Murat Dönmez

Murat Dönmez

Konyaspor kimliğine kavuşuyor mu?

Konyaspor kimliğine kavuşuyor mu?


Aykut Kocaman'ın takımın başına geçmesiyle birlikte, ekip de bir değişimin, kazanma hırsının, en azından mücadeleci futbolun görüntüleri sergilenmeye başlandı. Kocaman'ın oyun stilinde genelde yan toplarla çok pas yapma vardır. 'Al gülüm ver gülüm'  sistemi hem oyuncuları hem de taraftarları belli bir saatten sonra sıkmaya başlar. 
Gaziantepspor karşısında da genel anlamda ilk yarının 20. dakikasına kadar böyle bir görüntü sergilendi diyebiliriz. Bu yüzden özellikle ileri çıkmada ağır kalınması, zorlu geçeceği başından belli olan Gaziantepspor mücadelesinde alınacak olan bir puanın bile altın kıymetinde olduğunu düşünmüştük. 
Ta ki; 17. dakikada Muhammed Demir'in sakatlanıp, zorunlu değişikliğine kadar.  Bu değişiklik, Torku Konyaspor'un lehine, doğal olarak da Gaziantepspor'un aleyhine işledi. Bu dakikadan sonra Yeşil beyazlılar daha iyi top çevirip özgüven kazanınca tribünleri dolduran 12 binden fazla taraftar da umutlanmaya başladı. İlk yarının beraberlikle bitmesinin ardından, ikinci yarının hemen başında Rangelov'un ön direkte mükemmel kafa vuruşuyla öne geçen Torku Konyaspor, oyun üstünlüğünü mücadelesin son 5 dakikasına kadar sürdürdü. İlerleyen yaşına rağmen tecrübe kokan bir golle takımını rahatlatan Hasan Kabze sahanın yıldızı diyebiliriz. Savunmada ve ataklarda her alanda Hasan Kabze'yi görmek mümkündü.  Hleb'in de yavaş yavaş kendisine geldiği görmek herkesi memnun etti. Torku Konyaspor'da tecrübeli  diğer bir isim olan Uğur  İnceman'ın görevini eksiksiz yapınca, Hleb'in daha rahat top oynamasına, iyi paslar atmasına sebep oldu.  Help, bu sezonun belki de en iyi oyununu sergiledi. Attığı 2 gol pasında da bunu gösterdi. Ama yeterli değil. İyi futbolunun, zekasının ve attığı pasların üzerine koyacağına inanıyoruz.  Aynı şeyleri Uğur İnceman içinde söylemek istiyorum. Uğur'un tam anlamıyla oynamadığını düşünüyorum. Daha hareketli biraz daha öne çıkması Konyaspor'un gol yollarında yaşadığı sıkıntıları aşmasında önemli bir rol oynayacak. Tabii bunun içinde defansta görev yapanların da daha dikkatli olması gerekiyor.
Zor bir mücadeleden 2 golle 3 puanı kapan Konyaspor, gelecek açısından önemli bir galibiyete imza attı. Umarım, bu akıllı futbol gelecek haftalarda özellikle deplasmanlarda da sergilenerek, puan hanesine yeni ilaveler eklenmesi halinde, Konyaspor'un daha iyi bir konumda olacağını gösterir.
Maalesef, Türk futbolunun genlerinde olan sıkıntıyı, son 5 dakikada yine yaşadık. 2-0 önde olmanın verdiği rehavetle Chıbuike direkten dönen topu ve yine aynı futbolcunun başka bir pozisyonda ceza sahası içindeki sert şutunun ağlara gitmemesi Konyaspor açısından büyük bir şanstı.
Netice olarak, Gaziantepspor maçında, Kaleci Belec'ten ileride oynayan Rangelov'a, kulübedeki Aykut Kocaman'dan diğer oyunculara kadar herkesi tebrik ediyorum. En büyük alkışı da Passolig yüzünden taraftar kıtlığı yaşandığı ligimizde soğuk havaya rağmen takımını yalnız bırakmayan tamı tamamına 12 bin 280 taraftarı gönülden kutluyorum...  

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Murat Dönmez Arşivi
SON YAZILAR