Abdullah Sadık

Abdullah Sadık

Siyasette Ahmet Şükrü Kılıç olmak

Siyasette Ahmet Şükrü Kılıç olmak

Bildiğim kadarı ile Ahmet Şükrü KILIÇ üçüncü kez AK PARTİ’ den milletvekili aday adayı oldu. Yanlışım varsa da düzeltmek Ahmet Şükrü KILIÇ’a düşer. Üşenmeyip “tekzip” gönderirse yayınlamak da bize düşer.

Herkes gibi biz de dostlar arasında Konya’yı temsil edebilecek milletvekillerinin kimler olabileceğini konuştuk. Çok zevkli oluyor adaylar hakkında atıp tutması. Konya’ lının en iyi yaptığı iş bu değil mi? Neler mi konuştuk? Size birkaç örnek vereyim.

Kendisini tanıyanlar Hasibe Özlem ÇEPNİ Hanımefendi’yi “mahallemizin kızı, tam bizden biri” şeklinde nitelendirdiler. Umarım bundan sonraki siyasi yaşamında uzun yıllar şehrimize hizmet edecek bir bayan milletvekilimiz olacaktır.

Sadece bir kez görüşme imkanım olan ve konuşmalarından ülkemize muhacir olarak gelen Suriye-Irak vatandaşlarına bir ensar hassasiyeti ile yaklaştığını fark ettiğim Abdullah AĞRALI Beyefendi’nin de şehrimizi temsilde başarılı olacağına inanıyorum. Çözüm sürecine dair çalışmalarını da görecektir parti genel merkezi. Yolu ve bahtı milletimizle birlikte açık olsun, milletvekilliği de hayırlı olsun.

Recep KONUK Beyefendi’nin vekil adaylığı konusunda iddiaya girenlerdenim. Aday olursa beş takım elbise kazanacağım, olamazsa bir takım elbise kaybedeceğim. Pek adil olmayan bir iddia oldu ama ben iddiayı kazanırsam Recep Bey’ e takım elbiselerden bir tanesini hediye etmeyi planlıyorum. Kabul eder umarım. Neden aday olacağı bende, neden olamayacağı iddianın karşı tarafında kalsın.

TBMM’de ziyaretine gittiğimiz bir Kocaeli milletvekili büyüğümüz Konya’dan en yüksek profilli milletvekili olarak (tabi Sayın DAVUTOĞLU’dan sonra) Ayşe TÜRKMENOĞLU Hanımefendi’yi görüyor. Gerekçelerini bir güzel açıklıyor. O gün Ayşe Hanımefendi’nin şehrimizde yeterince değer bulmadığını anladık, hakkını helal etmesini dileriz. Bence listede göreceğiz kendisini. Kocaeli milletvekiline bir kaç milletvekilimizi de soracak olduk. Tanıdıkları değil, tanımadıkları şaşırttı bizi. Adlarını yazsam kavga çıkar. Ama bir şey söyleyeyim, bizim gözümüzde koskaca milletvekili olanların Ankara’da karneleri zayıflarla dolu. Genel kurul salonunun önündeki o büyük lobide kenarda, köşede kalmış bizim Konya’lılar. Anlayacağınız onlar için bugün, ekemediklerini biçememe günü olabilir.

Fatih ÖZDEMİR Beyefendi aday olursa parti için, Veli TOLU beyefendi aday olursa ben ve dostlarım için yıkım olur. Biz 7 Haziran’a kadar kendi yıkıntımızı kaldırırız da partiyi bilemem. Listede Sayın Başbakanımız dışında ismi Ahmet olan bulunmazsa ziyadesi ile memnun oluruz. (Ahmet Şükrü KILIÇ için üzülsek de diğer Ahmet’lere tahammülümüz yok) Listede iki tane de Mustafa görmeyi istediğimizi söylersek, “al listeyi sen yap” diyenler çıkar artık.  Anlatabildim değil mi?

Gelelim yazımızın başlığında geçen Ahmet Şükrü KILIÇ beyefendinin neden listede yer almadığına. İzninizle kendine hitaben yazacağım:

Ahmet ağabeyciğim bu seçim döneminde yirmi kadar aday adayı ile tanıştım, senin gibisini görmedim. Hiç bir tanesi eline verilecek kezzabı götürüp paralel yapının köküne dökemez, geçtim bireysel olarak özel bir çaba göstermelerini. Neredeyse tamamı “paralel yapı olarak tanımlanan ……”, “paralel olarak nitelendirilen ……”, “paralel denilen …….” şeklinde cümle kuruyorlar. Belki bana denk geldiler, belki de hepsi böyleler. Konya’da siyaset “sine sine” yapılıyor anlayacağın, senin gibi “sindire sindire” yapacak olanlar için henüz erken bu siyaset işi, sıra size yüz yıl sonra gelir. Ama senin üçüncü dönemin. Aday adayları için de üç dönem kuralı varsa senin vekillik işi gelecek dönem de yatar ağabey. Biz bu yoldan dönmeyiz dönmesine de, bu yazdıklarım da partimize “derkenar” olsun. Belki lazım olur. Yazmasam içime dert olacaktı, yazdım gün gelir birilerine çare olur belki diye.

Unutmadan belirteyim. Tokat’tan Celil GÖÇER beyefendi seçilebilecek bir yerden aday olursa da ailecek sevineceğiz. Kendisi eşimin akrabası oluyor. Sayın Başbakanımıza da yakınmış doktor Celil Bey. Biri akraba, diğeri gönül verdiğimiz Başbakanımız. Onların da gönülleri bir olsun inşaallah. Trabzon’dan genç milletvekili aday adayı Salih CORA da evladımdan farksız. Aday olursa on beş sene evvel yeteneklerini keşfettiğim, emek verdiği 1981 doğumlu bir gencin meclis çatısı altında milleti temsil etme şerefine nail olduğunu göreceğiz hep beraber.

Bu yazıyı yazdığımda adayların isimleri belli olmamıştı. Bir miktar risk aldım, yazdıklarımı saçma kılacak bir aday listesi ortaya çıkma ihtimaline rağmen yazımın yayınlanmasını rica ettim. Tutturabilsem sevinirim, tutturamasam da kusura bakmayın. Tutturduklarım, tutturamadıklarımı götürsün artık ne diyeyim. Ama Ahmet Şükrü KILIÇ listeye girerse çekeceğim var elinden. Ahmet ağabey benim dışımda kimlere neler söyler, okuruz artık cafekulis.com isimli haber sitesinde.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Abdullah Sadık Arşivi
SON YAZILAR