Emre Tanrıver

Emre Tanrıver

'Paşa'lar Gibi

'Paşa'lar Gibi

İstanbul'a, son haftalarda oynanan iyi oyun ve iyi skorların moraliyle ilk deplasman galibiyetini almak için giden Konyaspor, henüz ilk dakika dolmadan güçlü rakibi karşısında öne geçti. 30. saniyede atılan gol, şu ana kadar sezonun en erken golüydü. Hasan Kabze, elinde olsa maça çıkmadan soyunma odasından atacaktı golü... Ayrıca topa vuruş tekniği de çok iyiydi. Geçtiğimiz haftaların aksine, bulduğu golden sonra biraz bocaladı Yeşil Beyazlılar. Bunda Kasımpaşa'nın da etkisi var tabi. Süper Lig'in en kaliteli kadrolarından birine sahipler. Kaleci Isaksson, gol krallığında önlerde olan Oscar Scarione, dünya yıldızı Ryan Babel ve özellikle bu sene oynadığı futbolla adından sıkça söz ettiren Adem Büyük... Bu kalitede  isimler 3 büyükler dışında hiçbir takımda yok. Kasımpaşa'nın bu kaliteli kadrosu karşısında ilk yarıda oldukça zorlanan Konyaspor, özellikle Adem Büyük'ü tutmakta zorlandı. Golcü oyuncu ilk yarının en iyi isimlerinden biriydi. 35. dakikada attığı golde ise geçen hafta öve öve bitiremediğimiz Konyaspor savunmasının büyük hatası vardı. Bu kalitede bir futbolcu bu kadar boş bırakılmaz. Bırakırsan cezayı keser! Geçen hafta direklerden yana şanssız olan temsilcimiz, bu hafta ise tam tersi çok şanslıydı. 2 topu direkten dönen Kasımpaşa karşısında ilk yarıyı berabere kapattılar.

İkinci yarıya ilk yarıdaki tutuk oyununun aksine iyi başlayan Konyaspor, Hleb'in ince pasında Gekas ile tekrar öne geçti. Yaklaşık 30 dakika sonra tekrar sahneye çıkan 'Zeus', kendisinden fizik olarak oldukça üstün 2 oyuncuya rağmen golü atmayı başardı. 3. golden sonra rahatlayan Yeşil Beyazlılar, oyunun kontrolünü de eline aldı ve böylelikle ilk deplasman galibiyetini 'Paşa'lar gibi almış oldu. Konyaspor'a galibiyeti maçın ikinci yarısındaki oyun getirdi diyebiliriz. Zira, ilk yarıdaki oyun maçın geneline yayılsaydı bir deplasmandan daha elleri boş dönmüş olurlardı.

Şu anda Konyaspor'da her şey tozpembe ama takımda hâlâ bir savunma sıkıntısı olduğu açık. Konyaspor takım olarak ne kadar istikrarlıysa, savunma da en az o kadar istikrarsız. Eskişehirspor maçı çok iyi savunma, Fenerbahçe maçı basit savunma hataları, Sivasspor maçı çok iyi savunma ve son olarak Kasımpaşa maçının ilk yarısı kötü savunma... Oynanan iyi oyunun ve alınan iyi skorların sürmesi için savunmanın da bir istikrar yakalaması gerekiyor. Ama eminim Mesut Hoca buna da bir çare bulacaktır.

Gekas'a ayrı bir parantez açmak istiyorum. Sezon başından beri oldukça formsuz olan ve olumsuz eleştiriler alan yıldız oyuncu son 2 haftadaki oyunuyla eski günlerine dönüş sinyali veriyor. Sivasspor maçında 1 gol 1 asist, Kasımpaşa maçında 2 gol 1 asist. Hem atıyor, hem attırıyor, hem kazandırıyor. İnşallah bu, son 2 maçla sınırlı kalmaz ve böyle devam eder...

Gelelim her iki takım taraftarına. Temsilcimizi zorlu deplasmanda yalnız bırakmayan Konyaspor taraftarını, "Taraftarlar Barışıyor" sloganıyla bir kampanya başlatan ve Konyaspor taraftarını çok iyi bir şekilde ağırlayan Kasımpaşa taraftarını yürekten kutluyorum. İşte bunlar sahalarda ve saha dışında görmek istediğimiz hareketler. Ne de olsa futbol dostluk, kardeşliktir öyle değil mi?

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Emre Tanrıver Arşivi
SON YAZILAR