Abdullah Sadık

Abdullah Sadık

EKMELEDDİN BEY SİZİN OLSUN, BİZE LİDERİMİZ YETER

EKMELEDDİN BEY SİZİN OLSUN, BİZE LİDERİMİZ YETER

Not: Bu yazı 06.08.2014 tarihinde bu gazetenin 5. sayfasında sağlı-sollu yazılarını bulabileceğiniz M.Turgay BİLGE ve Bekir KARATAŞ’ a cevap vermek üzere yazılmıştır.

 

Ne oldu beyler? Son düzlükte bu çaba niye? Kendi adayınızın övülecek tarafını bulamadınız da, bizim adayımıza çatmak yoluna mı kaldınız? Oysa ne güzel bir ÇATI ADAYI’nda uzlaştınız. Bulmuştunuz yolunu, kurmuştunuz ittifakı, birleştirecektiniz güçlerinizi. Şimdi ne oldu?

 

İsterseniz ben anlatayım acı gerçeği. Kendi içinizden milletin huzuruna çıkaracağınız bir aday yoktu, ortak düşman olarak gördüğünüz Recep Tayyip ERDOĞAN’a karşı ittifakınızı kurdunuz. “CHP – MHP ittifak ederse, arkamızdan diğer partiler gelir” dediniz. Öyle de oldu. Bir anda 11 partiye ulaştınız. Ne güzel bakın, ÇATI ADAYI’nıza destek çığ gibi.

AK Parti'nin göstereceği adayın önüne aşamayacağı bir duvar örme sevdası ile taşları üst üste koydunuz. Bu taşları birbirine bağlayacak bir harç lazımdı; harç olarak da imdadınıza CEMAAT yetişti.

Ne oldu şimdi? Sizi bağlamasını umduğunuz harç (CEMAAT) fos mu çıktı? İçinde çimento olmadığını mı fark ettiniz?

CHP, seçmenlerini sahil kenarındaki tatil keyfinden koparamayacağını mı anladı?

MHP, seçmenlerinin adayı sahiplenmediğini mi fark etti, sandığa gitmek istemediklerini mi?

BBP başkanı Destici’nin Alperen Ocakları’nı ikna edemediğini mi fark ettiniz, Sivas’ın doğusunun oylarının ne kadar önemli olduğunu mu?

Eminim ödünüz kopuyordur. Bir miting sırasında, vatandaşın bir tanesi “Ekmeleddin Bey, size destek olacaklarına dair açıklama yapan 11 partiyi sayar mısınız?” şeklinde bir soru sorarsa ne olur? Rezalet çıkar mı?

Geçtiğimiz 12 yılda “seçim mağlubiyeti bağımlısı” haline gelen partilerinizden ümidiniz kalmamış gibi geldi bana.

Bakın ne güzel Ekmeleddin Bey tam kıvamına geldi. Aldı eline sazı, başladı bildik türküyü söylemeye. Hiç mi dinlemiyorsunuz adayınızı? Tanıdık söylemlere sığınmış,  “hesaplaşma günü” diyor, “rejim tehlikede” diyor, “kediler trafolara girecek” diyor. Adam daha ne desin? Kılıçdaroğlu ve Bahçeli ne demişse, şimdi Ekmeleddin de aynısını söylüyor. Neden korkuyorsunuz? Kendi aranızda “genel başkanlarımız bu söylemlerle nice seçimler kaybetti, Ekmeleddin Bey de bir mağlubiyete doğru son sürat gidiyor” diye konuşmuyor musunuz? 

Beyler yerinizde olsam hiç kendimi sıkmam. Bakın Ekmeleddin Bey’in seçim afişinde “AK PARTİ, CHP, MHP, HDP DEMEDEN TÜRK MİLLETİNİN GURURU” yazıyor. Bence çok manidar. Öncelikle sizin gibi “AKP” demek yerine “AK PARTİ” diye yazmışlar. Bir de partileri büyükten küçüğe sıralamışlar ki, mükemmel bir görüntü. Bu afişin eşi ve benzerini bir daha göreceğimi sanmıyorum. Ekmeleddin Bey, kendine destek olacaklarını açıklayan CHP ve MHP dışındaki 9 partiyi şimdiden satmış. En çok da Mustafa Destici ile Haydar BAŞ’a ayıp etmiş. Bu seçim sonrasında ortalık karışır ve Ekmeleddin Bey ile birlikte Kılıçdaroğlu ve Bahçeli’nin siyasi hayatları son bulursa şaşırmayın.

Ekmeleddin Bey, Bilecik’ te CHP ve MHP yöneticilerine “beni neden getirdiniz” diye çıkışmış. Tavır doğru, soru yanlış. Bana sorarsanız “beni neden aday gösterdiniz” diye sormalıydı.

Sayın Davutoğlu "millette temeli olmayanın çatıda adayı olabilir mi?" demişti.

Anlayana...

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum
Abdullah Sadık Arşivi
SON YAZILAR