Ali Dutal

Ali Dutal

Emevi Dini Zırvalıkları

Emevi Dini Zırvalıkları

Baştan şunu söyleyeyim; kim ki, Emeviler dine şunu ekledi bunu ekledi diyorsa araştırın yüzde 90 oranında o kişinin hayatında dinin emir ve yasaklarına uymada hassasiyeti yoktur.

“Emevi Dini” diye bir dinden bahsedilmesi zırvalığın danıskasının danıskasıdır.  “Emevi Dini” kavramının mucitlerinden olan Yaşar Nuri Öztürk’ün son zamanlarını görmüşsünüzdür.

Yüce Rabb’im hiç birimizi saptırıp iman ve itikadımızı bozmasın!

Müslümanların imanını bozmaya yönelik faaliyet içerisinde olanların imani sıkıntılar içinde olduğuna hepimiz şahit olmuşuzdur.

Elbette ki, son nefesinde kimin nasıl gittiğini bilemediğimiz için kesin bir hükümle kişinin imansız gittiği sonucuna varamayız. Ayrıca, böyle bir sonuca varmak İslam’a uygun da değil; ancak, gözle görünen gerçekleri de yok sayamayız!

Bu tür insanların adlarına zaman zaman yazılarımda yer verirken de kişinin imanını sorgulamak için değil, bunların etki alanına girmiş Müslüman çocuklarının uyanmasına vesile olmak içindir.

Bütün tercihler kişinin kendisine ait olup kişilerin tercihlerine bizim yapacağımız bir şey olmasa da; Allah(cc) rızası için ikaz etme vazifemizi de yerine getirmek durumundayız.

Senin söylediklerinin doğruluğu nedir, hadi onların dediği doğruysa diye bir soru sorabilirsiniz. Benim söylediklerim tamamen “EHLİ SÜNNET VEL CEMAAT” iman ve itikadı sınırları içinde olup onun dışında kendimden hiçbir şey katmıyorum.

“Emevi Dini” sözünü çok kullananların en önemli sloganlarından biri de “Uydurulmuş Din İndirilmiş Din” sözüdür.

Bunlara göre her şey Emeviler döneminde uydurulmuş. Bunlar, bugünkü yaşadığımız İslam’ın temellerini sadece Kuran’dan alan, yani din adına Kuran’ı yeterli gören bir İslam anlayışı değil; Emevilerin değiştirdiği İslam’dır” diyorlar.

Yani, bunlar “Kur’an Bize Yeter” diyen, sünneti kabul etmeyenlerdir. Ayrıca, bunlar dini zorlaştırarak insan tabiatıyla çatışır hale getirdiler, kadını soyutladılar, dine ilaveler yaptılar diyerek ipe sapa gelmez suçlamalarda bulunmaktadırlar.

Yukarıda da ifade ettiğim gibi bunlarda ya akıl yok ya da Müslüman değiller.

-Zorlaştırılan, değiştirilen nedir Allah(cc) aşkına!

Bu din öyle sıradan bir din mi ki, isteyen istediği gibi değiştirsin; bu durum Allah(cc)’ın vaadine aykırıdır. İslam iman ve ameliyle bir bütündür.

Bunların tarihten de haberi yok. Emeviler döneminde hala Eshabı-ı Kiram Efendilerimiz hayatta. Onların yaşadığı bir dönemde İslam’a nasıl eklemeler yapılabilir, siz de hiç düşünme yok mu?

Bunların büftanları saymakla bitmez. “Dinin kaynağı olduğunu iddia ettikleri yüzlerce hadis ve fıkıh kitapları ile bozdular; din diye uydurulan mezheplere, hadislere güvenmediklerini” söylemekteler.

            Hadis-i Şerifleri dinin kaynağı olarak kabul etmedikleri gibi mezhepleri de kabul etmezler. Bunlara göre her meal okuyan müçtehit(?)

            Şunu özellikle belirteyim; Emeviler döneminde yapılan hataları savunmuyor, aklamaya da çalışmıyorum. Her dönem kendi içinde değerlendirilmelidir.

Daha önce “Hz. Muavi(ra) ve Eshab-ı Kiram” yazımda bu konu üzerinde açıklamalarda bulundum. İstenirse okunabilir.

Elbette ki, kim ne yaptıysa iyi veya kötü Allah(cc)’a hesabını verecek; ancak, Emevi döneminde yapılan hataları kullananların “Emeviler dine eklemeler yaptı, din uydurdu veya değiştirdi” demeleri en hafif açıklamayla Emevilere yapılan büyük haksızlık olur.

            “Emevi Dini” gibi söylemlere karşı dikkatli olalım, bu bir tuzaktır. Bu ve buna benzer söylemlerin esas amacı, Müslümanların kafasını bulandırarak imandan ve amelden uzaklaştırmaktır.

            Allah(cc)’ın emirlerini yerine getirme ve yasaklarından kaçınmada bir takım eksikliklerimiz olabilir, olmaması da mümkün değildir.

Rabb’imizin affı mağfireti geniş olup ameli eksikliklerimizi affedebilir. Rabb’imizin affından ümidimizin olabilmesi için imanımıza zarar verebilecek her türlü söz ve davranıştan kaçınmalıyız. İman olmadan affa mazhar olmak mümkün değil!

Affa mazhar olabilmemiz için Yüce Yaradan’a karşı yüzümüz olsun! Din düşmanı odakların avanesi olmuş adamların tuzağına düşerek affa mazhar olma ümidimize zarar vermeyelim.

            Size samimiyetimle söylüyorum uydurulmuş bir dinimiz yok; dinimiz ehli sünnet vel cemaat çizgisinde bugüne kadar en güvenilir şekilde hiçbir şüpheye yer bırakılmadan aktarılmıştır. Bu konu da geniş bir külliyata sahibiz.

            Şunu açık ve net olarak eğmeden bükmeden ifade ediyorum: Bir kişi “Emevi Dini” veyahutta “Uydurulmuş Dinden” bahsediyorsa o kişiden şeytandan kaçar gibi kaçınız hatta daha da uzak durunuz! Bunlar iman hırsızıdır.

            Yine tekrarlıyorum; Emevilerin dine eklemeler yaptığı, yeni bir din oluşturduğu gibi bir durumun olması Allah(cc)’ın vaadine aykırı olduğu gibi pratiği de yok!

            Ehli sünnet itikadına sahip Müslümanlar için çok büyük bir şahsiyet olan Emevilerin 6. Halifesi Ömer Bin Abdülaziz Hazretlerinin hayatını okumanızı tavsiye ediyorum.

            Sadece Müslüman ülkeleri idare edenlere değil; tüm idareciler için örnek bir şahsiyettir. 

           

 

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Ali Dutal Arşivi
SON YAZILAR