Uğur Özteke (Spor)

Uğur Özteke (Spor)

Bizim kimyamız bozulmuş

Bizim kimyamız bozulmuş

Şu maç öncesi istatistikler olmasaydı yani, Konyaspor’un deplasmanda kazanamaması, Ç. Rizespor’un da evinde galip gelememesi gibi bir uçuk veri olmasaydı, bu maçı Konyaspor yüz kere kazanır derdik.

Ve maç başlarken dediğimiz gibi, maç bittiği zamanda aynı şeyi tekrarlayıp duruyorduk

“Bu Konyaspor Rize’den 100 kere, bin kere üstün idi.”

Ama dedik ya şu zıkkım istatistikler genelde hep haklı çıkıyor ve tam isabet yapıyordu.

TORKU Konyaspor sahadaki oyuncu kalitesi, maç içerişindeki pas yüzdesinden kaleye atılan şuta kadar kat be kat Rize’den üstün idi.

Çaykur Rize’de takıma Hikmet Karaman’ın verdiği gazın dışında hiçbir şey yok.

Eğer bu takımın siyasetçileri ve her yerde her zaman hatta her iktidar dönemindeki o güçlü lobisi olmasın Süper ligde Akhisar’dan önce düşecek ilk takım olur.

Ha bu maçta hakemler hiçbir zaman skora etki etmediler. Futbolumuzun kötü yöneten hakemleri içerisinde iyiydiler bile dersek yanlış olmaz. 

Peki bu kadar zayıf, güçsüz, evinde bile etkisiz bir takım karşısında oyun içerisindeki verilere göre rakibinden çok üstün olan Konyaspor niye kazanamadı?

O beşlik yenilgiler var ya o beşlik maçlar. Vallahi bu takımın kimyasını bozmuş.

Bakmayın siz kimsenin önemsemediği kupa maçında bile şartlar ne kadar olağanüstü olursa olsun Cizre’ye yenilmek bile Konyaspor için tarihine düşen kapkara bir yapraktır.

Sadece oyuncularımızın değil, Aykut Hoca’nın da dengesi hala bozuk.

Eeee hak vermemek elde değil. Böylesine bir ligde gelenden beş ye gidenden beş ye. Demek ki bu beşliklerin acısı her geçen gün daha da acı koyuyor içimize.

Mesela daha maçın 10. dakikasında yürüye yürüye ceza alanımıza giren ve de göstere göstere topu vuran Deniz’in pozisyonundan sonra Aykut Hoca’nın Ali Turan’a 60 dakika sabretmesini anlamak izah edilecek bir şey değildi.

Gerçi Aykut Hoca’nın yaptığı “Aliler hamlesi” yani aynı dakika içerisinde Ali Turan’ın yerine Benjamin’i ve de Ali Çamdalı’nın yerine Torje’yi alması tuttu. Bu hamlede Hikmet Karaman da sahadaki oyuncuları gibi uyudu. Nitekim Aykut Hoca’nın hamlesine karşı hamleyi yapamayan Hikmet Hoca yedikleri golle titredi ve kendisine gelebildi.

Futboldan biraz anlayan insan sorar Rize kendi evinde kazanmak için ne yaptı?

Söyleyin Allah aşkına 90 dakikanın 70 dakikasında kendi yarı alanında hatta ceza yayı önüne çekilen Rize, ringde iplere yaslanmış boksör gibi sürekli olarak rakibinin hamlelerini savuşturmaya çalıştı durdu.

Peki biz kazanmak için ne yaptık?

Akıllı uslu ve bilinçli bir şey yapmadık. Sadece yürümeye mecali olmayan rakibinin üzerine şuursuzca gittik. Bizim profesyonellerimiz pas vermekte bile amatördüler. Şuurumuzu bilincimizi kaybetmiş gibi hatalar yaptık.  

Bu maçı çok rahat hatta farklı bile kazanabilirdik.

Ha mağlup de ayrılabilirdik.

Ve dediğimiz gibi bu iki sonuca da istatistikler razı olmadı ve yine onların dediği oldu.

İnşallah ara dönem bize yarar. Akıllı ve nokta transferler ile Konya’ya ve TORKU Arena’ya yaraşır bir takım oluruz.  

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Uğur Özteke (Spor) Arşivi
SON YAZILAR