Hakan Markupçu

Hakan Markupçu

Rezerv Lig emrivakisi!

Rezerv Lig emrivakisi!

Türkiye Futbol Federasyonu yaptığı açıklama ile hem deplasman yasağının kalktığını hem de Rezerv Lig kurulacağını açıkladı.

Öncelikle artık maçların deplasmanda da taraftara açılacak olması son derece yerinde bir karar oldu, bunda tüm futbol kamuoyu hemfikir. Futbol seyirci ile güzel ve misafir tribünün de dolması o mücadelenin seyir zevkini de hem sahada hem tribünlerde rekabeti de artıracak önemli bir unsurdur.

Lakin geçen hafta açıklanan Süper Lig takımlarından oluşacak 'Rezerv Lig kurulacak' açıklaması zamanlaması itibariyle son derece enteresan..

Yani neredeyse liglerin başlayacağı günlerde böylesi bir karar açıklamak alelacele alınmış bir karardır. Bana göre Rezerv Lig elbette faydalı olacaktır, ancak liglerin başlamasına bu kadar kısa bir süre kalmışken şu an faydası değil, kulüplere getireceği mali külfet konuşuluyor doğal olarak..

Elbette para para para...

Kolay değil günümüzde artık giderler gelirlerin çok çok üstünde ve kulüp yöneticileri de haklı olarak böylesi zorlu dönemde bu karara karşı çıkıyorlar ve bunlardan birisi de Konyaspor Kulüp Başkanı Fatih Özgökçen.

Fatih başkan 'Bizim zaten pilot takımımız var, oynatmadığımız oyuncuları oraya gönderiyoruz, bu lige katılımın zorunlu olmamasını istedik ve biz rezerv ligine katılmıyoruz' diyerek bu sene 3.Ligde mücadele edecek 1922 Konyaspor'u işaret etti.

Şimdi hem A takım hem pilot takım varken bir de Rezerv Lig için para harcamak, üstelik bu kadar kısa sürede plan bütçe yapmak mümkün mü?..

Sonuna kadar haklı Fatih başkan..

Tekrar ediyorum ; bana göre Rezerv Lig yararlı olur.

Ancak şu an değil, bu kadar aceleye getirerek değil, bu hafta fikstür çekilecek yahu, takımlar son hazırlıklarını yapıyor bu ne acele yahu, neyi oldu bittiye getirmeye çalışıyorsunuz, gerçekten anlamak mümkün değil...!

Rezerv Lig ile kadroda olan ancak 11'de forma şansı bulamayan ya da ne mesela sakatlıktan çıkıp da form tutması gereken 35 kişilik A kadrodaki yerli yabancı tüm oyuncular yeralabilir ve orada göstereceği başarılı performansı o oyuncuyu tekrar A takım kadrosunda haftaya forma giymesini sağlayacak olması açısından her teknik adamın arzu edeceği elini güçlendireceği bir kolaylık sağlayacak..

Ancak Konyaspor gibi pilot takımı olan ne yapsın bu ligi..

Bütçesi dar olan takım nasıl para ayırsın bu işe ki 35 futbolcudan oluşacak bir takım kurmak kolay mı şu devirde..

Yani bir karar alıp alelacele yürürlüğe sokmak son derece yanlış. 2 yıl önce de kurulması düşünüldü son anda iptal edildi..

'Ben böyle bir karar aldım ancak seneye uygulayacağım, hazırlıklarınızı ona göre yapın...' demek varken 'Rezerv Lig kuruldu ve maçlar A takım ile aynı gün oynanacak' diyerek son dakika misali emrivaki yapmak, yeni Federasyon Yönetimine ne kazandıracak doğrusu merak ediyorum..

Katılmak istemeyen çok, ne yapacak para cezası mı verecek puan mı silecek?!.

Cevap bekleyen sorular çok ve bu Rezerv Lig Statüsünün açıklanmasıyla anlaşılabilecek..

Hiç şık olmadı bu, hiç de kabul edilebilir değil..!

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Hakan Markupçu Arşivi
SON YAZILAR