Rasim Atalay

Rasim Atalay

Dünya yarın Konya’yı konuşacak

Dünya yarın Konya’yı konuşacak

Konya, sıklıkla tekrarlandığı üzere çok hareketli ve bir o kadar da bereketli günlere yeniden kavuşmanın arifesinde…

Şehrimizde uluslararası ve ulusal düzeyde çok önemli organizasyonlar yarın itibariyle başlamış olacak.

Aylar öncesinde kararlaştırılan, haftalardır Konya’da açık hava sahalarında reklam ve duyuruları yapılan UCLG Dünya Konseyi’nin toplantısı yarın Konya’nın ev sahipliğinde başlayacak.

3 gün boyunca Konya, bu toplantının merkezi olduğu için dünyanın dört bir yanından belediye başkanlarını ve onlarla birlikte gelen çok sayıda yabancı misafire ev sahipliği yapacak.

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay da bu 3 günün sonunda UCLG Dönem Başkanlığı’nı almış olacak.

Bu tür toplantıların şehrimiz açısından en önemli yanı, Konya’ya hiç gelmemiş, Konya’ya yolu düşmemiş insanların şehrimize gelmesi, görmesi, şehrin havasını teneffüs etmesi ve bu şehri gezmesidir. Yani turizm ve turizm gelirleri açısından bakıldığında oldukça faydalı bir çalışmaya imza atılıyor. Zira başka hangi organizasyon tüm dünya genelindeki bütün belediye başkanlarını Konya’ya getirebilirdi, bilemiyorum.

Kültürel etkileşim ve belediye hizmetlerinin paylaşımı açısından da bu toplantının verimli olacağına inanıyorum. Belki buraya gelecek olan belediye başkanlarına Konya olarak belediyecilik anlamında önemli örnekler sergileyeceğiz. Ancak bu etkileşimin tek taraflı olmamalı, başka şehirlerden insana dokunan hizmetleri biz de örnek olarak alabilmeliyiz.

CUMHURBAŞKANI HEYECANI KISA SÜRDÜ

UCLG Toplantısı’na Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı ziyaret ederek davet etmişti. Toplantıya kısa bir süre kala AK Parti Konya İl Başkanlığı’ndan bir davet mesajı geldi. İl Başkanı Hasan Angı, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Konya programıyla ilgili bir basın toplantısı düzenleyecekti. Toplantı iptal olmadı ama Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Konya programı iptal oldu.

Sağlık olsun, yerinde sağolsun…

Cumhurbaşkanı Erdoğan gelemese de Konya’ya kabinesinden 3 bakanını birden gönderiyor. Üstelik 2’si Konyalı…

İçişleri Bakanı Konyalı hemşerimiz Ali Yerlikaya, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Konyalı hemşerimiz Mahinur Özdemir Göktaş ve Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, Konya’nın ev sahipliğinde dünyanın gözünün Konya’da olacağı bu toplantıda yerlerini alacaklar.

KONYA, AYAKKABININ YILDIZINI YENİDEN PARLATIYOR

Türkiye’de ayakkabı denince akla gelen ilk şehirlerden biri de Konya’dır… Bunu böylece biliriz. Hatta şunu da biliriz, Konya üretir ama uluslararası pek çok markanın damgası vurulur. Çünkü Konya’da üretilse de markası bize ait değildir.

Konya Ayakkabıcılar Odası Başkanı Muhammed Acar, yönetim kurulu üyeleri ve diğer paydaşlarıyla birlikte ayakkabıcılık sektörünün geleceğini inşa etmek üzere bugünden önemli bir temel attı.

Geçmişte yıllarca yapılsa da yaklaşık 7 yıldır gerçekleştirilmeyen Konya Uluslararası Ayakkabı ve Moda Fuarı yarın itibaren Konya’da kapılarını aralayacak. TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi’ndeki fuara 140’tan fazla firma 200’ün üzerinde markayla birlikte katılacak.

Fuarların ticaretin gelişmesi, yeni pazarların bulunması açısından ne kadar önemli olduğunu bilmeyen yoktur. Nasıl ki tarımın ve tarımsal sanayinin merkezi olan Konya, Tarım Fuarı’nda bir marka olmuşsa, ayakkabı üretiminin de merkezi olan Konya bu ayakkabıcılık üzerine yapılan sektör fuarında da önemli bir üs haline gelecektir.

Şehrimiz için önemli olan bu organizasyonların şehrimiz adına hayırlı olmasını diliyorum.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Rasim Atalay Arşivi
SON YAZILAR