Ali Dutal

Ali Dutal

MİRAÇ VE DERBİ MAÇ

MİRAÇ VE DERBİ MAÇ

 

Yukarıdaki başlığı okuyan her aklı selim Müslüman “Miraç ile Derbi Maç nasıl ilişkilendirilebilir, bu adam manyak mı!” diye düşünebilirsiniz. Böyle düşünmekle yerden göğe kadar haklısınız. Ben de olsam aynı şeyi düşünür hatta ağır sözler de söyleyebilirdim.

Açıklamalarıma geçmeden önce dün gece idrak ettiğimiz “Mübarek Miraç Kandilinizi” en kalbi duygularla tebrik eder, tüm ümmetin ümmet şuuru kazanmasına vesile olmasını Hz. Allah(cc)’tan niyaz ederim.

          Kısaca Miraç; Recep ayının 27. Gecesi Peygamber Efendimiz Hz. Muhammet(sav)’in yaşadığı emsali görülmemiş olağanüstü olaylardan biri olan İSRA VE MİRAÇ mucizesidir.

İsra, gece yürüyüşü; Miraç ise, göklere yükseliş anlamına gelmektedir. Peygamberimizin uyku ile uyanık bir halde iken ruh ve beden ile Mekke'deki Mescid-i Haram'dan alınıp Kudüs'deki Mescid-i Aksa'ya götürülmesine İSRA, oradan da göklere çıkarılarak Hz. Allah(cc)’ın cemalini görmek ve konuşma şerefine mazhar olup yeryüzüne geri gelmesi sürecinin tamamına MİRAÇ denilir.

Miraç gecesi, mü'minin miracı olan ve mü'mini Cennete götüren beş vakit namaz farz kılınmış, Bakara Suresinin yatsı namazının sonunda okuduğumuz “amenerrasulü” olarak bilinen ayetleri indirilmiştir.

Müslümanlar için olağanüstü öneme sahip İSRA ve MİRAÇ hadisesi ile ilgili hoca kılıklı adamların akıl almaz değerlendirmelerine yer vereceğim. Normal şartlarda bu adamların ifadelerini yazıma alarak sayfamı kirletmek istemezdim; ancak, bu adamları referans alan saf Müslümanlara nokta kadar faydam olur niyetiyle yazımda yer veriyorum. Aşağıda açıklamaların bir kısmının yer aldığı video “www.youtube.com” da mevcuttur.

Konu: İsra ve Miraç olayı. Tarihi Rivayet Malzemesi, Konuşmacılar: Mustafa İslamoğlu (M.İ.), Prof. Dr. İsrafil Balcı (İ.B.), Tarih:24.04.2017, Yer: Hilal Tv

Konuşmadan bazı bölümler:

İ.B; Bize bu rivayetleri nakledenler ben eminim ki vahiy kültürüne sahip olsalardı vahiy konusunda bunca herzeyi gelipte dinin içine boca etmezlerdi, diye düşünüyorum. İsra Hadisesi peygamberimizin yaşadığı bireysel tecrübedir. Kur’an’da var, buna inanırız ama İsra-1’in haricinde de Kur’an bunun dışında nasıl olduğunu ne olduğunu sizin teyit ettiğiniz gibi açıklamaz. M.İ: İsra’nın yanına olmayan bir şey koyduk. İ.B:Payanda. Hz. Musa’nın Tur Dağı’na yolculuğu var, Hz. Peygamber’inde İsra yolculuğu var. Hz. Musa Tur Dağına geliyor, konuşuyor…Sizin  İsra’nızdan geliyorsunuz Hz. Peygamberi Kudüs’e götürüyorsunuz, Kudüs değil farklı bir yer de olabilir, tartışmalıdır, benim başka bir görüşüm var. Kudüs’e gelince film burada kopuyor. M.İ.: Oraya bir film sıkıştırıyorsunuz ÇAKMA BİR FİLM, İ.B.: Ne demiş bizim gelenek Ey Yahudiler sizin peygamberiniz Tur Dağına gitti Allah’la yerde görüştü bizimki gitti gökyüzünde görüştü. M.İ.: Bizimki sizinkine 5 çeker mi demişler, İ.B: aynen öyle 5 çeker demişler, demek ki bunun bir YAHUDİLİK AYAĞI VAR, M.İ.: MAÇ yapıyoruz İ.B: Aynen öyle MAÇ yapıyoruz. M.İ.: Maçın bir tarafında DERBİ MAÇI bu; bir tarafında Hz. Musa var, bir tarafında Hz. Peygamberimiz var ve bu maçta peygamberimize 5-0 bir galibiyet verme kararı almışız biz de hakemiz…

Konuşma uzayıp gidiyor. Konuşmanın ilerleyen bölümünde MİRAÇ hadisesini ZERDÜŞLÜĞE bağlıyorlar.

Hz. Allah(cc) aşkına şu ifadelere bir bakın. Böyle bir edepsizlik olur mu? Miraç rivayetçilerinin rivayetlerine HERZE diyorlar, iki büyük peygambere (haşa) maç yaptırtıyorlarmış. Adam utanamadan, arlanmadan DERBİ MAÇ diyor!

Yazımın başlığına koyduğum DERBİ MAÇ nitelendirmesi M. İslamoğlu’na ait bir ifadedir. Miraç hadisesine inanmayabilirsiniz, buna bir şey diyemem; ancak, Müslümanların şeksiz şüphesiz inandığı MİRAÇ hadisesine saygısızlık MÜSLÜMANLARA saygısızlık değil mi?

Ben bu zevatı zerre kadar dikkate almıyorum. Benim derdim, bu iman hırsızı adamlara imanlarını çaldıran Müslümanlarla! Akılınızı başınıza alın! İman oyun değildir, şakaya gelmezzz. Hani akletmekten bahsediyordunuz, niye aklını nefsine tapusuyla vermiş adamlara aklınızı veriyorsunuz?

Fazla bir şey demeyeceğim; M.İslamoğlu’nun babası (Hz. Allah rahmet eylesin) Ahmet İslamoğlu oğlu M. İslamoğlu ile ilgili olarak Bugüne kadar oğlunun bir tane bile kitabını evine sokmadığını; eğer batıl düşüncelerinden dönmezse kendisiyle birlikte peşinden giden on binlerce insanı da helâk edeceğini” söyleyerek hem insanları ikaz etmekte hem de oğlunun hidayeti için tüm dostlarından dua istemiştir.

Hz. Allah(cc) herkese akıl, firasaet versin; doğru yoldan saptırmasın; saptırıcıların şerrinden muhafaza etsin!

 

 

 

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Ali Dutal Arşivi
SON YAZILAR