Hakan Markupçu

Hakan Markupçu

Ve nihayet galibiyet!

Ve nihayet galibiyet!


Haftalar sonra, öyle böyle değil son derece güçlü bir takım karşısında gelen galibiyete paha biçilemez..


Galatasaray'ı 2-1 yenen Konyaspor hem kendisinin haftalar süren galibiyet hasretini hem de lider rakibinin 14 haftadır süregelen galibiyet serisini bitirdi..


Konyaspor maça öyle arzulu öyle iştahlı öyle büyük bir azimle başladı ki haftaların acısını çıkarmak istercesine saldırıyordu ilk dakikalardan itibaren..


İlerleyen dakikalarda daha kontrollü ataklar geliştiren ve bunu da genellikle sağ kanattan yapan Konyaspor'da sol kanadın çalışmaması şaşkınlıkla karşılanıyordu..


29'da sağ kanattan tek başına topla buluşan Boey'in vuruşunu harika kurtaran Sehic takımına güven verdi.. Ne var ki çok basit top kayıpları yapan Konyaspor bunlardan birinde Rashica'nın ayağından golü kalesinde görerek cezalandırılıyordu..


Yunan oyuncu Andreas oyundan çıkana kadar hiç verimli olamadı yerini Paz'a bıraktı Melero ve Moreno da beklenen futbolu sergileyemediler ilk yarıda..


Önceki maçlara nazaran çok daha arzulu istekli olmasına rağmen pozisyon üretmekte yine güçlük çeken Konyaspor ilk devreyi 1-0 mağlup kapattı evinde..


Maçın 2. yarısına Aleandro Melero'yu kenara alan Teknik Direktör Stanojevic Diof'u sahaya sürerek takımının hücum gücünü artırmayı hedefliyordu. Bu oyuncu 54'de haftalar sonra Konyaspor'a gol kazandırıyordu ancak pozisyon ofsayttı ne yazık ki gol geçerli sayılmıyordu..


Hasretle beklenen gol dakikalar 62'yi gösterdiği anda Soner Dikmen ile geliyor stad bayram yerine dönüyordu nihayet..


Haftalardır beklenen bu gol taraftarı da ateşliyordu kalan dakikalar adına..


75'de Moreno ve Muhammet Demir oyundan alındı yerlerine Çekici ve Muriç dahil olurken aynı dakikada gerçekleşen atakta Sehic muhteşem bir kurtarışa daha imza atıyordu. Bu değişikliklerle saha dizilişinde de değişiklikler oldu Muriç sağ Mahir Emreli ise sol kanada geçti. Akabinde de bu oyuncu kenara alındı yerine Oğulcan dahil oldu doğrusu hiçbir anlam veremedim bu değişikliğe..


89'da Çekiçi'nin güzel hazırlanan muhteşem golü de ofsayta takılırken maça verilen 7 dakika uzatma her iki takımın karşılıklı ataklarında çok çabuk geçilen orta sahalarla heyecan dolu anlara sahne oldu..


Ve 90+3'te Oğulcan takımına galibiyeti getiren o muhteşem hazırlanmış golü ağlara gönderirken tribünler de sesleri kısılana kadar sevinç çığlıkları yükseliyordu..


Çok beklenen çok özlenen bu galibiyetin lider karşısında gelmesi son derece sevindirici oluyordu..


Öyle yoğun bir ilgi vardı ki maç öncesi daha stada yaklaşırken atmosfer değişiyor durum rengini belli ediyordu, nedense büyük takım geldi mi böyle oluyordu..


Hiç bir maçta bu kadar yer aramamıştım bu sene arabaya. 45 dakika park yeri aradım yahu, işin şakası bir yana çok güzel bir atmosfer vardı çok güzel de bitti akşam..


Nazar değmesin, gerçekten güzel galibiyetti arkasının gelmesi ümidiyle..


Tebrikler Anadolu Kartalı..

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Hakan Markupçu Arşivi
SON YAZILAR