Selçuk Karaman

Selçuk Karaman

İşi Ehline Vermek…

İşi Ehline Vermek…

İki yere giderken çok gerilirim. Birincisi hastaneler, ikincisi araç muayenesinin yapıldığı TÜVTÜRK istasyonları…

Yaklaşık 3 yıl önce araç muayenesi için şimdiki adıyla Karatay TÜVTÜRK istasyonuna gitmiş, büyük talihsizlikler yaşamıştım. Aracımın şasi numarasını görevliler bir türlü bulamamış çareyi aracın sağını solunu sökmeye başlamakla bulmuşlardı. Haklı olarak müdahale ettiğimde de bize çektirmedikleri çile kalmamıştı. Önce kaba bir şekilde dışarı davet etmişler sonra  “Gidin şasi numara yerini öğrenin, tekrar randevu alın gelin” diyerek araç muayenesi yapmamışlar ve büyük bir skandala imza atmışlardı.

Bu olayları izleyen ve sonradan Karadenizli olduğunu öğrendiğim güzel yürekli genç bir görevli bu duruma fazla dayanamayarak müdahale etmiş ve şasi numarasını bularak araç muayenesini gerçekleştirmişti.

Bu yaşananları köşemde dile getirdiğimde yazım ülke genelinde büyük bir tepkiye neden olmuş, sonunda TÜVTÜRK genel merkezi resmi bir yazı ile üzüntülerini dile getirerek bir nevi özür dilemek durumunda kalmışlardı.

Yıl 2019, aylardan nisan ve araç muayenesi zamanı yine gelmiş beni de stres ve sıkıntılar basmaya başlamıştı. Randevu için bilgisayar karşısına geçtiğimde geçmiş yılda yaşadığım ve Karatay ilçesinde bulunan muayene istasyonuna ek olarak Selçuklu ilçesinde de bir araç muayene istasyonu açıldığını gördüm. Şehrin çok dışında olmasına rağmen hiç tereddüt etmeden yeni açılan Selçuklu TÜVTÜRK istasyonundan araç muayene randevusunu aldım. Tercih etmediğim Karatay istasyonundaki olumsuzluklar düzelmiştir belki de ancak benim için orası artık bir fobiden öte değildi.

Sabahın ilk ışıkları ile Selçuklu TÜVTÜRK Araç Muayene İstasyonuna, 1 Fatiha ve 3 İhlas suresi okuyarak girdim.

İstasyona girerken güvenlik görevlisinin “Beyefendi, günaydın. Hoş geldiniz” sözüyle önce bir şok yaşadım. “Sanırım İhlas ve Fatiha işe yaradı” diye düşünürken veznedeki memurlar, diğer görevliler de aynı şekilde vatandaşa oldukça kibar davranıyorlardı. Şok geçirmemek ve şaşırmamak elde değildi. 3 yıl önce yaşananları düşününce bu davranışların bana anormal gelmesi gayet doğaldı. Neyse araç muayene yapacak görevli aynı şekilde kibar ve nazik bir dil kullanarak aracı teslim aldı. Beni de bekleme salonuna davet etti.

Bekleme salonu mu?

Araç muayene işlemlerinin bitmesini beklerken soğuk havalarda dışarıda titreyerek beklediğimiz günler çok olmuştur.

Ne iyi etmişler” dedim içimden ama yine şaşkınlık ve hayretle…

Bekleme salonunda aracımın muayenesinin yapıldığını canlı olarak izledim. İşlemleri yapan görevli elinde bir kağıtla yanıma geldi ve “Beyefendi üzgünüm aracınızın sol kısa farı yanmıyor. Temas sorunu olabilir düşüncesiyle bir kaç yeri kontrol edip uğraştık ama maalesef yanmadı. Bu sorunu hallettiğinizde gelin burada biz randevu işlemleri için size yardımcı olalım” sözlerini o kadar sakin ve güzel bir dille anlatmıştı ki bu can sıkıcı durumu gayet doğal ve bir o kadar da sakinlikle karşıladım.

Sorunu halledip muayene istasyonuna tekrar geldiğimde hakikaten söz verdikleri gibi randevu almamda yardımcı oldular ve aracımın muayenesini gerçekleştirdiler.

Selçuklu TÜVTÜRK Araç Muayene İstasyonunda yaşadıklarım gerçekten olması gereken ve 2023 Türkiye’sine yakışan takdir toplayıcı hareketlerdi.

Oradan ayrılırken istasyon müdürünün yanına uğrayıp vatandaşlara sunduğu bu güzel hizmetlerden dolayı tebrik etmek istedim. Odasına girdiğimde büyük bir şokla karşılaştım.

3 yıl önce yaşadığım rezalete, amirleri yanında dur diyerek sorunu çözen Karadenizli güzel yürekli o genç Selçuklu TÜVTÜRK Araç Muayene İstasyon müdürü alarak karşımda duruyordu.

O an kafamdaki tüm şaşkınlıklar gitmiş bir anda her şey yerli yerine oturuvermişti

Türk filmlerini aratmayan bu tesadüf olay aslında bize bazı şeyleri net açıklıyor ve ibret almamızı sağlıyordu.

Allah’ın doğru işlerden ayrılmayanların yar ve yardımcısı olduğunu, makamların en güzelini nasip ettiğini ve işi ehline vermenin ne kadar önemli olduğunu gösteriyordu.

Ey iman edenler! İnsanlar arasında adil olun ve emaneti, işi ehline (uzmanına, lâyık olana) verin.” ayetine uyarak insanlara hizmette üst kaliteyi yakalayan TÜVTÜRK’ü bu kez gönülden tebrik ediyorum…

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
9 Yorum
Selçuk Karaman Arşivi
SON YAZILAR