Uğur Özteke

Uğur Özteke

ŞEYTAN AZAPTA GEREK (!)

ŞEYTAN AZAPTA GEREK (!)

Bugün siyasiler ve yöneticiler kızmayacak. Pazar günü AK Parti’ye oy veren okurlarımızın ve tanıdık dost isimlerin şikâyetlerini ve isteklerini bugün sizlerle paylaşacağız.

Hani biz son dönemlerde sizlerden gelen şikâyetleri kimseye hakaret etmeden, direkt suçlamadan vebalini de almadan köşemize taşıyoruz yaaa. Bu konudan mutlu olanlar da var mutsuz olanlar da... Mesela bizim bu tarzımızı samimiyetinden dolayı direkt yüzümüze söyleyerek beğenmediğini ifade eden AK Parti İl Başkanı Sayın Hasan Angı abimiz de var. Biz Sayın Angı’yı vekil iken samimiyetinden dolayı alıp kabul etmiştik. Onun için mesele Sayın Angı ise; şunu yaptı, bunu yapamadı da değilim. Ben adamın samimiyetine bakarım. Gerisi herkese ve bakış penceresine göre değişir. Ama Hasan abimizde bu istek ve şikâyetlerin köşemize taşınmasından mutlu değil. Hasan abi geçenlerde yine yüzüme gözümün içine baka baka ve de gülerek “Vallahi sende işin kolayını buldun Uğur abi. Vatandaş sana pasını veriyor sen de bize çakıyorsun. Yeni bir gazetecilik modelini oluşturdun rahatsın”…

Neyse biz Hasan abimizi seviyoruz zaten konumuz da bu değil. Sadece bugün de 4 ayrı okurumuzun ve vatandaşımızın isteğini köşemize taşıyoruz. (!)

Dün öğle saatlerine doğru yıllardır tanıdığım eski Saadetli günümüzün AK Partilisi bir kurumda memur olarak çalışan abimiz aradı. Selam sabahtan sonra direkt mevzuya girdi. Abimiz şöyle diyordu;

“Uğur abi Konya’da yüzde 71 ile seçimi kazandık da ne oldu Allah akşına. Bak abi isim veriyorum Karatay’da A…………. Market. Cumartesi günü kuru soğan 4 TL idi. Salı günü 5 TL dün de (Çarşamba günü) 6.5 TL diyor kuru soğana abi. Uğur abi bu ne Allah aşkına?”

………….. 

Klasik olacak ama abime sordum “Pazar günü oyunu kime verdin abi?”,AK Parti’ye”…

-“Peki abi de kimden şikayetçisin? Şimdi senin dediklerini yazacağım ucu yine AK Parti’ye dokunacak. Burası Ankara, İstanbul olsa kuru soğanın suçlusu CHP diyeceğim ama Konya’da kime ne diyeyim?”

………………

Vallahi Konya’da işimiz çok zor. Yönetenin de işi zor yönetilenin de…

 ALAADDİN ÇEVRESİNDE

İŞ İÇİN BEKLEYEN SURİYELİLER

Dün sabah arayan turizmci bir abimiz daha öncede bize aktardığı ve bizim de köşemize taşıdığımız konu için tekrar arıyordu ve bu kez bu durumu direkt Uğur Başkan’a iletmemizi istiyordu. Alaaddin bölgesinde sabah saatlerinde eski 2. Ordu binasının daha sonra da kız yurdunun önünde Suriyeli işçiler iş için gruplar halinde bekliyorlarmış. Yayaların geçişinde de sıkıntı oluyormuş. Bu abimiz konuyu direkt Uğur Başkan’a iletmemizi isteyerek “Bunlar niye diğer işçiler gibi Larende’de toplanmıyorlar orada beklemiyorlar?” diye soruyordu.   

SANAYİCİ GÖZÜ İLE SEÇİM

Sık sık bazı görüş ve düşüncelerini yansıttığımız sanayici ve iş adamı Mustafa ………. Abimiz seçimin ardından kısa bir değerlendirme yapmış. Bazı detaylar gerçekten önemliydi ve altı çizilmeliydi. Bu nedenle biz de bu yorumu sizlerle paylaşmak istedik.

“Hayırlı Günler, Uğur bey

02 Nisan’da yazdığınız yazıda Ereğli ve Beyşehir’den söz etmişsiniz. Buradaki yanlışlık MHP buradan aday göstermedi, bu adaylar gösterilecek miydi? MHP aday çıkarsaydı bağımsız da olsa kazanma şansları çok zayıftı. MHP aday çıkarmayınca şansları yaver gitti. Seçimden 1 kaç ay öncesi Beyşehir’e gezmeye gittim. Bir kaç Beyşehirli ile konuştuk. Adil Bey’in kazanacağını söylediler ve nitekim de öyle oldu. Biz de bunun yorumunu yapmaya çalışıyoruz.

Basından takip ettiğim kadarı ile Hüseyin Oprukçu’nun alacağından söz ediliyordu. Bakan gönderildi, vaatler verildi ama vatandaş ikna edilemedi. Buradaki en büyük yanılgı buralar bu durumdayken, milletvekillerinin verimli çalışmaması.

Tahir Bey, Beyşehir bölgesinin insanı, burada bir ağırlığı olmalıydı. Ama bir ağırlığı yokmuş demek ki... Buradaki partinin aday tespiti araştırma yapılmadığından kaybedildi. Şimdi de bunun günah keçileri aranıyor.

Cumhur İttifakı Konya’da gerçekten benimsendi ve sandığa yansıdı. Konya kazandı. Milletvekillerimiz birlik ve beraberlik içinde çalışmalılar, halkla ve Konya ili ile çok uyumlu çalıştıklarını düşünmüyorum. Ne olursa olsun Konya’nın menfaatleri ön plana çıktığında birlik olmalılar...

Aselsan’ın temeli atıldı. Bir kaç milletvekili telgraf gönderdi diğerlerinden bir haber yoktu, yoksa temel atma törenine davet mi edilmediler? Acaba haberdar mı değiller? Böyle bir tesisin Konya’da olması umurlarında bile değil.

Ne olursanız olun Türkiye için, millet için, Konya için el ele verip çalışmanızı arzuluyoruz.”

…………….

ŞEYTAN AZAPTA MI GEREK?

Konya’da İstanbul’da büyük işler yapan AK Parti’nin hası bir abimiz çarşamba günü saat 22.03’te şöyle yazıyordu;

“Şeytan azapta gerek. Bundan sonra böyle oy yoksa hizmet de yok. İstanbul’da 18.20 treni hâlâ ortalıkta yok. THY’nin uçakları hep rötar bu normalleşti artık buna alıştık ama görüyoruz ki hızlı trende de rötar işi başladı. Sen bana böyle dedim diye kızacaksın. Tamam, tamam trene de alışacağız. YHT diyor ki CHP belediyelerine yolculuk yok. Olursa da keyfim yetince (!)…”

…………..

Hasan abi bak bunların hiçbiri benim şikayetim ya da yorumun değil. 4’ü de has be has partili insanların değerlendirmesi. Pası aldım golse gol. Benim suçum yok(!)

 

GÜNÜN OKKALI SÖZÜ

Diline arılar konar, koynunda karıncalar gezer. Sevgilinin ölçeğiyle her zaman sınanmaktır aşk.

NE ZAMAN ADAM OLURUZ?

Her an durma ihtimali yüksek dolmuşlarımızın bazı sürücülerinin Nalçacı Caddesi boyunca tüm araçları sollayıp en sol şeride geçtikten sonra anında frene basarak en sağa geçmeye çalışmadıkları zaman daha iyi ADAM oluruz.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
19 Yorum
Uğur Özteke Arşivi
SON YAZILAR