Rasim Atalay

Rasim Atalay

Bereketiyle geldi, hayırlısıyla bitti!

Bereketiyle geldi, hayırlısıyla bitti!

9-18 Ağustos 2022…

Konya tarihine altın harflerle yazılması gereken bir zaman dilimi…

Konya’nın uluslararası arenada ev sahipliği yaptığı en büyük organizasyon olan 5. İslami Dayanışma Oyunları, büyük bir heyecanla başladı. Aynı heyecanla devam etti ve dün akşam yapılan kapanış töreniyle de nihayete erdi.

Geride kalan 9 günlük zaman diliminde neler oldu neler…

Türkiye, Konya’da yapılan 5. İslami Dayanışma Oyunları’nda rekor üzerine rekor kırdı. Oyunları en fazla madalya kazanan ülke olarak tamamlamayı başardı.

Konya açısından baktığımızda ise hem tanıtım, hem turizm, hem kültürel değerlerin daha geniş kitlelere ulaştırılması anlamında güzel fırsatları da içinde barındıran bu süreç, sunulan fırsatların en iyi şekilde değerlendirildiği gerçeğini de beraberinde getirdi.

Her şey mükemmel miydi?

Belki küçük aksaklıklar, ufak tefek eksikler oldu. Belki Konyaspor’un yuvası bozuldu, Anadolu Kartalı’nın taraftarıyla buluşma süreci açılış seremonisinde sahanın yıpranmasına bağlı olarak gecikti.

Ama şehrin ekonomisine, şehrin diğer ülkelerle olan ticari bağının güçlenmesine de büyük katkısı oldu bu etkinliklerin…

Mesela, lokumcuların talebi karşılamak için geceli gündüzlü çalıştıklarını biliyor muydunuz?

Birçok sektördeki esnafın yüzü kısa zamanda güldü… Gıdadan, hediyelik eşyaya, giyimden ayakkabıya kadar hemen her alanda gözle görülür ve hissedilir bir ticari hareketlilik yaşandı.

Kuyumcuların en özel koleksiyonlarını Katar, Birleşik Arap Emirlikleri gibi deve dişi büyüklüğündeki zenginlerin özel talepleri üzerine otel otel gezdirdiklerinden haberdar mıydınız?

Veya farklı ülkelerden gelen heyetlerle ticari ilişkiler kurmak için yoğun bir çaba harcayıp muvaffak olanlar hiç kulağınıza geldi mi?

Size küçük bir örnek vereyim. Konya’da değirmen makinaları üretimi yapan firmanın üst düzey bir yöneticisi, bir vesile ile Konya’ya gelen farklı ülkelerin temsilcileri ile görüşüyor. Bağlantılarını kuruyor. Kendisini anlatıyor, çok da güzel pazarlıyor. Neticede önümüzdeki 2 yılını bağlayacak büyüklükte iş hacmini 2 saatte oluşturuveriyor. Zekasını konuşturan bu abimiz, hem kendisi kazanıyor, hem Konya ekonomisine, hem de ülke ekonomisine kazandırıyor.

Diğer ülkelerden gelen misafirlere gönüllü olarak refakat eden öğrencilerin de keyfi pek bir yerinde bu aralar. Özellikle yine parasal anlamda daha güçlü olan ülkelerden gelen heyetlere refakat edenler neredeyse bir yıl boyunca tüm eğitim ve özel ihtiyaçlarını karşılayacak düzeyde bahşişi kapmış…

Netice itibariyle irili ufaklı hemen herkese dokundu 5. İslami Dayanışma Oyunları. Allah bereket versin, sürecin kazananı Konya oldu.

Olimpiyatların bu kadar düzenli ve tertipli ilerlemesinde hiç şüphe yok ki Konya’nın organizasyon yeteneği en önemli faktördü. Tüm şehir organize oldu, ev sahipliği yaptı.

Şehrimize gelen yabancılar en iyi şekilde ağırlandı. Daha önce hiç Konya’yı görmemiş olanlar da yolu Konya’dan geçmiş olanlar da Konya’ya hayran kaldı. Konya’yı yaşadı, Konya’dan övgüyle bahsetti. Dijital mecranın uçsuz bucaksız dünyasında bir Konya havuzu oluştu. Konya hayallerimizin de ötesine ulaşacak düzeyde geniş kitlelere ulaştı, tanıtıldı. Ben bunun orta ve uzun vadede Konya’ya, Konya turizmine ve ekonomisine dalga dalga büyüyecek olan katkının ilk adımı olarak görüyorum. Ve inanıyorum ki Konya, bundan sonra benzer etkinliklere ev sahipliği yapmaya devam edecek.

Burada bir parantez de Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay’a ve kurmaylarına açmak istiyorum. Onlar bu kadar sahiplenmeseler, ilgilenmeseler, ihtimam göstermeseler, şehir de bu kadar ilgili olmazdı. Bu süreçte gecesini gündüzüne katarak çalıştıklarına zaman zaman şahitlik ettiğim, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay’a, yakın çalışma arkadaşlarından 5. İslami Dayanışma Oyunları’nın İletişim, Reklam ve Pazarlama Direktörü: Ahmet Bilgiç’e, Ulaşım Direktörü Hasan Görgülü’ye ve etkinlikler sürecinde emeği geçen herkese, bir Konyalı olarak teşekkürlerimi sunuyorum. Bereketiyle gelen Konya 5. İslami Dayanışma Oyunları’nı, hayırlısıyla, kazasız, belasız, sıkıntısız bitirmiş olduk.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Rasim Atalay Arşivi
SON YAZILAR