Muzaffer Kırmacı

Muzaffer Kırmacı

“STRESTEN UZAK DURUN”

“STRESTEN UZAK DURUN”

Kış gelmeden önce grip aşımı da yaptırdım ama yine de gribal enfeksiyonun el ensesine yenik düştüm. Vücudumu güçsüz bırakan grip beni tuş etti.

            Dahiliye,  göğüs ve kardiyoloji uzmanlarının küçük çaplı çekabından (Check-Up) geçtikten sonra elhamdülillah şimdi kendimi daha iyi hissediyorum.

            Doktorlar ittifak halinde aynı tavsiyede bulundular: Stresten uzak durun.

            Memleketinin derdiyle dertlenen hiçbir vatandaşın bu tavsiyeye uyması beklenemez. Aslına bakarsanız doktorlar da bunun farkında ama onlar ne yapsınlar. Bildiklerini söylemek zorundalar.

            Ateş çemberinin ortasında yaşıyoruz. Dünya üzerinde bulunduğumuz yer  zor bir coğrafya. Birçok şer güçlerin bu topraklarda emelleri var. Bizi bir süre daha rahat bırakmayacakları aşikar. Bu gerçeklerin farkında olarak ikiliğe düşmeden birlik ve beraberlik içinde güçlü olmak zorundayız.

            “Stresten uzak durun” diyen doktor arkadaşlar,  biliyorum ki kendileri de bu tavsiyeye uyum gösteremiyorlardır. Bu tavsiyeye uymak için dağın başına çıkmak gerek. İnsanlardan uzak, teknolojiden uzak, televizyondan uzak münzevi bir hayat yaşayacaksın ki stresin olmasın. Bugün için bu da mümkün olmadığına göre, stresle beraber yaşamaya devam edeceğiz.

            Dedik ya, zor bir coğrafyadayız. “Suyumu bulandırıyorsun” bahanesiyle dün Irak’ta, bugün de Suriye’de yaptıkları yıkımı ülkemiz için de denemeye kalktılar. Aziz milletimizin kararlılığı ve basireti ile bunda muvaffak olamadılar elhamdülillah. Ama tehlike henüz geçmiş değil.

            Ekmeğimizi, suyumuzu paylaştığımız insanların vatanımız üzerindeki kirli emellerini görüp de stres yapmayacak bir vatansever var mıdır acaba? “Stres yapma” reçetesi şifa vermiyor ne yazık ki.

            “Atatürk’ün partisiyiz” diye hava atan ana muhalefet partisi bir bakıyorsunuz terörist cenazesinde tabuta omuz veriyor. Bir bakıyorsunuz PKK’nın siyasi kanadı HDP ile ortak miting yapıyor. “Beraber iyi salladık” diyerek tatmin olmaya çalışıyorlar. HDP’nin barajı aşması için kampanya yapıyorlar, barajı aştığı için mutluluklarından etli pilav dağıtıyorlar. Bütün bunları yaparken bir kere de vatanımız için iyi bir şey yapmıyorlar.

            Kulaklarınız sağır, gözleriniz kör olacak ki ülkemdeki bu olumsuzluklardan etkilenmeyelim, stres yapmayalım.

            Şarkının nağmelerine kulak verelim. Belki bizi biraz olsun stresten uzaklaştırır.

Kalbime koy başını doktor nabzımı bırak
Gülen gözüme değil ağlayan gönlüme bak
Bir an yaşa ruhumda gör çaresi ne uzak
Gülen gözüme değil ağlayan gönlüme bak.


 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Muzaffer Kırmacı Arşivi
SON YAZILAR