Emre Tanrıver

Emre Tanrıver

Şşşt, Sakin Olun!

Şşşt, Sakin Olun!

Şu sıralar Konyaspor taraftarından mutlusu yoktur. Yeni stat ve yeni transferler taraftarı iyice havaya sokmuş durumda. Geçtiğimiz sezonki gibi ligde kalma mücadelesi değil, Avrupa kupalarına katılma mücadelesi bekliyor herkes. Bunun sebebi özellikle ofansif anlamda yapılan transferler. Torje transferiyle ve Djalma’nın tekrar kiralanmasıyla hücum hattı geçen senekine göre daha ofansif ve daha tehlikeli bir hal aldı. ‘Fakat hücum hattının bu kadar güçlü olması savunmayı güçsüz kılabilir.’

Hleb ve Djalma takımda kaldı, çok iyi. Yanlarına Torje alındı, süper. Forvete ise Marica… Açıkçası Marica transferi beni endişelendiriyor. Milli takım kariyeri dışındaki istatistikleri bir santrafor için hiç yeterli değil. Ligimize göre çok daha yumuşak futbol oynanan İspanya’da 26 maçta 7 gol atan bir oyuncu, Süper Lig’de sert savunmalara karşı oldukça zorlanacaktır. Geçen sene 21 gole direkt katkıda bulunan Gekas’ın (13 gol, 8 asist) yerini doldurması da oldukça zor bu yüzden ama umarım beni yanıltır.

Hücum hattı iyi ama savunmayı unutmamak lazım. İleri uçtaki 4 isim, yani Hleb, Djalma, Torje ve Marica savunmaya katkı yapacak oyuncular değil. Bu yüzden Konyaspor’un hücum hattı rakipler için ne kadar tehlikeliyse, savunma hattı da kendisi için o kadar tehlikeli. Duran top zaafı da devam ederse, Konyaspor yine kalesinde çok gol görebilir. Taraftarın ve yönetimin açık bir şekilde Avrupa hedefi koyması, takım üzerinde baskı da oluşturabilir. Beklenti içinde olmak gayet normal ama deyim yerindeyse gaza gelmemek lazım.

Bir takımın başarılı olması için atanın ve tutanın iyi olması lazım. Marica’nın istatistiklerine bakınca iyi bir atıcı olduğunu söyleyemem. O yüzden izleyip görmek gerekiyor. Tutucu konusuna gelirsek, işte film orda kopuyor. Takım istediği kadar iyi olsun, yıldız isimler olsun, kalecin iyi olmadıktan sonra geri kalanların hiç bir önemi yok. ‘İyi bir kaleci kötü bir takımı ligde tutabilir ama kötü bir kaleci iyi bir takımı ligde tutamaz.’ Ve ne yazık ki Konyaspor’un henüz iyi bir kalecisi yok! Açıkçası Konyaspor’un alabileceği, 1. Kaleci kalitesinde yerli bir kaleci de yok. Yeni sezon öncesi en büyük tehlike kuşkusuz bu. Ama Selim’in yanına en az diğer iki yabancı stoper kalitesinde yerli bir savunmacı alınır, kaleye de yabancı transferi yapılırsa bu sorun ortadan kalkabilir. Tabi burada top Mesut Bakkal ve yönetimde.

Son olarak Konyaspor taraftarına seslenmek istiyorum. Yeni stadyum ve yeni transferlerden dolayı beklentileri yükseltmeniz gayet normal. ‘Fakat beklenti ne kadar yüksek olursa hayal kırıklığı da o kadar yüksek olur.’ Ve geçen sezon kadrosunda Biseswar, Bobo, Nobre, Jaja, Mouche, Sinan Bolat gibi isimler olan, teknik direktörlük koltuğunda ise Braga’ya Uefa Avrupa Ligi’nde final oynatan Domingos Paciencia olan Kayserispor’un ligden düştüğünü unutmayalım. ‘Takımda birçok yıldız olması önemli değil, önemli olan o yıldızlardan bir galaksi meydana getirebilmek.’ Bu yüzden hem siz, hem biz sakin olalım. Takım üzerinde gereksiz bir baskı oluşturmayalım. Konyaspor hak ettiği yere elbet gelecektir.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Emre Tanrıver Arşivi
SON YAZILAR