Rasim Atalay

Rasim Atalay

Az yakar, çok kaçar, TOGG tutar

Az yakar, çok kaçar, TOGG tutar

Cumhuriyetin ilk yıllarında başlayan ve 100. yıla kadar süregelen bir rüyadan uyanışın arifesindeyiz.

Önce Zafer ile denedik…

Sonra Devrim ile kendimizi gösterip, ‘Biz bu alanda varız ve yapabiliriz’ dedik. Ama ürettiğimiz Devrim, içine benzin konulmadığı için stop etti. Hem de bir daha çalıştırılmamak üzere…

Aradaki zaman diliminde de çok sayıda girişim oldu. Yabancı ortaklığı ile yapılan bu girişimlerde başarıya ulaşılmış olsa da nihayetinde yerli ve milli olunamamıştı.

Devrim otomobilinin deviren algı, bu kez zafere ulaşamadı. Ve en nihayetinde devrin otomobili TOGG, seri üretime başladı. Fiyatı belli oldu, ilk siparişleri için de TOGG ekranı açıldı.

Eşten, dosttan, çevreden ciddi bir talebin olduğunu gördüm. Nasıl talep olmasın ki?

Kendi sınıfındaki rakipleri ile kıyas edildiği zaman hem fiyat hem de performans açısından ne kadar öne çıktığı de bariz bir şekilde ortaya çıkacaktır.

Marka vermeyi doğru bulmasam da aynı sınıfta ve aşağı yukarı aynı özelliklere sahip markalar ile kıyas ettiğimde şöyle bir özet ortaya çıkıyor;

TOGG’un fiyatı 1 milyon 215 bin TL. Aynı kategorideki Güney Kore markasının fiyatı 1 milyon 399 bin TL. Çin markasının fiyatı ise 1 milyon 379 bin TL.

TOGG’un menzili 523 kilometre. Aynı kategorideki Güney Kore markasının menzili 460 kilometre. Çin markasının menzili ise 440 kilometre.

TOGG’un yüzde 20’den yüzde 80’e kadarki şarj süresi 28 dakika. Güney Kore markasının yüzde 10’dan yüzde 80’e kadarki şarj süresi 65 dakika. Çin markasının ise 0’dan yüzde 80’e kadarki şarj süresi 40 dakika.

TOGG’un 0-100 kilometre hızlanma süresi 7,4 saniye. Güney Kore markasının 0-100 kilometre hızlanma süresi 7,8 saniye. Çin markasının 0-100 kilometre hızlanma süresi ese 7,12 saniye.

TOGG’un azami hızı 185 kilometre. Güney Kore markasının azami hızı 167 kilometre. Çin markasının azami hızı 175 kilometre.

TOGG’un azami gücü 218 beygir. Güney Kore markasının azami gücü 204 beygir. Çin markasının azami gücü 177 beygir.

TOGG’un azami torku 350 nm. Güney Kore markasının azami torku 255 nm. Çin markasının azami torku 280 nm.

TOGG’un ses sisteminde 12 hi-fi hoparlör ve 470 watt çıkış gücü bulunuyor. Güney Kore’nin markasında ve Çin’in markasında 6 hoparlör bulunuyor.

TOGG’un 6 renk seçeneği varken Güney Kore markasının 8, Çin markasının 5 renk seçeneği bulunuyor.

Bu markaların tamamı anahtarsız giriş ve anahtarsız çalıştırma özelliğine sahipken TOGG, iç hacmi, sunduğu yaşam alanı ve konforu ile öne çıkıyor.

TOGG’da uçtan uca ekran bulunuyor. Güney Kore markasında 10,25 inç, Çin markasında ise 10,1 inç ekran bulunuyor.

Bu araçların her birinde akıllı asistan bulunurken TOGG bu alanda da gelişen teknolojiyi takip ederek kendisini bugün ile sınırlandırmayıp yarınlara daha uygun bir altyapıyla geleceğe entegre ediyor.

Her şeyden önce TOGG, bu ülkede üretiliyor, bize ait bir marka ve made in Turkey damgasını taşıyor.

Fiyat ve performans özellikleri itibariyle de özellikle yerli hayranlarını cezbediyor.

Kısacası az yakar, çok kaçar, TOGG tutar.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Rasim Atalay Arşivi
SON YAZILAR