Hakan Markupçu

Hakan Markupçu

Sürpriz 1 puan!

Sürpriz 1 puan!

2. hafta mücadelesinde Antalya'da 3 puan savaşında 60 dakika paz yapmakta dahi zorlanan Konyaspor, sürpriz bir pozisyonda kazanılan penaltı ile 1-0 öne geçmesine rağmen, 86'da arka direkte unutulan rakibin yine sürpriz sayılacak golüne engel olamadı maçta 1-1 sona erdi.

Konyaspor'da geçen haftaya göre oldukça farklı bir kadro sahaya çıktı Antalya'da. Sakatlığını atlatan ve çok iyi oynayan Calvo yeniden 11'de yerini alırken, kırmızı kart cezalısı Adil'in yerine Uğurcan, orta sahada Paz'ın yerine Oğulcan ve sağ kanatta da Muriç'in yerine Michalak forma giydi..

Zorlu Antalya deplasmanında olağanüstü sıcakta tam bir orta saha mücadelesi şeklinde başlayan, ilerleyen dakikalarda ise seyircisinin de baskısı ile oyunda ağırlığını artıran ev sahibinin bu baskısını kırmaya çabalarken çok pas hatası yapınca atak yapmayı neredeyse unutan bir Konyaspor izledik..

Pas yapmayı dahi tabiri caizse beceremeyen Konyaspor 27'de golü kaçıran taraf olarak şaşırtıcı bir atak geliştirdi. Sağdan çok iyi sarkan Michalak hızını da kullanarak ceza sahasına girer girmez şutunu çekti ne var ki topu auta attı..!

İlk yarıda pas yapmakta zorlanan ancak savunmada adeta etten duvar ören Konyaspor soyunma odasına 0-0 girdi..

Rakibiyle olduğu kadar sıcak havayla da mücadele eden Konyaspor müsabakanın 2. yarısına herhangi bir değişiklik yapmadan başladı.

57'de Yunus Mallı yerini Cicaldau'ya bıraktı, o Cıcaldau ceza sahasında topla buluştuğu ilk anda penaltı kazandırdı, atışı kullanan Cikalleshi herşeyi değiştiren golü Antalyaspor ağlarına bırakan isim oluyordu 60'da..

Bir saat baskı yiyen, pas yapmakta çok zorlanan Konyaspor bu sürpriz golle maçtaki gidişatı da lehine çevirmeyi başarıyordu..!

Oyunda daha diri bir savunma yapmaya başlayan Konyaspor 86'da arkada unuttuğu Güray'ın ayağından gelen golle bu kez sürpriz yaşayan taraf oluyor, maç da 1-1'e geliyordu..

Belki 3 puana yaklaşan taraf gibi değerlendirilebilir ama doğrusu dedik ya süprize sürpriz cevap geldi maç da belki hakkıyla beraberliğe geldi, puanlar paylaşıldı..

Neticede ilk haftalar çok önemlidir, oturması gereken oyun sistemi, gidenler gelenler etkileyecektir daha gidişatı ki nedense gelen hala olmasa da..!!

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Hakan Markupçu Arşivi
SON YAZILAR