Sadık Büyüksakarya

Sadık Büyüksakarya

Dikiz aynası

Dikiz aynası

Geçmişe mazi derler sözü pek de sevilesi bir söz değil bence.

Olanları ve olanlara binaen olabilecek olanları gözümüzün önünden hiç ayırmasak iyi olur diye düşünüyorum.

Güldağı’da benim gibi düşünüyor olmalı ki yine maddeleri alt alta sıralamış.

Buyurunuz.

‘1) 1980 Darbesini yapan Genelkurmay Başkanı Kenan Evren'in Genelkurmay Başkanı iken "özel kalem müdürü" Çevik Bir idi.

Kenan Evren darbeden sonra Cumhurbaşkanı olduğunda "başyaveri" Çevik Bir oldu.

Çevik Bir aynı zamanda Cumhurbaşkanı Evren'in Muhafız Alayı'nın komutanı oldu.

2) 1983 yılında Çevik Bir, Tuğgeneral olunca Kenan Evren ile ilişkisi hiç bitmedi. Dostluğu devam etti. Kenan Evren, 1980 Darbesinin en etkili Paşası idi. Çevik Bir de 28 Şubat 1997 Darbesinin en etkili Paşasıydı. Çevik Bir "Kenan Evren'den çok şey öğrendim" diyecekti.

3) Kenan Evren darbeyi yapınca ABD üst düzey yetkilileri "Bizim çocuklar işi başardı" diye ABD Başkanına haber etmişlerdi.

Çevik Bir, 2002'de bir ABD dergisine yazdığı makalede "28 Şubat Darbesini İsrail için yaptık" diyecekti. Zaten darbeden önce sık sık ABD'yi ziyaret etmişti.

4) 1999'da ABD'de Yahudi lobisi JINSA Çevik Bir'e "Ulusal Liderlik Ödülü" verdi. JINSA başkanı ödülü verirken "Bugün Türkiye laik ve istikrarlı bir ülkeyse bunu Çevik Bir'e borçludur. Gerçek kahraman, dünya çapında lider" dedi. Çevik Bir, Erbakan'ı engellemenin ödülünü almıştı.

5) 1980 darbesi sırasında ABD'nin Ankara Büyükelçisi olan James Spain, darbeden birkaç saat sonra ABD'ye gönderdiği diplomatik notta "Yönetime el koyan askeri lideri iyi tanıyoruz. Endişe yaratacak bir neden yok" diyor.

Belgeler açık. Daha ilginci var. Dikkat.

6) Joe Biden, 12 Eylül 1980 darbesinden bir süre önce ABD’nin Türkiye’ye askeri taleplerini iletmek üzere Ankara’daydı. Hükümet, Demirel ve askerlerin yanı sıra muhalefet lideri Bülent Ecevit ile de görüşmüştü. Soldaki Biden. En sağdaki, o zamanki ABD Büyükelçisi James Spain.

7) Biden'in ilettiği ABD talepleri neydi? Türkiye NATO'ya daha sıkı bağlansın. Ortadoğu'daki ABD ve NATO çıkarını korusun. İçeride ABD ve NATO'ya uyumlu gruplara destek verilsin. Uyumlu olmayan ezilsin. Gariptir, Biden ile bugün de aynısı dayatıldı. Hep görevdeydi.

8) Paşalara gelince. Kim bu Paşalar? Neyin nesi? Nasıl yerleştirilip o makamlara kadar getirildi? İşte burası sır. ABD ve İsrail karşıtı paşalar suikastla öldürülüp önü kesilirken, bazı paşaların önü ise hızla açılıyordu. En yükseklere kadar taşınıyordu. İşte biri daha.

9) 28 Şubat'ın darbeci komutanı İsmail Hakkı Karadayı ölünce Mason Locası Kulübü taziyesinde şunu yazdı: "Yüksek Divan Üyelerimizden 4136 Sicil No'lu 22. Genelkurmay Başkanı Emekli Orgeneral İsmail Hakkı Karadayı'yı kaybetmenin derin üzüntüsü içindeyiz."

Büyük itiraf değil mi?

10) İsmail Hakkı Karadayı genelkurmay başkanı iken TSK'da FETÖ'cüleri ağırlamıştı.

11) Kenan Evren 80 darbesinden sonra FETÖ'nün önünü açtı. Fetullah Gülen de onu mektubunda cennetlik ilan etti.

Çevik Bir de 28 Şubat darbesinden sonra gelen bir emirle Fetullahçı Yapının ne finans ne de devlet içindeki adamlarına ellemedi. Gülen, Çevik Bir'i öve öve bitiremedi.

12) FETÖ elebaşı o dönem Çevik Bir’e yazdığı bir mektupta şunları der:

“Genelkurmayımızın çok değerli 2. Başkanı. Sayın Komutanım. Devletimiz zaten kendisinin olan bu okulları dilediği zaman devralabilir."

Fakat şu an CIA'nın adam devşirme şubeleri olan okullarını devretmiyor.

13) Unutmayın. Türkiye'de kişilerin küresel kurum ve gizli yapılarla bağlantılarını bilmeden dönen hiçbir şeyi anlayamazsınız. Kuru siyasete, parti patırtıya hapsolursunuz.’

Evet dostlar,

Kulağa kar suyu misali.

Selâmetle…

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Sadık Büyüksakarya Arşivi
SON YAZILAR