Ali Dutal

Ali Dutal

Örnek bir kurum, Meram Halk Eğitimi Merkezi

Örnek bir kurum, Meram Halk Eğitimi Merkezi

Bayramdan önce bir iş vesilesiyle Meram Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğüne gitmiştim.

Karşılaştığım manzara beni hayretler içerisinde bıraktı ve bir eğitimci olarak takdire şayan bu kurumun çalışmalarından haberim olmamasının şaşkınlığını yaşamadım.

Meram Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü binası Muhacir Pazarının yakınlarında olup yolu düşen ilgili veya ilgisizler bu kurumun faaliyetlerini görmek için ziyaret edebilirler.

Meram Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğünün faaliyetine devam ettiği mevcut bina spor kompleksi olarak yapılmış bir bina iken müdürlüğün buraya taşınması ile birlikte üretim üssüne dönüştürülmüş.

Bugün ayakkabı, tekstil, çadır ve seracılıkta yoğun bir biçimde üretime devam edilmektedir.

İlgililer, üretilen onbinlerce ayakkabı ve eşofmanın ülkemizin her tarafına gönderildiği, depremle birlikte nitelikli çadır üretimine başlanıldığı, şimdi de seracılık sektörüne girildiği, Ayakkabı-Saraciye ve Giyim Üretim Teknolojisi atölyelerinde 200’e yakın kişiye istihdam sağlandığı bilgisini verdiler.

Üretim atölyelerinde, kursa katılan kursiyerler meslek öğrenirken üretiyor, ayrıca yaptıkları üretimden para da kazanıyorlar.

Kurum, Konya Büyükşehir ve Meram Belediyesi ile işbirliği yaparak belediyenin sosyal tesislerindeki atölyelerinde de öğretim ve üretim faaliyetlerini geniş bir alana yaymış durumdadır.

Bu kurslarda meslek öğrenen kursiyerler ayakkabı ve giyim sanayisinde istihdam imkanı da buluyorlarmış.

Elbette ki, bu kurumun finansmanının nasıl sağlandığını merak ediyor olabilirsiniz.

Bu tesisin kurulmasının finansmanı, "Avrupa Birliği Bölgesel Güven Fonu (EUTF)" tarafından sağlanıyor.

Uygulama Milli Eğitim Bakanlığı tarafından Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği (UNHCR)’nin "Geçici Koruma Altındaki Suriyelilerin Türkçe Dil Eğitimi ve Mesleki Eğitime Erişimlerinin Artırılması Projesi'' kapsamında gerçekleştirmektedir.

Uygulayıcısı Milli Eğitim Bakanlığı, Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü olup uygulamaya talip kurumlar belli şartları taşımak durumundalar.

Bu projenin uygulamasına talip olan Meram Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü şartları yerine getirerek mutlu sona ulaşmışlar.

Hiçbir başarı emek vermeden, çalışmadan tesadüflerle yan gelip yatılarak elde edilemez. Meram Halk Eğitimi Müdürlüğü yetkilileri de süreç içerisinde çok çalışmışlar ki, bu başarı hikayesini gerçekleştirmişler.

Tesisin kurulumundan bugünkü aşamasına gelinceye kadar başarıda en büyük paya sahip olan Meram Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Recai ŞENTÜRK ile birlikte müdür yardımcıları, öğretmenler, usta öğreticiler ve diğer tüm çalışanları tebrik ediyorum.

Bu başarıda büyük katkıları olan Milli Eğitim Bakanlı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü, İl, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü yetkililerine de teşekkür ediyorum.

Hangi bakanlığa bağlı olursa olsun tüm kurumlarımız ülkemizin her türlü kalkınmasına katma değer katacak faaliyetlerde bulunmalılar.

Her türlü idari kademede yer alan yöneticiler bu tür başarılı çalışmaları desteklemeli, çalışanların motivasyonunu kırıcı davranışlardan kaçınmalıdırlar.

Özellikle yerel yazılı ve görsel basın bu başarı hikayesini manşetlerine taşıyarak halkımızı bu çalışmalardan haberdar etmeliler ki, diğer kurumların örnek almalarına katkı sağlasınlar.

Bu yazıyı da bu düşünceyle kaleme kaldım, inşallah azda olsa katkımız olur.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Ali Dutal Arşivi
SON YAZILAR