Rasim Atalay

Rasim Atalay

Önce malum ilan edilecek sonra diğerleri gelecek!

Önce malum ilan edilecek sonra diğerleri gelecek!

Bir tarafta seçim, bir tarafta geçim…

Hayatın güçlükleri içerisinde savrulup giderken, yerel yönetimlerde önümüzdeki 5 yıl boyunca mahalle muhtarımızdan ilçe belediye başkanımıza, meclis üyelerinden büyükşehir veya il belediye başkanına kadar, hangi partiden kimin aday gösterileceği konusu bu günlerde içinde bulunduğumuz sürecin doğal bir sonucu olarak her yerde konuşulmaya başladı.

Dost muhabbetlerinde, kahvehane sohbetlerinde, aile oturmalarında, arkadaş buluşmalarında mevzu dönüp dolaşıp bir şekilde seçimlere geliyor.

Seçime gidilen süreçte geçtiğimiz Pazar günü AK Parti, İstanbul Büyükşehir Belediyesi için Konyalı hemşerimiz olan Murat Kurum’u aday gösterdiğini ilan etmişti. Sürecin hemşerimiz için hayırlara vesile olmasını diliyoruz.

Gelelim Konya’ya…

Şu mu aday olur, bu mu aday olacak?

Falanca başkanın üstü çizilmiş, filanca başkanın altı çizilmiş…

Şu isimle yola devam edilmeyecekmiş, bu isimle yol yürünecekmiş…

Özellikle son 10 günlük süreç içerisinde mişli mışlı cümlelerin ardı arkası kesilmiyor.

Bize söylenen isimlerle ilgili doğrulama yapmamız isteniyor, yorum yapmayınca da ‘Sen de hiçbir şeyi bilmiyorsun, nasıl gazetecisin?’ sorusuna maruz kalmaya kadar gidiyor durum.

Kulaktan duyma gazeteci değiliz…

Asılsız, asparagas bilgilerin gazetecisi değiliz.

Boş işlerin, siyasete yön vermek, algı oluşturmak isteyenlerin gazetecisi değiliz. Varsa elimizde kesin ve net bir bilgi paylaşır, yoksa en doğru olanı buluncaya ve en doğru zaman gelinceye kadar bekleriz.

Konya’da en çok merak edilen konulardan biri, Konya Büyükşehir Belediyesi’nin mevcut Başkanı Uğur İbrahim Altay, Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı, Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca ve Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş ile AK Parti’nin yola devam edip etmeyeceği konusuydu.

Bu konuyla ilgili AK Parti Konya İl Başkanı Hasan Angı erken davranıp ön almış ve mevcut başkanlarla yola devam edeceklerini söylemişti. Malum olanın kesin bir dille ilan edilmemesi farklı birçok yorumu da beraberinde getirmişti.

Neyse ki 15 Ocak günü Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, aralarında Konya’nın da bulunduğu büyükşehir ve il adayları ile kuvvetle muhtemel ki birçok şehrin ilçe belediye başkanlarını açıklamış olacak.

Her 10 kişiden 6-7’sinin reyinin gitti AK Parti’nin bu şehirde kimleri aday göstereceği bu açıdan önem arz ediyor.

Sadece şehir siyaseti adına değil diğer partilerin pozisyon almaları adına da AK Parti’nin Konya adaylarını açıklaması önemli görülüyor. Öyle tahmin ediyorum ki bundan sonraki süreç daha heyecanlı geçecek.

KONYASPOR’UN HEZİMETİ ŞEHİRDE GÜNDEM OLDU

Tabi siyaseten şehirde beklentilere ve merak edilenlere bağlı olarak bir gündem hakimiyeti olmakla birlikte dün şehrin en çok konuştuğu konulardan biri de Süper Lig temsilcimiz Konyaspor’du.

Fenerbahçe ile erteleme maçında karşı karşıya gelen Tümosan Konyasporumuz’un 7-1’lik fark ve tarihi bir mağlubiyetle sahadan boynu bükük bir şekilde ayrılmış oldu.

Bu hezimetin faturası da hızlı bir şekilde Teknik Direktör Hakan Keleş’e kesildi.

Dün her yerde Konyaspor konuşuluyor, ilgili ilgisiz herkes Konyaspor’un hezimetinden bahsediyordu.

Üzüldük tabii ki… Bir Konyalı olarak, bir Konyaspor sevdalısı olarak şahsen beni bu sonuç, bu skor gerçekten çok üzdü.

Üzülmek karalar bağlamayı gerektirmiyor elbet. Üzüldüğümüz mesele Konya gibi büyük bir şehrin Konyaspor gibi büyük bir camianın ligin daha ilk yarısı bitmeden korkulu rüyalar görüp, bir alt lige düşülmesi durumunda olabilecekler üzerine olasılıkları tartışması…

İnşallah korkulu rüyalarımızdan bir an önce uyanırız. En azından bu sezonu ligde kalacak şekilde kurtarıp, önümüzdeki yıl veya yıllar için bir planlama yapabiliriz.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Rasim Atalay Arşivi
SON YAZILAR