Prof. Dr. Fikret Akınerdem

Prof. Dr. Fikret Akınerdem

Bir Avrupalının Türkiye’ye bakışı

Bir Avrupalının Türkiye’ye bakışı

Efendim şimdi Erasmus programından üniversitemize gelecek olan bir İtalya’nın ülkemize Avrupa’nın bakışını yansıtan mailini orijinal haliyle aktarmak istiyorum.

Dear prof, how is it the situation in Turkey? I am worried about the international situation for the attack of terrorist. Can you explain the situation in Konya? Because I have to came in May but I am afraid to visit the country near the SYRIA. Let's me know.

Francesco Di Lucia

Kısaca, terörist saldırılarının çok olduğu Suriye’ye komşu olan bir ülkeye ve Konya’ya gelme konusunda korkusunun olduğunu söylüyor İtalyan. Bu bakış beni oldukça üzdü ama onların bakışı böyle.

Bunun karşılığında da özetle aşağıda ki notu yazdım.

Francesco, you don't know anything about Turkey. Be sure, Turkey is safetier than many European Countries, especially Italy. Please check you knowledge about Turkey’s looking in Europe.

Konya? It is the most safety city in the world. You can walk all night inside the city, but not in New York. I’m İnjured your ideas about Turkey. Either you come or not.

Bu arada İtalyan benden zılgıtı yiyince, aşağıdaki notu gönderdi.

Dear prof, I want only know the situation, if there are any problem with terrorism in Konya because the moment is critic in general. A lot of people in Europe are worried about the international situation. I know Turkey is safety but I want to be sure.

Özetle, “komşularımızla olan problemler dolayısıyla birçok Avrupalının uluslararası durum için çevremiz ve Türkiye’de terörizm ile ilgili kaygılarının olduğunu biliyor. Biliyorum Türkiye güvenlikli bir ülke ama ben de bu konuda bilgi sahibi olmak istedim” diyor.

İşte Avrupalı böyle bakıyor bize. Bir ülkenin imajı ülkenin ne olduğu ile ilgili değil, başkalarının o ülkeyi nasıl gördüğüdür. Ülkemizin böyle görünmesinin sebebi sadece onların yanlı bakışına bağlamamak gerekir.

Politikacılarımız, gazetecilerimiz, bazı iş adamlarımız ve sivil toplu örgütleri yaşadığı ülkeyi devamlı küçük düşürecek beyanlarda bulunur, demokrasi dışı kurallarla yönetilen ülke görür, DEAŞ’a yataklık ettiğini ve yine ülkesinin geçiş yolu olarak kullanıldığını söylerse, Avrupalının bize bakışındaki çarpıklığı çok görmemek gerekmez mi?

Bir İtalyan doktora öğrencisini ile uluslararası bir çalışmada tanıştık. Şahsımın Aspir bitkisi ile ilgili araştırmalarıma ilgi duydu ve bu bitkiyi öğrenmek için benden uygulamalı eğitim almaya geleceğini ve benden yardım istediğini belirtti. Ben de bu işe evet dedim ve Avrupalının da bizden öğrenecekleri var diye sevinmiştim. Gelin görün ki tüm bu güzel gelişmeler bir bilim insanının kursağında kalabiliyor.

Ey siyasetçi, gazeteci, sivil toplumcu, özet-tüzel insan, çekin kendi düşüncenizi ülkemden ve beni, bilimi, sosyali, kültürü küçük düşürmekten. Bu kadar maksatlı bakmak ülkemiz kadar sizi de küçük düşürüyor.

Bu nedenle sizin gibileri kınıyorum, kendinize gelin diyorum.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Prof. Dr. Fikret Akınerdem Arşivi
SON YAZILAR