Yusuf Alpaslan Özdemir

Yusuf Alpaslan Özdemir

Memiş Okuyucu ve “Maarifin sesi”

Memiş Okuyucu ve “Maarifin sesi”

Yazılarımı ve “Kültür Atlası” sayfamızı takip eden okurlarım Memiş Okuyucu ve Maarifin Sesi adlı siteyi yakınen bilirler.

Maarife ciddi anlamda kafa yoran, bu kutlu yolda her daim bir çaba içerisinde olan Memiş Okuyucu’nun bir kez daha elini taşın altına koyarak oluşturduğu “maarifinsesi.com” adlı sitede sadece maarif değil, hayata dair hemen her konuda konu/konuk ve kısacası anlamlı içeriğiyle hayırlı bir işe daha imza atıyor.

Öncelikle Memiş Okuyucu’yu henüz tanımayanlar için kısaca bir özgeçmişinden, sonra siteden bahsedeceğim.

Memiş Okuyucu’nun teveccüh göstererek bana da gönderme inceliğinde bulunduğu okuma ve maarife dair röportajı da inşallah yarın yayınlayacağım. Bugün bu röportajın sunuşunu vermek durumundayım sadece, çünkü köşemin sınırları konuyu iki güne yaymaya mecbur bırakıyor.

MEMİŞ OKUYUCU

1965 Yozgat doğumlu Memiş Okuyucu ilkokulu Yiğitler köyünde, ortaokul ve liseyi Kayseri Mimar Sinan Öğretmen Lisesinde tamamladıktan sonra 1985 yılında Denizli Eğitim Yüksekokulunu, 1998 yılında da H.Ü. Eğitim Fakültesi Sınıf Öğretmenliği bölümünü bitirdi.

“Yozgat ve Orta Anadolu Bölge Ağzında Yaşayan Kelimeler, Deyimler ve Atasözleri, Maarifimiz ve Geleceğimiz, Türkiye'de Şehirli Dindarlık ve Maarifin Seyir Günlüğü” adlı eserleri bulunan Okuyucu’nun yazıları Şehir ve Kültür, Vuslat, Denizli Hizmet, Polatlı Postası, Arkadaş Çocuk (Batı Trakya) Bilim ve Aklın Aydınlığında Eğitim (MEB)dergilerinde yayınlandı.

1996’dan itibaren TYB(Türkiye Yazarlar Birliği) bünyesinde icra edilen millî kültür, millî tarih ve millî kimliğimize dair pek çok faaliyeti bir mektep formunda yirmi yıl kadar süre ile takip ve tedris etti. Öğretmenlik, Maarifimiz ve Geleceğimiz başlıkları ile muhtelif kurum ve kuruluşlarda konferanslar verdi. TRT Türkiye’nin Sesi Radyosunda, Öncü Eğitimci Portreler programlarını hazırlayıp sundu.

MAARİFİN SESİ

Bu güzel insanın öncülüğünde yayınını sürdüren Maarifin Sesi’ne gelince… Site ana ilkelerini; “Düşünce ve düşünme alanlarını önceleyip, zamanı, mekânı ve evreni düşünce üzerinden anlayıp anlamlandırmaya çalışmak temel hedefimizdir. Çabamızın önceliği şahıs ve hadiseler üzerinden değil, düşünceler üzerinden olacaktır. Ana temamız eğitimdir. Eğitimde insanı merkeze alan bir idealimiz vardır. Aklını ve kalbini birlikte kullanabilen davranış eğitimi ile birlikte kalp eğitimini de hedefleyen bir perspektif inşa ederek, insanımıza bir düşünce alanı oluşturmak muradındayız.” Şeklinde ilân ediyor. Mehmet Doğan’ın da olduğu nitelikli bir yazar kadrosu var.

Maarifin Sesi’nde okuma ve yazma da önemli bir yer tutuyor. Okuma önerileri ile takipçiler kendilerine güvenilir bir rehber bulabilirler. Hasılı https://www.maarifinsesi.com/ linkindeki siteyi okurlarıma tavsiye ediyorum.

Son olarak başta da dediğim gibi sitede benimle yapılan röportajın sunuş yazısını bugün, röportajın kalanını da inşallah yarın köşemde yayınlayacağım.

Sağlıcakla kalın…

YUSUF ALPASLAN ÖZDEMİR İLE RÖPORTAJ

SUNUŞ

Bu haftaki röportajımızı maarifçi, edebiyat adamı, kültür adamı, deneme yazarı, editör gibi pek çok sıfatı birden bir koltuğuna sığdıran, tecrübeli ve idealist bir muallim Yusuf Alpaslan Özdemir ile yaptık. İller yollar aşarak kaleme aldığı gezi gözlem yazıları ile zaman zaman da hür tefekkürün kalesi dergiler peşinde okura sürülecek iz ararken rastlayabilirsiniz ona. Bir eğitim adamı diyeceğiz ama maarif adamı demek daha çok meramımızı anlatmaya yarıyor. O ”yalın kat” bir kalem işçisi. Onu ”kültür ajanda”mıza ait keskin murakabe yüklü edebiyat analizleri ihtiva eden latif deneme yazılarından da tanıyabilirsiniz. Bu röportajı içeriden bir ses olarak okumanız maarif alanımızla ilgili anlamalarınıza yardımcı olacaktır. Bir kıdemli muallimin maarif sahasında sizi soluklandıracak tecrübeleri eşliğinde …

Meraklılarına yakın gözlem ile okunası bir röportaj oldu. İstifadenize sunuyoruz.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Yusuf Alpaslan Özdemir Arşivi
SON YAZILAR