Rasim Atalay

Rasim Atalay

Çifte bayram

Çifte bayram

Başı rahmet, ortası bereket, sonu mağfiret olan, içerisinde bin aydan daha hayırlı olduğu Kur’an’da beyan edilen Kadir Gecesi’ni barındıran Ramazan ayının sonuna gelmiş bulunuyoruz.

Ramazan ayı biterken, bayram telaşı büyük küçük hepimizi sarmaya başladı. Kadir Gecesi’ne kavuştuğumuz gün aslında Ramazan ayının artık son deminde olduğumuzu, birkaç gün içerisinde de Ramazan Bayramı’na kavuşacağımızı anlıyoruz.

Bu anlayış sadece kişiler özelinde kalmıyor, şehre de yansıyor. Ramazan’ın ilk gününden itibaren, özellikle günün belli saatlerinde adeta üzerine ölü toprağı serpilmiş bir şehir algısı oluşturan Konya, son birkaç gündür özlenen ve beklenen hareketliliğe kavuşmuş durumda.

Ramazan Bayramı’nın yaklaşması özellikle geleneksel ticaretin hüküm sürdüğü Tarihi Bedesten Çarşısı ve Kadınlar Pazarı civarında hareketi; hareketlilik de bereketi beraberinde getirdi. Konya’da bayram havası yaşanmaya başladı. İnşallah Ramazan ayının rahmet ikliminden istifade edip bayrama bayram yapmayı hak ederek ulaşanlardan oluruz.

Bu bayram, birçoğumuz için çifte bayram özelliği taşıyor…

Ülkemizin olduğu gibi memleketimizin de içinde bulunduğu ahval ortada. Her ne kadar iyi niyetle iyi şeyler ortaya koyulmaya çalışılsa da enflasyon denilen gerçeklik, paramızın kıymetini bitirmekte bir hayli mahir…

Bu durum vatandaşın alım gücüne de doğrudan sirayet ediyor. Her şeyden önce en temel ihtiyaçlardan olan barınma ihtiyacına yönelik olarak ciddi sorunlar ortaya çıkıyor. Artan talebe karşılık verilemeyince haliyle kiralık dairelerin fiyatları da dudak uçuklatır rakamlara ulaşabiliyor. Öyle ki, 8500 lira asgari ücret alıp evinin geçimini sağlayan bir vatandaş, 1500 lira olan kirası 5500 liraya sıçrayınca ne yapacağını şaşırıyor.

Birçok dar ve orta gelirli vatandaşın kira derdinden kurtulmak ve ev sahibi olmak için tek umudu olan TOKİ’nin Konya’da Ardıçlı Mahallesi’nde ve Beybes Mahallesi’nde konut yatırımları hızla devam ediyor.

Bugünlerde TOKİ’den hak sahibi olup evinin bir an önce çıkmasını bekleyen birçok vatandaş, cep telefonuna gelen bilgilendirme mesajı ile adeta çifte bayram yaşıyor. Nasıl çifte bayram yaşamasın? Borçla da olsa başını sokabileceği, kimsenin karışıp görüşemeyeceği bir evi oluyor.

Ardıçlı TOKİ’de 2. Etap ve 3. Etap için teslimat süreci kısa bir süre önce başladı. Resmi prosedürlerini tamamlayıp evinin anahtarını teslim alan aileler, şimdi olabilecek en kısa zamanda ve hızlı bir şekilde evlerine yerleşebilmenin telaşını yaşıyor.

Ufak tefek eksikler bulunsa da evler hakikaten çok kullanışlı. Alanı iyi değerlendirmesini bilmişler. Küçük ama işlevsel bir yapıya sahip.

Binin üzerinde yeni konutun teslim edilmesi demek, Konya’da en az bin yeni daireye bin ailenin yerleşmesi demek. Bu da yine konut ihtiyacının aynı ölçekte giderildiği manasına geliyor.

Bayramdan sonra hızlı bir şekilde 4-5 ve 6. Etapların hak sahiplerine teslim edilmesi için binalardaki ve dairelerdeki eksiklerin giderilmesine yönelik faaliyetlerin hızlandırıldığını duyuyoruz. Toplamda bu bölgede yıl sonuna kadar belki de 3 bin civarında yeni konut üretilmiş ve hak sahiplerine teslim edilmiş olacak.

TOKİ marifetiyle yürüyen bu sürecin en önemli aktörü hiç şüphesiz ki Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı, Konyalı hemşerimiz Sayın Murat Kurum’dur…

Murat Kurum’un Konya’ya doğrudan veya dolaylı sağladığı katkılar saymakla bitmez, tükenmez. Bu konuyu ayrı bir başlıkta değerlendirelim. Ancak en azından bu yazımızda hemşerimiz Sayın Murat Kurum’a Konya’ya yakın ilgisinden ötürü şükranlarımızı sunalım.

Bayramınızı tebrik ediyorum, selamlarımla…

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Rasim Atalay Arşivi
SON YAZILAR