Hüseyin Akıncı

Hüseyin Akıncı

BİTKİSEL ÜRÜN SİGORTALARI

BİTKİSEL ÜRÜN SİGORTALARI

‘Bitkisel Ürün Sigortaları’ için 2017 yılı üretim sezonu 10 Kasım tarihi itibarıyla açıldı. Çiftçinin sigorta yaptırılabilmesi için öncelikle Çiftçi Kayıt Sistemi’ne (ÇKS) kayıtlı olunması ya da kaydın güncellenmesi gerekir. Sigorta yaptırmak isteyen üreticiler, ÇKS kayıt işlemlerini tamamladıktan sonra tarım sigortası poliçesi düzenlemeye yetkili 24 sigorta şirketinin dağıtım kanalları aracılığıyla poliçesini yaptırabiliyor. Üreticilerin son poliçe kabul tarihlerini beklemeden sigorta yaptırmaları kendi menfaatlerinedir.

SİGORTANIN KAPSAMI

Tüm bitkisel ürünler için dolu, fırtına, hortum, yangın, heyelan, deprem, sel ve su baskını risklerinin neden olduğu miktar kaybı ile yaş meyve sebze ve kesme çiçekler için doludan kaynaklanan kalite kaybı sigorta kapsamındadır.

Ayrıca isteğe bağlı olarak aşağıdaki teminatlarda satın alınabilir

  = Meyvelerde don riskinin neden olduğu miktar kaybı, dolu paket teminatlarına ek olarak

  = Meyve bahçeleri ve bağlarda, dolu ağı ve örtü sistemleri

  = Tarla ürünleri, sebzeler ve fidanlarda, yaban domuzu zararı

  = Arpa, buğday, çavdar, tritikale ve yulaf ürünlerinde, sap unsuru

POLİÇE NASIL KESTİRİLİR

  Çiftçi sigorta işlemlerini gerçekleştirebilmek için öncelikle çiftçi kayıt sistemine kayıtlarını güncellemiş olmalıdır. CKS kayıtlarını güncellemiş olan çiftçi ürününü sigortalatmak için öncelikle bir sigorta acentesine gider. Acente TARSİM sistemine girer çiftçi bilgilerini kontrol eder, sonra poliçeyi iki nüsha düzenler poliçe aslını sigortalıya verir.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Hüseyin Akıncı Arşivi
SON YAZILAR