Abdullah Sadık

Abdullah Sadık

PKK TERÖRÜNE TIBBİ TEŞHİS – AZGIN TEKE SENDROMU

PKK TERÖRÜNE TIBBİ TEŞHİS – AZGIN TEKE SENDROMU

PKK TERÖRÜNE TIBBİ TEŞHİS – AZGIN TEKE SENDROMU

PKK terörünün yeniden azdığı şu günlerde iç ve dış basında “dağda yaşayan terörist kadınlar” boy göstermeye başladı. Her yayın organı konuya kendi fikir penceresinden bakıyor. Kimi, dağda yaşasalar da onların da birer kadın olduğunu dile getiriyor; kimi, terör örgütünün üst düzey yöneticilerinin cinsel ihtiyaçlarını giderdikleri kadınlar olarak lanse ediyor. Ortada bir gerçek var, kadın yine “malzeme” olarak kullanılıyor.

Dağlardaki kamplarda çekilen fotoğraflarda, genç kızların çevresinde toplandıkları 50 yaş üstü adamlar gözümüze çarpıyorlar. Hani Kurtlar Vadisi dizisinde Muro karakterinin “başkan-önder” dediği adamlar, bunlar olsa gerek. Konumları bir toprak ağası, bir kaymakam, bir amir pozisyonunda olunca belli ki gücün sefasını sürüyorlar. Kural koyma, değiştirme, yargılama ve yönetme gücü kolay vazgeçilecek türden değil. Bunların saltanatı son bulmadıkça bu mücadele oldukça çetin geçeceğe benziyor.

Bu adamların yaşıtları gibi yaşamalarının önünde yıllardır süregelen yaşam tarzı, hükmeden kişi olmanın sağladığı ayrıcalık, normalleşmelerine dair umutsuzluk ve tıbben orta yaş krizi – halk arasında “Azgın Teke Sendromu” olarak bilinen bir durumun ortaya çıkması muhtemel.

Azgın Teke Sendromu, doktorlar tarafından “Yavaş yavaş belirginleşen zihinsel fonksiyonlarda düşüş, huysuzluk, kıskançlık ve çapkınlık gibi alışılmamış davranış şekillerinin dikkat çektiği dönem orta yaş krizidir. Erkekliğin simgesi haline gelen seks dürtüsü ve kapasitesi yavaş yavaş azalmaya başlar. Bu doğal ve normal süreç genellikle erkekler tarafından reddedilir ve bu kabullenememe duygusu kişiyi, kendini çevreye ispat etme davranışına itebilir. Hatta bazı erkeklerde bu durum işte başarı hırsına, bazılarında dine yönelmeye, spor, yeni hobiler edinmeye sebep olabilir. Çünkü erkek bilinçdışı olarak cinsel dürtü ve başarı açısından eskisi gibi olduğunu ispat etmeye çalışır. Kendini ispatın ülkemizde seçilen diğer bir yolu da daha genç yaştaki kadınlarla flört etmektir. Makul ölçülerde normal sayılabilecek bu durum bazen kontrolden çıkabilir." şeklinde açıklanıyor.

Orta yaş döneminin, erkek için en verimli yaşlar olduğunu, ruh ve beden gelişimini tamamlayıp olgunlaşarak daha dengeli bir hal alması gerektiğini belirten uzmanlar;  sıkça yaşanan Azgın Teke Sendromu’ ndan korunmak için düzenli spor yapma, stresten uzak durma, iyi beslenme, iş temposunu azaltma, bol kitap okuma, sık sık tatil yapma, resim veya el sanatları gibi hobilerle uğraşmayı öneriyorlar.

Demek ki ne yapmamız gerekiyor? Tez zamanda PKK kamplarına spor aletleri, bolca kitap, müzik aletleri, tuval – fırça – boya takımları göndermemiz gerekiyor. Yoksa bu azgın tekelerle başımız dertten kurtulmaz.

Bu tespitimi ve dayanak olarak aktardığım tıbbi izahları yazarken aklıma geldi. Şimdi sizler “ne dağı kardeşim, sağımız solumuz hep azgın teke dolu” diyebilirsiniz. Haksız da sayılmazsınız. Siyasete, iş hayatına, sosyal hayata, amir pozisyonunda olanlara, ismin başında prof. ve benzeri unvan olanlara bir de bu açıdan bakmak lazım. Bu sendromu yaşayanlar o kadar fazla ki; hayatı çekilmez kılanların başında yer alıyorlar. Tedavi olurlar mı; resim, müzik, spor ve el işi ile ilgilenirler mi kendileri bilirler. Ama ben onlara bir şey hatırlatayım. ÖLÜM VAR, ÖLÜM.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Abdullah Sadık Arşivi
SON YAZILAR