M. Mustafa Özdemir

M. Mustafa Özdemir

Ahmet Çalık ve Konyaspor

Ahmet Çalık ve Konyaspor

Ahmet Çalık’ın vefatına;

Kimimiz kardeşini, kimimiz ağabeyini, kimimiz evladını kaybetmiş kadar üzüldü.

İnsanoğluyuz, ölüm acısı elbette zor.

Ama Takdir-i İlahi, emir büyük yerden.

O nasıl buyurursa, nasıl emrederse, nasıl takdir ederse boynumuz kıldan ince.

“Her canlı ölümü tadacak. O’ndan geldik, O’na döneceğiz”

***

Ahmet; gençti, yakışıklıydı, başarılı bir futbolcuydu. Maddi anlamda da birçok kişinin üzerinde bir gelire sahipti. Birçok gencin hayallerini süslediği yerdeydi.

Ama bir sabah, hayalini kurduğu mutlu yuvanın temelini atma heyecanıyla, memleketine giderken geçirdiği kazada vefat etti, ebedi aleme göç eyledi.

Bu dünyadaki vadesi, nasibi, bir buğday tarlasının üzerinde sona erdi.

Ondan geriye, kubbede bıraktığı hoş sada kaldı.

Kubbede bıraktığı hoş sadanın nedeni, onun milli ve manevi değerlerine bağlı, mütevazi, yardımsever, beyefendi, güzel bir insan olarak yaşam sürmesiydi.

Şayet Ahmet, böyle güzel bir insan olmasaydı, halk tabiriyle “İyi topçuydu, genç yaşta öldü” denilir geçilirdi herhalde.

Ardından, ta dünyanın öbür ucundan bu kadr güzel sözler söylenmez, milyonlarca dua, Fatiha okunmazdı.

Ahmet’in tabutu Musalla taşındayken sordular.

“Nasıl bilirdiniz? Mümin ve muvahhid olduğuna şahit misiniz?”

Biz Ahmet’in iyi bilindiğine, insanların onu mümin ve muvahhid olduğuna şahit olunduğuna şahit olduk. Sadece cenazede olanlar değil, milyonlarca insan, uzaktan onun mümin ve muvahhid olduğuna şahitlik etti.

Ardından tekbirlerle, dualarla, Fatihalarla uğurlandı.

Ne güzel uğurlama, ne güzel veda.

***

Bu memlekette güzel insan çok.

Güzel Ahmetler, Aliler, Ömerler çok.

Ancak Ahmet Çalık’ı farklı kılan ve doğal olarak gündem olmasını sağlayan şey, yüzbinlerce gencin hayallerini süsleyen, bulunduğu yer itibariyle idol tabir edilen bir kişi olmasıydı.

İşte bu yüzden Ahmet Çalık’ın yaşantısıyla verdiği mesaj önemli ve kıymetlidir.

Ahmet, gençlere güzel bir rol model oldu.

Ahmet, elde edilen makamların, paranın, şöhretin; ancak güzel insan olmakla, milli ve manevi değerlerini kaybetmemekle ve bu değerler uğrunda harcamakla anlamlı olduğunu, makamların mevkilerin, paranın geçici olduğunu, insandan geriye kalanın ise güzel amel ve davranışlar olduğunu, rol model olduğu gençlere gösterdi.

***

Konya; maneviyatın, iyiliklerin, güzelliklerin şehridir. Konya; güzeli, güzel insanı sever ve değer verir. Konya vefalıdır. Konya’nın ve Konyaspor’un Ahmet Çalık’ı kendi evladı gibi sevmesi ve vefatının acısını derinden hissetmesi, eminim anne babasının, hem evlatlarıyla duydukları gururu artırmıştır hem de acılarını bir nebze de olsa hafifletmiştir. Ahmet’i bir kez daha rahmetle anıyoruz. Mekanı cennet olsun.

***

YÖNETİME VE TAKIMA DESTEĞE DEVAM

Biraz da Konyaspor’a değinelim. Kadro değerinde ligde 14, 15. sırada bir takım. Transfer limiti de en düşük takımlardan arasında. Gerçi gelen başarı sonrası futbolcuların değerleri arttı ve takım değerinde 10. sıralara kadar geldi. Bu tabloya bakıldığında Konyaspor ilk yarıda harika bir performans sergiledi. Her şeyin paradan ibaret olmadığını gösterdi. Her türlü övgüye ve alkışa değer. Takım ikinci yarıya mağlubiyetle başladı. 2. yarı doğal olarak zor geçecek. Bu takım başka mağlubiyetler, kötü sonuçlar da alacak. Dünyada hep kazanan, hep şampiyon olan, yenilmeyen takım yok. Önemli olan Konyaspor’un, başta mali disiplin olmak üzere, kurumsallaşma ve altyapı noktasında belli bir aşamaya gelmiş, ayakları üzerinde durabilen takım haline gelmesi.

Bu takım borç yükünden kurtararak geleceğe hazırlamak isteyen, gösterdikleri duruş ve mesajlarla diğer takımlara örnek olan bir başkan var yönetim kurulu var. Şehirde özlenen birliktelik yolunda ciddi mesafe kaydedildi. Lig başlarken de bu köşeden ifade etmiştim. Bu yönetim, sonuçtan bağımsız, her türlü desteği hak ediyor. Bu takım ligi 2’nci de bitirse, 5’inci de bitirse, 10’uncu da 15’inci de bitirse, desteğe devam edelim. Fatih Özgökçen ve yönetimine gerekli zamanı verelim. Sabırlı olalım, basamakları yavaş yavaş çıkalım. Konyaspor’u çok güzel günler beklediğine inanıyoruz. Türkiye’de 7. bir şampiyon çıkacaksa, ki mutlaka çıkacak, bu Konyaspor olacaktır.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
M. Mustafa Özdemir Arşivi
SON YAZILAR