Hakan Markupçu

Hakan Markupçu

Sakin ve öfkeli!

Sakin ve öfkeli!

Konyaspor, zorlu deplasman mücadelesinde Başakşehir'i 1-0 yenerek Cikalleshi ile 3 puana uzanmayı başardı.
Hızlı ve Öfkeli film serisini seyretmeyen yoktur herhalde, Konyaspor'un da Cikalleshisi için sakin ve öfkeli dersek yerinde olacaktır..
İyi ki Cikalleshi var, sakin ve öfkeli..!
Başakşehir puansızdı, çıktığı 2 maçta gol dahi atamamış, Fenerbahçe ile oynayacağı maçı da ertelenmişti bu sebepten dinlenmiş şekilde hırslı başlayacağı, asılacağı belliydi öyle de oldu. Konyaspor ise 2 beraberlik bir galibiyetle 5 puanla gelmenin rahatlığı içinde başladı zorlu deplasman mücadelesine..
Stanojevic hoca bir önceki maçta 60. dakikadan sonra oyuna giren ve maçı kazandıran isimler Michalak ve Muriçi 11'de başlatıyordu, bu tercih onları ödüllendirmek gibi oldu..
İlk yarıda Başakşehir atak yaptı Konyaspor ise sadece savundu, nadir ataklardan birisinde 35'te ilk korneri kazandı ama etkili olamadı.
43'te inanılmaz anlar yaşandı, Ahmet Oğuz'un uzaklaştırmaya çalıştığı top direkten dönerken akabinde Michalak öyle güzel sarktı ki tıpkı önceki maçta olduğu gibi uçtu adeta ve rakibi Ba ceza sahası önünde mecburen indirdi ve direkt kırmızı gördü, atışı kullanan Sonerin vuruşu barajdan kornere gidiyor bu da ilk yarıda tek etkili atak olarak kayda geçiyordu Konyaspor adına..
Niye Soner kullanır frikiği onu da anlamak imkansız doğrusu..
Golsüz geçilen ilk yarının ardından 2. yarıya başladığı 11 ile çıkmayı tercih etti Konyaspor Teknik Direktörü Aleksandar Stanojevic..
50'de Cikalleshi neler yaptı neler, şansı ile dönen topla kaleci ile karşı karşıya kaldı ama vuruşunda şanssızdı kaleciye çarpan top kornere çıktı..
Bu gelecek olan golün habercisiydi, öyle de oldu 53'te sol çaprazdan çok sert vurdu golü attı Cikalleshi.
Deplasmanda 1-0 öne geçen Konyaspor, sakin ama sağlam savunma yaptığı oyununun meyvesini alıyor, kontrolü de ele geçiriyordu..
Cikalleshi sakin ve öfkeli oyunuyla takımını galibiyete taşıyan isim olarak yine öne çıkıyor, ligdeki 3. golüne ulaşıyordu.
Cicaldau Yunus Mallı ile Muriç de Marlos Moreno ile yerlerini değiştirdiler, ikisinin de çok etkili olduklarını söylemek güçtü oyunda..!
69'da Michalak sağdan çok iyi girdi sert vurdu kaleciden seken topa Cikalleshi müthiş bir rövaşata yaptı üst direkten döndü Yunus kafayı uzattı aut oldu pozisyona da yazık oldu..
74'te Michalak ve Paz oyundan çıkarken Prip ve son transfer Enzonzi oyuna girdi..
4 dakika uzayan mücadelede oldukça topa sahip olmaya çalışan iyi savunan sakin ataklar yapmaya çalışan ama istediğini de alan Konyaspor Başakşehir deplasmanından 1-0 galip dönmeyi başararak puanını 8'e çıkartıyor milli araya çok keyifli giriyordu.
Tebrikler Anadolu Kartalı..

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Hakan Markupçu Arşivi
SON YAZILAR