Seda Erciş

Seda Erciş

Sıradaki gelsin

Sıradaki gelsin

Konyaspor ve Konyaspor taraftarına söyleyecek, yazacak cümleler bulamıyoruz. İnanılmaz bir sezonun üzerine bir de kupa başarısı eklenince insan gerçekten ne söylese az kalıyor.

Evet, kupa dedik. Hani her sene gruplardan bile çıkamadığımız o Ziraat Türkiye Kupası.

Büyük takımların genellikle kendi aralarında oynadığı fakat bazen sürpriz bir takımın çıkabildiği platform.

Bu sene o sürpriz takım Konyaspor oldu, sürpriz takım diyerek kendi takımımıza haksızlık yapsak da.

Kupa maçlarının başladığı aylarda aslında hissedilmişti Konyaspor için yeni bir başlangıcın olacağı. O başlangıcı taçlandıran namaglup gruptan lider olarak çıkmak perçinledi.

Son 8 takım arasına kalma mücadelesini Eto’o’lu Antalyaspor karşısında veren Torku Konyaspor, evinde oynama avantajını ancak bu kadar güzel değerlendirebilirdi. Antalyaspor karşısında bazı değişikliklere gidilse de mücadele anlamında seviye yine zirvedeydi.

Karşılaşmanın ilk yarısında belki tam anlamıyla oyunun kontrolünü eline alamadı Konyaspor. Antalyaspor da izin vermedi diyebiliriz. İyi bir ilk yarı oldu mu derseniz fena değildi. Fakat yeşil-beyazlılar, ikinci yarıda adeta tek kale oynadı. Aykut Hoca’nın kenardan sakin ve sabırla oynayın demesiyle oyunu rakip sahaya yıkan Konyaspor, sabırlı oyunun sonucunda da golü 81. dakikada buldu. Torku Arena’da büyük bir coşku yaşandı. Görülmeye değerdi.

İnanılmaz bir takım görüntüsü vardı sahada. Belki bireysel olarak göze çarpan oyuncular vardı, henüz istenileni oyuna ve sahaya tam anlamıyla yansıtamayanlar da. Fakat tam anlamıyla takım olmak, bu hataların üzerini örtüyor. Takımda inanmışlık üst seviyede. Gerçek bir takım oyunu ve nasıl takım olunur onu gösterdi. Böylelikle galibiyet, başarı beraberinde geldi. Galibiyette emeği olan herkesi tebrik ediyorum. Konyaspor hak ettiği bir yerde haklı bir sevinç yaşıyor. Sıra çeyrek final maçına gelecek rakipte…

TARAFTAR VAR TARAFTAR VAR

Bu muhteşem atmosferi nasıl anlatılır bilemiyorum ama taraftar nasıl olunur onu da en iyi şekilde bu maçta yeniden gördük. Kupa maçı diyoruz... Kupa maçında stadyumun yarısını dolduran bir taraftar düşünün ve 90 dakika hiç susmadan destekleyen bir topluluk. İnanılmaz bir stat ve atmosfer. Her şey müthişti. Galibiyette payları çok büyük. Tüm Türkiye’ye bir kez daha örnek oldular. Onlarla gururlanırken diğer taraftan da Antalyaspor taraftarının rezilliklerini izledik. Umarım onlar da bir gün taraftar nasıl olunur örneğini Konyaspor’dan alırlar.

 

 


 

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Seda Erciş Arşivi
SON YAZILAR