Emre Tanrıver

Emre Tanrıver

Birer bardak çay

Birer bardak çay

 

Teknik direktör değişikliğinin ardından 4-0’lık Akhisar galibiyeti ve kupada 4’te 4 yapmanın getirdiği özgüvenle maça çok iyi başladı Çaykur Rizespor ve bu sayede erken de bir gol buldular. Torku Konyaspor ise geçen haftaki Beşiktaş maçının aksine çok tutuktu ilk yarıda. Pozisyon yoktu. Ama şans yine de Konyaspor’dan yanaydı ki rakip, girdiği pozisyonları değerlendiremedi ve farkı açamadı.

 

İkinci yarı ise ilk yarının tam tersi şekilde başladı. Konyaspor daha istekli başladı ve kontrolü eline aldı. Torje’nin oyuna girmesiyle sol kanat daha da hareketlendi ve yine Torje’nin direkten dönen füzesinin ardından Djalma topu ağlara göndererek skoru eşitledi. Golden sonra da aynı baskıyı sürdüren Konyaspor ev sahibi ekibi sahasından çıkartmadı, rakip kaleyi ablukaya aldı adeta. Kötü bir süreçten geçen Yeşil Beyazlılar adına bizzat kendi rakibine karşı alınan 1 puan iyidir. Aykut Kocaman da böyle düşünmüş olacak ki stoper Volkan Fındıklı’yı skoru koruma adına ilk defa bir lig maçında oyuna aldı. Zaten maçın hakkı da beraberlikti bence.

 

Sezona Avrupa kupaları hedefiyle başlayan Torku Konyaspor ilk yarıyı 17 puanla, düşme hattının biraz yukarısında tamamladı. Beklenenin çok altında bir performans sergilendi ligin ilk devresinde. Bu yüzden transfer şart. Takıma net 4 transfer lazım:

 

-Kalecilerin ikisi de kötü. Belec kötünün iyisi durumunda. Ortalama bir kaleci şart.

-Stoperde yabancıların ikisi de kötü. Birinin gönderilip kaliteli bir stoper alınması lazım.

-Hleb bu sezon ölü gibi. Orta sahaya ofansif gücü yüksek yaratıcı bir oyuncu alınmalı.

-Rangelov ve Marica golcü değil. İyi bir golcü şart.

 

Yönetim de ligi iyi bir yerde bitirmek istiyorsa bu transferler için elini cebine atacak mecbur. Çünkü bu kötü takım onların eseri.

 

YABANCI SINIRLAMASI

 

Son zamanlarda en çok konuşulup tartışılan şey yabancı sınırlaması. Bir yabancı sınırlaması bir de Milli Eğitim’deki sınav sistemi her sene değişiyor ülkede. İkisine de kalıcı bir çözüm bulunamadı. Yabancı sınırlaması hakkında son kararı Milli Takımlar Futbol Direktörü Fatih Terim verecek. Herkes gibi ben de merakla bekliyorum. Avrupa’daki üst düzey liglerin yabancı sınırlamalarına bir bakalım:

-Almanya: Sahaya çıkacak yabancı oyuncu sayısı serbest. Kadroda sekizi alt yapıdan yetişmiş olma şartıyla 12 Alman oyuncu bulundurmak zorunlu.

-İspanya: Sahada ve kadroda AB oyuncuları + 3 yabancı oyuncu

-İtalya: Sahada ve kadroda AB oyuncuları + 5 yabancı oyuncu

 Ve en önemlisi İngiltere: Sahada ve kadroda yabancı sınırı yok. Avrupa Birliği ülkeleri dışından gelen oyuncuların çalışma izni alması gerekiyor. Ayrıca bu oyuncuların "Son 2 yıl içerisinde FIFA sıralamasındaki ilk 70 ülkenin A Milli maçlarının %70'inde forma giymiş olmak" şartı var. 

 

Ülkenin hem yabancı çöplüğüne dönmemesi hem de kaliteli yerli oyuncuların yetişmesi için Almanya ve İngiltere’deki yabancı kuralı sentezlenebilir. Yoksa çorap gibi kural değiştirmeye devam ederiz…

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Emre Tanrıver Arşivi
SON YAZILAR