Ali Dutal

Ali Dutal

Bu adamların maksadı ne olabilir

Bu adamların maksadı ne olabilir

Her türlü yazılı ve görsel medya organlarında birçok yazar ve yorumcu İslam düşmanlığını iktidarla ilişkilendirerek yürütüyorlar ki, insanın “Bu adamların maksadı ne olabilir” sorusunu sorası geliyor.

-Gerçekten bu adamların maksadı nedir, bu söz ve davranışlarıyla kime hizmet ediyorlar?

Nasıl gerçeklerden uzak fütursuzca söz ve davranışlarda bulunuyorlar, anlamak mümkün değil!

İnsan bir dine inanmayabilir ama insansa azıcık insaflı olur!

İnanın, bu ülkede yaşamasam bu adamların söz ve yazılarının doğru olduğu hissine kapılabilirim de, bu ülkede yaşıyorum arkadaş!

Kültür Bakanlığı yapmış, muhafazakar kesim tarafından da makul görülmüş bir adamın yazısından bazı bölümleri sizlerle paylaşarak yazılanları insafınıza bırakıyorum.

Yazı şöyle:

“…AKP önce eğitime saldırdı. Bilim yerine dine dayalı bir sistem kurma peşinde koştu ve başardı da…

Karma eğitime son vermeye çalışıyor, böylece kız çocuklarının okumasını da sinsice engellemek istiyor…

AKP “Yeni Türkiye “uydurmasıyla, ülkemizi bir “İslam ülkesi” haline getirmeyi hedeflediğini biliyoruz.

Şu iyice anlaşılmalıdır ki; Ülkemiz 21 yıldır “cahiliye dönemine dönmek isteyen” gericilerin çılgınca saldırısıyla karşı karşıyadır.

İrticai faaliyetlerde o kadar pervasızlaştılar ki çağdaş Cumhuriyetin tüm kuralları ve kurumlarını yani toplumsal yaşamın güvencesi olan laikliği ayaklar altına almakla kalmadılar, yok ettiler!

Toplumsal yaşam” laik düzen dışına itilince, yurttaş, “tarikat ve cemaatlerin” gerici, yobazlaşan inisiyatifine bırakılmış aynı zamanda ülke kaynaklarının bu ticani kurumlar tarafından yağlanmasına da izin verilmiştir…

Diyanet İşleri Başkanlığı ve tarikat uzantıları, eğitim kurumlarına sistematik bir şekilde yerleştirilerek yalnızca dini yaşam biçimine uyan sorgulamayan, cahil nesiller yetiştirme projesini hayata geçirdiler!

İlk günden itibaren AKP “kadının erkek ile eşitliğini “reddetmektedir. Üstelik bu anlayışla iktidar, "kadınları sahiplendirmekten" bahseden HÜDAPAR’ı da meclise taşımıştır.

İstanbul Sözleşmesi’ni, tarikat ve cemaatlerin 6 yaşındaki kız çocuklarına olan düşkünlükleri nedeniyle kaldıran AKP, kadın cinayetlerini cezasız bırakırken, failler adeta ödüllendirilmektedir.

Şimdi de 6284 Sayılı Kanun’un yanı sıra Medeni Kanun da hedef alınmakta, yeni Anayasa’da da “çok kadınla evliliğe müsaade edileceği” mesajları verilmektedir…

Dahası, Diyanet İşleri Başkanı adeta şeyhülislam gibi hareket etmekte, devletin kurumlarını tarikat ve cemaatlerle birlikte yönetmektedir…

Yani AKP, Diyanet İşleri Başkanını fiilen ruhani lider konumuna taşımıştır…Toplum, dini kurallarla yeniden yapılandırılmakta, halkımız tarikat ve cemaat ağlarıyla kuşatılmaktadır.

Ülke, hurafelerle, şer’i hükümlerle, kul ve ümmet anlayışıyla yönetilmektedir…” diyor.

-Yukarıda ki, yazıyı yazan adama ben ne diyeyim şimdi?

Sadece bu adam olsa neyse ama bunlardan o kadar çok ki, adamların yazılarını okurken televizyonlarda izlerken derin üzüntü duyuyorum.

Çok değil, azıcı vicdanınız varsa söyleyin Türkiye Cumhuriyeti “Şer’i hükümlerle, kul ve ümmet anlayışıyla mı yönetilmektedir,”?

-Güya okumuş yazmış bu adamlar bunu bilmiyorlar mı?

Elbette ki, senden benden çok daha iyi biliyorlar, bilmemeleri mümkün değil!

Yine, şu anda televizyonların en popüler yazar ve yorumcularından biri de 23 Eylül 2023 tarihli “İsmailağa İşleri Başkanlığı” yazısında:

“Menzilciler Sağlık Bakanlığında; Hak Yolcular yargıda, YÖK’te ve üniversitelerde; Nurcular Emniyette; İsmailağacılar da Diyanet İşleri Başkanlığında örgütleniyor; İsmailağa’nın medrese ve kurslarında yetişen müritler müftülüklere atanıyor” diyor.

-İyi de bu kişi kendince birkaç örnekle iddialarını ispatlamaya çalışırken suçlanan kurumlar bu iddialarla ilgili hangi yasal işlemlerde bulunuyor?

İktidar açısından ise bu tür suçlayıcı yazılan ve söylenenlerin fikir özgürlüğüyle makul görülmesini makul bulmuyorum.

Mesela, yukarıdaki iktidarı suçlayıcı yazı ile ilgili hangi işlem başlatıldı veya başlatılacak.

Adam, “Yani AKP, Diyanet İşleri Başkanını fiilen ruhani lider konumuna taşımıştır…Toplum, dini kurallarla yeniden yapılandırılmakta, halkımız tarikat ve cemaat ağlarıyla kuşatılmaktadır. Ülke, hurafelerle, şer’i hükümlerle, kul ve ümmet anlayışıyla yönetilmektedir…” diyor.

-Bu adamın söyledikleri sizi suçlamak değil de nedir?

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Ali Dutal Arşivi
SON YAZILAR