İsmail Detseli

İsmail Detseli

Olmayan akıllarını kullanmaya kalktılar

Olmayan akıllarını kullanmaya kalktılar

Allah iyi bir kulunun işini rast getireceği zaman diğer zalim ve hain olanında aklını alıverirmiş. İşte yaşanan darbe kalkışmasında da öyle oldu. Gerçi bu darbeye kalkışanlarda zerre kadar akıl ve insanlık yokmuş ya. Olmayan aklı kim alacak.  

27 Mayıs 1960 ihtilalinden sonrada böyle Talat Aydemir denen bir hain çıkmış 22 Şubat’ta bir 20-21 Mayıs’ta da bir olmak üzere iki defa darbe girişiminde bulununca kendisini darağacında buluvermişti. Şimdi bu işe kalkışanların da mutlaka ipe gitmeleri gerekir. Gencecik 20 yaşlarındaki Harbiyeli çocukların beyinlerini yıkamak suretiyle daha teğmen rütbesini bile kazanmamış çocuklara “sizi albay yapacağım, paşa yapacağım” propagandasıyla radyo evlerini basan, genç bir teğmen ile ‘ordu idareye el koymuştur kimse evlerinden dışarı çıkmasın’ diye spiker gibi anons yapan teğmenin yanına giren merhum Albay Ali Elverdi teğmenin elinden mikrofonu alıp suratına çarpıp mikrofonu esas sahibi olan spikere verince ihtilal sona ermişti. Bunları daha sonra o gün basında çıkan haberlerden öğreniyorduk, çok iyi anımsıyorum ki ertesi gün bazı gazetelerin manşetinde İsmet İnönü’nün meydanlarda alnından öpüp tebrik ettiği Albay Ali Elverdi ne yapmıştı manşetten öğreniyorduk. 

Şimdi bakıyorum da bu cennet vatanın bekasına musallat olmak isteyen geçmişteki cihan imparatorluğunu bile unutup vatana dışarıdaki din düşmanların vatan düşmanların satılmışların emri ile hareket edip sivil halkın üzerine kurşun yağdıracak kadar Gazi meclisin binasını bombalayacak kadar, memleketin en ücra köşelerinde bile terör estiren satılmış sözüm ona ordu mensubu, emniyet mensubu adı altında devletin bekası ve güvenliği için kendilerine verilmiş silahları onlarca vatandaşların üzerine doğrultan, ölümlere sebep olan insan bozuntularına ne insan denir ne de Türk denir. Bunları gerek basın yoluyla bu zamana kadar destekleyenler gerek yazı ve yorumları ile bu hainlerin yaptıkların hafife alanlar şimdi neredeler? Bazı sanatçı geçinen ülke insanının sırtından onlarca para kazanan bu ülkenin seçilmiş liderlerine düşman olan hainler hala bu gerçeği göremeyecek kadar hatta bu işleri bu liderlerin organize ettiğini ima edecek kadarda gözü dönmüş gaflet ve delalet içerisindeler. 

Böyle cennet bir ülkede böyle densiz terbiyesiz edepsiz insanlarla yaşamaktan utanıyorum. 

Şunu iyi hatırlıyorum 1960 ihtilalinde daha henüz 14-15 yaşlarında her şeyden habersiz bir Anadolu çocuğu idim ama ihtilal sonrası büyüklerimden dinlediğim nasihat ve bilgi dolu cümleler hala kulaklarımda çınlıyor. Merhum Başbakanımız Menderes ihtilalin yapıldığı gün Konya’ya geliyordu eğer Başvekil Konya’ya bir ulaşsaydı Konya onu kimseye teslim etmezdi diye hayıflanan büyükler iki üç gündür Konya meydanlarında nöbet tutan Konyalıları ve diğer şehirlerdeki halkı ekranlardan seyredip o büyüklerin üzüntülerini yaşıyor gibiyim. 

1960’tan beri ihtilalleri yaşamış bir kardeşiniz olarak şunu hatırlatmak isterim siz değerli okurlarıma. 12 Eylül 1980 darbesi sonrası tanıştığım bir emekli subay şöyle bir ifade kullanmıştı: İhtialin lideri Orgeneral Kenan Evren orduyu sokağa salarken şu emri vermiş. Meydanlara bir bakın eğer meydanlarda 1000 (bin) kişilik bir halk var ise kışlalara geri dönün halka rağmen ihtilal olmaz demişmiş. Doğruysa ki, doğru olduğunu şimdi anlıyorum değerli Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan televizyondan halkı meydanlara davet edince bazı gözü dönmüş beyni yıkanmışların ateş açıp ölümlere sebep olmalarına karşın birçoğu da akıllı davranıp işi ya kaçıp kurtulmakta hatta Yunanistan’a sığınmakta bulmuşlar. Madem bu kadar cesurdunuz madem bu kadar yürekliydiniz hainler ölseydiniz ya o yakalanıp elleri kelepçelenen omuzlarındaki layık olmadıkları rütbeleri ve keplerindeki kokartlardan utanıp kahrolmaları gerekirdi insan olsalardı. Televizyon ekranlarında dinlediğimiz ve Marmaris’teki otelden Sayın Cumhurbaşkanımızın ayrılışını İstihbarat aldı diye söylentilerin birer yanlış ve kurmaca olduğunu ortaya koyuyor. Ve Sayın Cumhurbaşkanını hiçbir istihbarat filan almadan kendi özel kararı ve ABD bir yerden uçağın gidiş koordinatları verilmesine karşın uçağın pilotu ile başkomutanın kurduğu diyalog onu sağ salim menzile ulaştırmış ve Bu eşsiz lideri Yüce Allah koruyup inanmış Türk insanına bağışlamıştır. Ben bunu bilip bunu söylüyorum. Allah bu cennet vatanı  korusun vatana ihanet edenleri de kahhar ismi ile kahreylesin. Selamette olunuz.      

 

Birkaç hain kalkışmışlar darbeye

Yetiştikleri kurum kartal yuvası harbiye

Bir isim yakıştıramadım kahpe oğlu kahpeye

Zannetmiş ki hainler burası eski Türkiye

 

 

Halkın gücü şehirlere dalga dalga yayıldı

Hainler güvendikleri tankların da bayıldı

İsim isim rütbe rütbe isimleri sayıldı

İdam gelsin ülke düşmanı hainlere

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
İsmail Detseli Arşivi
SON YAZILAR