Prof. Dr. Mehmet Fidan

Prof. Dr. Mehmet Fidan

YAVAŞLA KONYALI!

YAVAŞLA KONYALI!

Zamanı kullanamamak, stres, düşmanlık, kıskançlık, eşitsizlik, özgür olamamak, çevrenin tahrip edilmesi gibi sorunları doğuran hız kültürü. İnsanlar hayatlarını iş, ev ve alışveriş merkezleri üçgeninde geçirirken, düşünmeyi, kendini tanımayı ve sevdiği bir insanın yüzüne bakmayı unutuyor. Teknoloji diye bize yutturulan bir sanal dünyada hızla tüketmeye devam ediyor.

Yavaş giden hikâye biriktirir, acele eden ecele gider. Rahatlık ve mutluluk içinde yaşadığımız kâinatın güzelliğine âşık olmaktır. Bu Konya’mızda ve şu güzelim hayattan bir defa geçeceksin.

Konya’mızın çocukları hep bir adım dahi ileri gitmek konusunda zorlanıyor. Zihinsel zorlamalardan dolayı duygusal yönden zayıf kalıyorlar. Duygular, hızlandırılması mümkün olmayan kendine has bir zamanlama ve ritme sahiptir. Hızlı büyümenin meydana getirdiği zorlanma, ergenlik dönemi boyunca sorun yaratan ve üzüntü veren davranışlara neden olmaktadır. Konya’daki dershanelerin ve okulların önünden geçince kafanı yere bakarak değil, kafanı kaldır ve gözlerinle bu gençlere bir bakınız. Bunlar bizim eserlerimiz. Çocuk yetiştiriyoruz, hormonlu domates değil.

Dünya Sağlık Örgütü 21 yaşın altındakilerini çocuk ruhlu kabul etmektedir. Çocukluk yaşı ilerlemiş ve aynı zamanda yetişkin çocuklar dediğimiz ebeveynler de sayısal anlamda artmaktadır. Aşık oldum evleneceğim diyerek sadece aşk ile evlilik sonu hüsranla dolu olmaktadır. Konya adliyesi boşanma sırası bekleyenlerle dolmaktadır. Sevgi ve saygı hamuru olmadan ve gerçek aşk olan ilahi aşkı unuttursan kötü sonuç kaçınılmaz olur.

Konya’da sosyal medyayı 21 yaşın altındakilerine yasaklamak gerekir. Bir çocuk düşününüz ki bir iki kere fotoğraf çekerek sosyal medya araçlarından herhangi birinde bunu paylaşabilir. Aynı tarzdan 10 ve daha fazla durarak, çekerek ve sonrada farklılık oluşturduğunu söyleyerek bunları paylaşması ne kadar doğru olabilir. Ondan sonra hayatında kalan kısmına o eline bakar ve avucuna yalamakla ömrünü tamamlayacaktır. Depresyonu neyle artırabiliriz sosyal medya. Bu tür size hızlı yaşamı ve teknolojiyi sunuyoruz diyenlerin bu araçlarla kontrol mekanizmasını sağlıyorlar.

Bizim başımızı döndüren bizi sarhoş eden hızın ta kendisidir. Suikast ettiğimiz kendi hayatlarımız. Tükenmişliğin son demlerinde, kendi mutsuzluklarından kaçmak için daha da hızlanıyoruz. Hızla birlikte unutmak mümkün oluyor. Evdeki gençlere sınırsız Wi-Fi ve gün boyu eve gelecek pizza yeterli olmaktadır. Bu durum aslında insanın kendi ölümünün, imtihan dünyasında olduğunun farkına varmasını engelliyor.

Hayatın tek amacı başarmak değildir. BEN tarikatı çevremizde hızla gelişmektedir. Ben tarikatı müritleri her gün sosyal medya araçlarıyla veya televizyonlarda kendilerini pazarlamaktadırlar. Bu itibarsız şöhret manyakları şişmiş egolarıyla ortamı zehirlemektedirler. Başarmak için her şey meşru anlayışı salgılamaktadırlar.

Âlemlere akalım derken acaba aktığımız yerler ve kirlettiğimiz duygular nelerdir. Bu Konya’mızın güzel insanları ve itibarlı olanları hiç kuşkusuz, diğer insanların acısını içinde en çok hissedenlerdir.

Hızlı tüketmeyiniz yavaşlayınız. Aklınızın, kalbinizin ve ruhunuzun nefes almasına izin veriniz. Her şey mucize, sen bakmayı bilirsen.

 

 

 

   

 

 

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Prof. Dr. Mehmet Fidan Arşivi
SON YAZILAR