İbrahim Çiçekçi

İbrahim Çiçekçi

Konya’da COVİD tedavisiyle ilgili ilginç gelişme

Konya’da COVİD tedavisiyle ilgili ilginç gelişme

Ölümcül COVİD-19 virüsü görüldüğü günden bu yana birçok uzman, virüse karşı onlarca tavsiyede bulundu.

C vitamini, D vitamini, Beta Glukan, Probiyotik, Çörek Otu yağı gibi gıda takviyelerinin hem virüsü önlediği hem de tedaviye katkı sağladığı kamuoyunda uzmanların dilinden birçok mecrada karşımıza çıktı.

***      ***      ***

Yalnız bugüne kadar uygulanan en ilginç ve denenip sonuç alınan bir ek takviye Konya’dan geldi.

Necmettin Erbakan Üniversitesi Meram Tıp Fakültesi’nde görevli bir Profesör hocamız, herkesin bildiği bir madde ile hastalar üzerinde bir deneme yapmış. Rızaları alınarak deneme yapılan 50 hastanın tamamı iyileşmiş.

***      ***      ***

Hastanedeki tüm doktorlar harekete geçmiş. Durumu duyunca hocamızı aradım. Hocayla yaptığım telefon görüşmesinde, Sağlık Bakanlığı ile koordineli çalışmaların başladığını bildirdi. Çalışmanın stratejik önemi açısından şimdilik duyurmamamızı rica etti. Biz de saygı duyduk. Ürünü duyunca biraz bilinenden farklı özelliklerini araştırdığınızda hakikaten siz de benim gibi çok şaşıracaksınız. Yakın zamanda inşallah haber olarak tüm ayrıntılarını vereceğiz.

***      ***      ***

Hocalar çok heyecanlı. Bu ölümcül illete bu denli somut bir şifa kaynağı bulunması bir anda dünyada da hastalıkla ilgili tedavi yöntemlerini değiştirecek nitelikte. Ben çok önemsedim. İnşallah bu keşif; insanların ölüm korkusu ile yaşadığı bu dönemde birçoğumuza ve yakınlarımıza şifa olabilir…

ŞEHİR HASTANESİ UZAK MI ?

Konya Şehir Hastanesi geçtiğimiz hafta tam kapasite hizmete girdi. Bize de baştan sona gezmek nasip oldu. Konya için inanılmaz bir yatırım. Emeği geçelerden Allah razı olsun.

***      ***      ***

Bu dönemde birçok kişi biz gazetecilere hastanenin yerinin uzak olduğu yönünde eleştirilerde bulundu. Halkın talebi bizler için önemlidir lakin bu eleştiriler haksız eleştiri...

Erinmedim merkezle arasını ölçtüm. Alaeddin Tepesi ile arası 6,5 kilometre. Yani araçla 10 dakika. Yürüsen bile bir saat sürmez.

Meram Eğitim Araştırma, Beyhekim gibi hastaneler ile kıyaslarsak Şehir Hastanesi merkezde diyebiliriz.

Toplu ulaşım olarak da yeni açılmasına rağmen süreç iyi yönetildi. Sürekli Adliye bölgesine tramvay gidiyor. Birçok dolmuş ve otobüsün son durağı yine aynı bölge. Konya Büyükşehir Belediyesi tramvay hattından hastaneye günlük 45 aktarma sefer yapıyor. Bu sayı azımsanacak bir sayı değil. Daha yeni açıldı elbet bazı çevresel eksiklikler olur. Ama hastane uzak diyenler haksızlık ediyor. 

AMAN DİKKAT KOLONYA YÜZÜNDEN EHLİYETİNİZDEN OLMAYIN!

Güler misin ağlar mısın derler ya hani. Dün bu sözü tanımlayan bir hadise Konya sınırları içeresinde yaşandı.

Bir yakınım Seydişehir’de bağ evinde iken yeğeninin küçük bir rahatsızlığı sonrası Seydişehir Devlet Hastanesi’ne gidiyor. Tedavi tamamlanıp çıkıyorlar. Eşi, çocukları ve yeğeni arabaya biniyor. Hastaneden çıktıkları için dezenfekte olma maksadıyla hepsi ellerine ve yüzlerine kolonya sürüyorlar.

Seydişehir çıkışı bir polis çevirmesine takılıyorlar. Polis rutin Alkol testi yapıyor. Bir de ne çıksın kolonya sürenler de alt sınırın üzeri promil alkol çıkıyor. Polis de kolonyadan olabileceğini söylüyor.  Görüyor da hiç birinde sarhoşluk belirtisi de yok. İnanıyor lakin ehliyetini alıyor. Hastaneye test için giden mağdur ne yapsa alkol testi yaptıramıyor. İş savcılığa kadar gitmiş.

Güler misin ağlar mısın dedik ya hani. Gerçekten öyle. Elimizi-yüzümüzü dezenfekte ettiğimiz için ehliyetimiz de elimizden gidebiliyor muş…

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
İbrahim Çiçekçi Arşivi
SON YAZILAR