Prof. Dr. Fikret Akınerdem

Prof. Dr. Fikret Akınerdem

ZİRAAT MÜHENDİSLERİ ODASI SEÇİMİ

ZİRAAT MÜHENDİSLERİ ODASI SEÇİMİ

Geçen hafta TMMOB-Ziraat Mühendisleri Odası-Konya şubesinin 11. Olağan Genel Kurulu ve pazar günü başkan ve yönetim kurulu üyeleri seçimi vardı. Seçimde Celil Çalış ve Dr. Celal Yıldız’ın başını çektiği iki liste yarıştı. Her iki listede de sevdiğimiz ve çoğu da öğrencimiz olan meslektaşlarımız vardı.

Seçim mahallinde bayan-erkek, genç-yaşlı, eski-yeni; akademisyen, araştırmacı, memur, özel sektör, iş adamı ve emekli; her kesimden; TARAF TUTMAKSIZIN birbiri ile kaynaşan, muhabbetle sarılan, hasret gideren meslektaşlarımı görmek gurur vericiydi. Hele sevgili Celal ve Celil kardeşlerim ve güzel giyimli ekibinin misafirlerini saygı ile karşılaması ve kendi aralarındaki sıcak ilişkiye denecek en iyi şey “İşte ziraatın gerçek temsilcisi ziraat mühendisleri” olsa gerek.

Seçime katılım çok yüksekti. Konya Şubesi’nde kayıtlı 1850 üyeden 800’ünün seçimde oy kullanması ziraat mühendislerinin kendini temsil eden kuruma ve mesleğine sahip çıktığının delilidir. Temennimiz mesleği sahiplenmenin böyle devam etmesi, her yerde ve zeminde biz varız; geçmişte vardık gelecekte de olacağız demeleridir. Tecrübeli meslektaşlarımızın bu inançta ki tavrı, genç mühendis adaylarının hayata olan güvenini artırdığı gibi mesleğe de daha heyecanla hazırlanmalarını sağlayacaktır.   

Meslek grupları veya sektörler içinde TARIM ZAMANIN YÜKSELEN YILDIZIDIR. Bu yükseliş son 10 yılda üretim, sektörel girdiler, tohum-ilaç-gübre satışı ile teknoloji kullanımında artışlarla kendini göstermiş Avrupa birinci, dünyada yedinci yere oturmuştur.

Tarımsal üretim dünyanın her yerinde olmazsa olmazlar arasında yer alır. Kendini doyuramayan milletlerin tam bağımsızlığından söz edilmesi mümkün değildir. Tarım temel ihtiyaç olan gıda üretiminin teminatıdır. Bu sebeple de bağımsızlıkla eşdeğerdir. İşi bu anlayışla formülüze edecekse;

VATAN= DEVLET= TARIM= ÜRETİM= BAĞIMSIZLIK’tır. Bu bağı gerçekleştirmeyen ve güçlendiremeyen milletler başka milletlerin kölesi olma durumunda kalırlar. Tarımın temsilcileri bu bağı ve bağlantıyı güçlendirmenin temelidir. Bu nedenle de elimizde mevcut ve adına VATAN denen sathın en iyi ve en verimli şekilde kullanılması gerekir. Burada birinci derecede söz sahibi olan üretimi, varlığı, sağlığı, doğmayı, barınmayı, özgürlüğü ve doymayı; dolayısıyla gıdayı temsil eden “sektörel tarımcılardır”.

Tarımın temin ettiği hammadde sadece gıdaya değil aynı zamanda enerjiye de hitap etmekte, ilaveten tarım aynı zamanda temiz çevrenin de teminatı olmaktadır.

Tarım sektörü teknik kadrosu, hammadde üreticisi, işletmecisi ve pazarlamacısı ile bir bütünün adıdır. BU BÜTÜNLÜK ÜLKENİN DE BÜTÜNLÜĞÜNÜ TEMSİL ETMEDE BAŞROLÜ OYNAMAKTADIR. 

Akşam öğrendiğim Celil Çalış’ın listesinin seçimi kazandığıdır. Hayırlı ve başarılı olsunlar dilerim. Burada söylemesi gereken bir konu da TMMOB kanununda birtakım yanlışlıklar ve eksikliklerin olduğudur. 1954 model yasaya dayanarak sağlanan avantajlar ile bu birliğin Merkez yönetimini değiştirmeyi zorlaştırmakta böylece azınlıkta da olsalar mesleği temsil etmediği gibi yönetimde ağırlığını her zaman korumaktadırlar. Merkez yönetiminin radikal sol grupların kontrolünde olduğu resmi muhataplarca da bilinmelidir ve buna da bir an evvel çözüm getirilmelidir. 

Toprak, su ve ormanı; sarar gider her yanı,

Sınırda ki fermanı, Vatanı müjdeliyor.

Başarı, sağlık ve emeğe saygı için israfı önleme adına kalın sağlıcakla.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum
Prof. Dr. Fikret Akınerdem Arşivi
SON YAZILAR