İsmail Detseli

İsmail Detseli

AK Parti ile Recep Konuk

AK Parti ile Recep Konuk

Siyaset ve ülke yönetimine talip olmak öyle hızlıca alınacak bir karar değil. Aksine akıllı ve karar verebilme kabiliyetine sahip kişilerin işi diye düşünüyorum. Çünkü artık o doksanlı yılların kaos dönemlerini geçtik. Ülke idaresinde çok partili koalisyonların ülke çıkarı için değil parti ve şahsi çıkarların kavgalarının yaşandığı yılları unutmadık.

Şimdi çok şükür 3 dönemdir ülke huzur ve refah içerisinde. Dış itibarı artmış ülke insanlarının refahı ve rahatı sağlanmış güven veren bir idare var. Nedense bir yandan da hükümet karşıtlığı bir Ak parti düşmanlığı almış başını gidiyor. 3 rakip partinin yanında bir de çeteler var. Dış devletler bile Türkiye’nin seçimleri ile ilgili, hem de AK Parti düşmanlığı yapıyorlar. Bu liderleri bağrından çıkaran aslında idealleri bir olan siyasi partiler birleşerek AK Parti’ye karşı cephe oluşturuyorlar.

Varsın yapsınlar ülke adına kim iyi düşünüyorsa Allah onları biliyor ve mutlaka takdirini iyiden yana yapıveriyor. İşte akıllı ve dik duruşlu Recep Tayyip Erdoğan’ın halk tarafından Cumhurbaşkanı seçilmesinden sonra aynı nitelikte aynı akıllılıkta hem de has be has Anadolu çocuğu olan Konyalı bir lideri Ahmet Davutoğlu’nu Başbakan yapıveriyor. Ben bütün bunları yazdıktan sonra bölgemiz insanı ve bölgenin kalkınması için itina ile seçilen bilgili ve deneyimli Konya vekil adaylarının yanında Karaman’dan aday gösterilen diğer Recep Bey’den bahsedeceğim.

İnsanoğlu azmederse çok şeyler başarır. Ahir zamanda kısa yaşamı olan insanlar arasında böyle akıllı ve azimli insanlar var mı derseniz? Öyle abartılacak kadar çok değilse de var derim. Bunlar kendi menfaatlerinden ziyade ülkesi için, insanlık için hırsla azimle çalışanlardır. Konya Şeker ve Anadolu Birlik Holding’in Başkanı Sayın Recep Konuk. Yaşadığı şehirde insanlar arasında alçak gönüllü ama ülke dışına çıktığı zaman orada dış ülke liderleri tarafından akıllı ve güzel işlerinden dolayı takdir ediliyor, tebrik ediliyor. Ülkemiz adına, üretim adına gurur duyulacak bir lider Recep Konuk.

Önceleri yazılarımda Türkmen beyi ağaç ve yeşil aşığı diyordum. Şimdi Konya ve Karaman Beyi oldu. Bunu cenabı Allah lütfetti. Sen Konya’nın bağlandığı bütün illerin arasını ağaçlandır, bakımını yap, çorak toprakları şeker fabrikasından çıkan binler dönüm verimli tarlaların bereketi olan atık topraklar ile çorak toprağa dikilen ağaçların diplerini besle ve büyümesini sağla.

İhaleye çıkarılan termik santralleri bütün katılımcılardan fazla para verip al, işlet ülke insanlarına iş aş üret, Allah karşılığını vermez mi? Şimdi konuk sadece Karaman’ın değil bütün iç Anadolu’nun vekili olacak. Bu ülkeyi bilhassa bölgeyi bunca yıllık tecrübesi ve bilgisi ile gayet güzel temsil edecek Sayın Konuk. Ben Sayın Konuk’a Bakan olacak diye  bakıyorum. Çünkü Sayın Davutoğlu akılı olduğunu Recep Bey’i Karaman’dan aday yaparken gösterdi. Başbakan Konyalı, Tarım Bakanı Konyalı ve Karaman’dan.

Alimlerimizin bir sözü vardır. Müminin halis niyeti amelinden üstündür. Amele belki rıza girer ama niyete asla derler. Sayın Konuk’un niyetinin de amelinin de halis ve Allah rızası için olduğuna inanıyorum. Allah için ülkemiz menfaati için çalışanların yolları açık başarıları daim olsun. Allah yar ve yardımcıları olsun. Sayın Konuk adına akrostiş olarak daha önceleri yazmış olduğum bir şiirle yazımı noktalıyorum.

Recep Konuk’la Anadolu Birlik Holding

 

R uh hali bu ülkeye hizmet etmek aşkıyla

E sereler bırakmak istiyor Konya halkına

C anını ortaya koyup çalışıp emek vererek

E vlerimize şehrimize huzur veriyor bu güzel insan

 

P ara kazanıyor çalışanlar kazançlı çıkıyor vatan

K aç fabrika üretti şekerden sayamıyor hafızam

O bir akıl küpü sadece çalışıp üretmekten zevk alan

N ice canlı varlıkların duasını alıyor bu güzel insan

 

U sta olan usta kişi taş ile çamurdan bile ev yapar

K ış kıyamette darda kalanlara ekmek kapısı açar

L okmasını ağzından alsanız da kızmaz güler geçer

A ğır azam bir Konya Beyefendisidir bu güzel insan

 

A nadolunun Konya sında yetişmiş bir lider

N e çok çalıştı ülkesi için neler üretti neler

A dın Recep Konuk artık seni dünya tanıdı

D ili hem tatlı hem mütevazı olan çalışkan insan

 

O dürüstlüğü ile adını dünyaya duyurdu

L ayık olduğu yeri çalışkanlığıyla buldu

U sta bir idarecilik ile nice fabrikalar kurdu

B unları sevgi ve çalışkanlık la yaptı bu güzel insan

 

İ stediği her şeyleri Allah gönlüne göre vermiş

R abbim böyle gönüllere merhametiyle inermiş

L isanında Allah var bu bile her şeye değermiş

İ ki dünyasını da mamur etmiş ne mutlu bu güzel insan

 

K eşke bütün idareciler onun gibi şen olabilse

H akkı hakikati bilip çalışana değer verebilse

O nun gibi fabrikadan nice fabrikalar çıkarabilse

L üzum neyi gerektiriyorsa onu keşfediyor bu güzel insan

 

D aha dün şirket idi şeker o aldı holding yaptı

İ yi işler becererek dünya devleri arasına daldı

N ice nice çiftçiler ile birçok üretimlere imza attı

G ücü ile aklını bir arada yoğuruvermiş bu güzel insan

23 Mart 2013 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
İsmail Detseli Arşivi
SON YAZILAR