Selçuk Karaman

Selçuk Karaman

ATALAY FİLİZ

ATALAY FİLİZ

Geniş hayal ve imgeleme gücü

Aşırı merak duyma

Hızlı öğrenme yeteneği

Kitaplara aşırı ilgi duyma

Aşırı mükemmeliyetçilik ve şüphecilik

Keskin gözlem yapma

Müthiş Planlama Yeteneği

Bu özellikler bir hafta önce yakalanan ve son zamanların meşhur seri katili Atalay Filiz’e uyan birkaç özellik...

Galatasaray Lisesi’ni derece ile bitirmiş, İsviçre’de Biyoloji ve Genetik alanda üniversite eğitimi örmüş ancak yaşadığı karmaşalar sebebiyle okulunu bitirememiş IQ seviyesi çok yüksek kısaca üstün zekalı bir insan.

Yazımızın başında da belirttiğimiz tipik özellikleri taşıyan bu tür üstün zekalı insanların, çocukluk yaşlarında gereken özel eğitimler verilmemesi durumunda diğer normal çocuklara nazaran 500 kat daha fazla psikolojik sorunlar yaşama eğimli oldukları bilinmektedir.

Üstün zekaya sahip insanlara, özellikle 12 yaş öncesi iyi bir aile ortamı ve sağlam bir inanç zemini oluşturulmalıdır. Daha sonra kişisel yetenek becerileri ortaya çıkarılarak insanlarla sosyal iletişim köprüsünün daima aktif halde tutulması sağlanmalıdır.

Avrupa bu sorunu çok önceden çözmüştür.

Bizde ise bu tür eğitimler maalesef amatörce yapılmaktadır.

Avrupa’da uygulanan üstün zekalı çocuklara verilen profesyonel eğitimlerde ulaşılan düzeyi, ülkemiz henüz yakalamış değildir

Çocuklarının üstün zekalı olduğundan çoğu anne ve baba hatta öğretmenlerinin bile haberi olmaması bu tezi doğrulamaktadır.

Atalay Filiz, çocuk yaşlarda iyi bir maneviyat, iyi bir aile sevgisi ve üstün zekalı çocuklara verilen iyi bir eğitim almış olsaydı, karşımıza seri bir katil olarak değil biyoloji ve genetik alanda insanlığa hizmet eden mükemmel bir bilim adamı olarak çıkabilirdi

Cenab-ı Hak üstün zekalı çocukları insanlığın kaderini değiştirebilecek bir zekada ve farklı bir yapıda yaratmıştır. Özel yaradılan bu çocuklara özel ilgi gösterilmesi insanlık açısından da son derece önemlidir.

Çocuklarınızın üstün zekalı olabileceğini düşünüyorsanız en yakın Milli Eğitim Bakanlığı Bilim ve Sanat Eğitim Merkezlerine (BİLSEM) ya da bu konuda eğitim almış uzman eğitimcilere başvurmanız onların geleceği adına doğru bir davranış olacaktır.

Üstün zekalı öğrencilerin, insanlarla sosyal ilişkileri sağlam tutulduğu sürece geleceklerinin son derece parlak olduğu unutulmamalıdır.

Kaderlerine terk etmenin ise gelecekte her birinin patlamaya hazır birer bomba olacakları da akıldan çıkarılmamalıdır.

Sağlıcakla kalın…

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum
Selçuk Karaman Arşivi
SON YAZILAR