İlker Kırnaz

İlker Kırnaz

23 cm’mi yoksa 119 km’mi?

23 cm’mi yoksa 119 km’mi?

             

İzlanda ile oynanacak milli maç arasına puan alarak girmeyi hedefleyen Konyaspor, karışık günler yaşayan Trabzonspor’u deplasmanda akıllı ve nispeten de şanslı bir oyundan sonra 2-1 yenerek son 4 maçta 10 puan alarak uzun yıllar sonra bu tarz bir başarıyı tekrar yakalamış oldu.

                Haftalar ilerledikçe ilk 11’de ismi sabitleşen futbolcu sayısı artan Konyaspor’da, bu hafta da 9 oyuncu bir önceki haftadan sonra tekrar şans bulan isimlerdi. Karşılaşmaya önde basan ve rakibi sahasından çıkarmama üzerine kurulu bir sistemle başlayan Konyaspor, ilk 10 15 dakika sonrasında direksiyonu ev sahibi ekibe verdi. Daha çok topun gerisinde kalarak rakibin çıkarken kaptıracağı topları bekleyen Konyaspor, ilk yarıda kalesinde fazla da pozisyon vermedi. Tabir-i caizse Trabzonspor’u da uyuttu kendi de uyudu. İkinci yarının başında hakem Süleyman Abay ve yardımcılarının yanlış süzdüğü pozisyon neticesinde kazanılan penaltıyla öne geçtikten sonra ev sahibi Trabzonspor çok daha etkili olarak kalemize gelmeye başladı. Kurdukları baskı da doğal olarak golü yememize neden oldu. Ekran başında 1-1’e razıyız diye mırıldanırken ikili mücadelede Traore’nin ayakta kalması ile zafer golünü bulduk. Bu pozisyonun ofsayt olduğu ile ilgili yapılan yaygaralara da kesinlikle katılmıyorum. Maç esnasında net olarak ofsayt olmadığını gördüğüm pozisyon birden nasıl olduysa maç sonrasında 23 cm ofsayt olarak önümüze kondu. Ki zaten ülkemizdeki hiçbir hakem de bayraklarını 23 cm mesafedeki ofsaytı gerçekten görerek kaldırmıyorlar. Bu tarz kritik pozisyonlarda halk arasındaki tabirle salgaraya kalkan bayrakların, maç sonunda bazen 10 cm ofsayt bazen de 20 cm ofsayt olmadığını görüyoruz. Bu golden sonra gardı tamamen düşen Trabzon ekibi hücum oyuncularımızın beceriksizliği ve kısmetsizliği neticesinde daha farklı bir mağlubiyetten kurtuldu. Ve maç bitimi de kime kızacağını şaşıran Trabzon halkının tepkisiyle karşılaştılar.

                Ülke futbolu olarak ne yazık ki hep saçma sapan detaylarda boğuluyoruz. Örneğin maç bitiminde tüm spor kanallarında 23 cm ofsayt olan pozisyon konuşulurken, Konyaspor’un Trabzonspor mücadelesinde 119 km koşması ne yazık ki daha az yankı buldu. Ulusal medya ve genel spor kültürümüz belki de bunu emrediyor zihinlerimize düşünmesi için. Şu an Almanya Bundesliga’da bile bu koşu mesafesine ulaşabilen takım sayısı çok az. Teknik direktörümüz Aykut Kocaman da bu koşuların çoğunluğunun rakip sahada yapılması neticesinde ortaya çok daha farklı bir tablo çıkacağını belirtti. Bu nedenle Konyaspor camiası olarak bırakalım sığ sularda yüzmeyi de bu takımı nasıl ilk 5’in gediklisi yaparız onu düşünelim artık. 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
İlker Kırnaz Arşivi
SON YAZILAR