Hakan Markupçu

Hakan Markupçu

Radikal 1 puan..!

Radikal 1 puan..!

Geçen hafta evinde yaşadığı son dakika mağlubiyeti sonrası son derece radikal kararlar alan Stanojevic hoca Ankaragücü deplasmanından 1 puanla dönmeyi başardı..

3 stoper ile ve çok farklı bir dizilişle başlayan Konyaspor, henüz 3. dakikada eski Konyaspor'lu Bajic'in golü neredeyse 3 dakika süren inceleme sonrası geçerli sayılınca 1-0 mağlup duruma düştü..

Bu şok gol, zaten maça başlamadan ortaya çıkan endişeleri adeta zirveye çıkardı..!

28'de Ahmet Oğuz Guilherme'nin harika asistinde durumu 1-1'e getiren güzel golü ağlara gönderdi de neyse ki ilk yarıda skorda dengeyi sağladı..

Bu dakikaya kadar doğrusu savunmada özellikle de sol kanattan gelen Ankaragücü atakları karşısında çok açık veren, alışık olmadığımız bir dizilişle mücadele etme çabası gösterirken de bocalayan bir Konyaspor izledik ne var ki gelen gol maçta da o dengesizlikleri giderdi ilerleyen dakikalarda özellikle de ilk yarının son dakikalarında yine o endişeli anlar yaşandı..

Mücadelenin 2. yarısına da aynı kadro ile başlamayı tercih etti alışılageldiği üzere Stanojevic ve ilk yarıya nazaran daha dengeli giden maçta ilk hamlesini 71'de yaptı, Oğulcan-Cicaldao ve Oliveira-Emrehan Gedikli değişiklikleri yaptı. 78'de de Moreno yerini Prip'e bıraktı.

Etkili atak geliştiremediğimiz 2. yarıda kaydadeğer tek şey hakemin Adil'in eline temasla verdiği penaltıyı VAR'ın devreye girmesiyle seyredip iptal etmesi oldu, düşünün..!

Tek önemli atağı 85'te Prip güzel hareketlerle sarktı penaltı noktasına çıkardı ama Ahmet Oğuz topu ağlara göndermesi beklenirken bu kez ıskaladı vuramadı..!

88'de Uğurcan da yerini Cebrail'e bıraktı. Adeta iki takımın da bir puana razı olduğu bir futbol sergilenen 2. yarıda son dakikalar biraz daha hareketli geçse de iki takım da etkili atak geliştirip gol atamadı maçta 1-1 sona erdi..

Stanojevic hocanın radikal kararlarının damga vurduğu mücadeleden 1 puanla ayrılmak, dağınık bir görüntü veren Ankaragücü karşısında başarı mı değil mi tartışılır..!

Yine de deplasmanda 1 puan iyidir diyenler çoğunlukta olacaktır her ne kadar ben onlardan olmasam da..!

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Hakan Markupçu Arşivi
SON YAZILAR