğini, insan olmak için nasıl yaşamak gerektiğini anlamaya her zamankinden daha çok ihtiyacı var.

Özellikle yaratılmışlar içinde en üstün ve en şereflisi, ırk, dil, din, mezhep ayrımı yapmaksızın insan olduğu halde, insan eşittir eşrefi mahluk olduğu halde, kendini diğer insanlardan daha üstün görüp, diğerlerini ezmeye çalışan, zulmeden, gözünü kan bürümüş olanların insanı insan yapan değerleri öğrenmeleri gerekiyor.

Bugün dünyanın gözü önünde son yılların en büyük insanlık katliamına imza atılıyor…

Kudüs ve Gazze başta olmak üzere Filistin topraklarında yaşanan vahşet hepimizin malumu…

İşgalci, terörist, kansız, zalim, bebek katili, arsız, hayasız, kalleş… gibi çoğaltabileceğimiz tüm olumsuz ve tüm insanlık dışı sıfatları layıkıyla hak eden İsrail ve onun başı olan ABD, kendilerine kendi dinlerinden dahi yöneltilen tüm tepkilere rağmen bu vahşetten vazgeçmiyorlar.

İnsanlık bu topraklarda, minicik yavruların bedeninde ölüyor.

Teslimiyetin en mükemmelini, en büyüğünü, en güzel örneğini sergileyen, hakikaten Müslümanlığın nasıl olduğunu bizlere dahi hayatlarıyla öğreten, Müslüman gibi yaşayıp Müslüman gibi şehadete eren o insanların vermiş olduğu bu olağanüstü gayret ve mücadele insanlığın onur mücadelesi olarak tarihe not düşülüyor.

Yaşanan vahşetin ortasındaki bu büyük teslimiyet insanlığa öyle güzel İslam dersi veriyor ki, dünyanın dört bir yanından gayrimüslümler akın akın İslam’a geliyor…

İslam, insanlığa şeref kazandırıyor, haysiyet veriyor, insanı onurlandırıyor…

Gel gelelim İsrail laneti, onursuz, şerefsizlik, haysiyetsizlik, hayasızlık ve zalimlik üzerine kurmuş olduğu yapıyı devam ettirmek için halen direnç gösteriyor.

Bunlara önce insan olmanın ne olduğunu hatırlatmak ve öğretmek gerekiyor. Bilmiyorum belki de zulmü bitirmek, İsrail’i ıslah etmek için buraya bir Mevlana gerekiyor…

Hoş, bunları bırakın alimler, Peygamberler bile yola getirememiş, Mevlana gibi bir alim gelse ne yazar...

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Rasim Atalay Arşivi
SON YAZILAR