Rasim Atalay

Rasim Atalay

‘Ev’lenmeye hazır olun!

‘Ev’lenmeye hazır olun!

Türkiye genelinde yaşanan konut krizinden Konya da nasibini almaya devam ediyor. Ev krizi bir yumak halinde günden güne büyüyor ve bir çıkmaza doğru ilerliyor.

Daha düne kadar her mahallede, her caddede, her sokakta, her sitede, her apartmanda en az bir kiralık daire bulunurdu…

Belki kiralık daireler uzun bir süre kiralanmaz ve öylece boş kalırdı. Ev kiralayacak olanlar seçici davranır, kiralayacakları evlerde belli başlı kriterleri arardı.

Sahibinden mi, emlakçıdan mı kiralık olduğu önemli bir unsurdu. Ev arayanlar nasıl olsa çok sayıda kiralık daire olduğu için kriterlerine uymayan eve yanaşmazdı. Ev sahibinden kiralamak tercih sebeplerinden biriydi. Söylenen fiyat üzerinden de pazarlık edilir, orta yol bulunurdu.

Şimdi etrafınıza bir bakın…

Bırakın sahibini emlakçıdan dahi bir tane kiralık daire ilanı göremezsiniz. Geçtiğimiz günlerde Konya Emlakçılar Odası Başkanı Sedat Altunay’ın bir açıklaması vardı… Adam tek tek saymışçasına rakam vermiş. Rakamı tam olarak hatırlayamasam da yaklaşık olarak Konya’da o dönem için mevcutta bulunan kiralık dairelerin toplam sayısının 150 civarında olduğunu söylüyordu…

Devir değişmiş, devran dönmüş… Artık ev sahibinden kiralamak diye bir şey olmadığı gibi emlakçılardan da rica minnet ev bulabiliyorsan şükredeceksin.

Sıkıntı o kadar içinden çıkılmaz bir hal aldı ki, ev üstüne ev kurulmaya başladığı, aynı evde iki ailenin yaşamaya başladığı da kulağımıza fısıldanıyor.

Sorunun çözümü noktasında ilgili makam ve merciler gerekeni yapıyor. Yaşanan konut krizine ne kadar şahitsek, krizin çözümüne ilişkin girişimlere de o kadar şahidiz.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, kendi bakanlığına bağlı olan TOKİ marifetiyle Türkiye genelinde yaşanan konut krizine neşter vurmak adına üzerinde titizlikle çalışılmış olan projenin ilk kıvılcımlarını kamuoyuyla paylaşmaya ufaktan başladı.

13 Eylül tarihini dört gözle bekliyor benim gibi evsizler…

13 Eylül’de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından Cumhuriyet tarihinin en büyük konut hamlesinin tüm detayları açıklanacak. İnşallah kurbağanın gözü çıkmadan göle su gelmiş olacak. Az daha sabredin hele! Evlenmeye hazır olun.

ÇATALHÖYÜK DAHA İYİ TANITILACAK

Yoğun bir tempoyla başladığımız günü, yoğun bir tempoyla da bitirdik. Sabah Çumra Çatalhöyük’te Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay ve Çumra Belediye Başkanı Recep Candan ile buluştuk. Başkan Altay, dünyanın UNESCO tarafından tespit ve tescil edilmiş olan en eski yerleşim yeri olan Çatalhöyük’ü daha iyi tanıtmak üzere başlatılan Çatalhöyük Tanıtım ve Karşılama Merkezi’nin tamamen ahşaptan yapılan inşaatını gezdirdi. Başkan Altay, şehre değer katacak, şehrin turizmine ivme kazandıracak ve bu alanda vites büyütecek yatırımlara özellikle hassasiyet gösteriyor ve ağırlık veriyor. Merkezin kaba inşaatı bitmiş diyebilirim. Umarım bunca emeğin, gayretin ve çabanın karşılığı Konya’ya uzun soluklu bir kültür ve turizm ivmesi olarak yansır. Ben bu konuda Konya’nın belediyelerinin hakikaten mahir olduğunu düşünüyorum. Hatta, 7-17 Aralık tarihlerinde düzenlenen Şeb-i Arus etkinliklerinin de Konya’daki yerel yönetimlerin mihmandarlığında yapılmasının Konya’nın tanıtımı ve etkinliklerin yeni bir boyut kazanması adına daha yerinde ve faydalı olacağını sesli düşünüyorum.

SELÇUKLU SAĞLIK YATIRIMLARINA SINIR TANIMIYOR

Şehrin en hızlı gelişen, nüfusu en büyük hızla artan, buna bağlı olarak altyapısını gelişen ihtiyaçlar doğrultusunda oluşturan Selçuklu Belediyesi’nin Yazır Mahallesi’nde hayırsever işadamı Şakalak Tarım Makinaları’nın baş mimarı Yusuf Genç’in maddi destekleriyle yapımını tamamladığı aile sağlığı merkezinin açılışında da bulunduk.

Dışarıdan bakıldığında özel bir hastane gibi görünen bu güzel tesis, Selçuklu’ya kazandırılan diğer sağlık yatırımları ve aile sağlığı merkezleri gibi kapısını çalan herkese açık ve hizmete amil…

Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı, sağlık alanındaki yatırımların devam edeceğini söylerken Ardıçlı TOKİ Konutları’nın bulunduğu alana da bir aile sağlığı merkezi yapımı için harekete geçtiklerini duyurmuş oldu. Her ne kadar Beyhekim Devlet Hastanesi’ne yakın bir konumda olsa da Ardıçlı TOKİ’nin de bir aile sağlığı merkezine ihtiyacı vardı. Şehrin kazanımları adına sebep olanlardan ve bir çivi de olsa çakanlardan Allah razı olsun.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Rasim Atalay Arşivi
SON YAZILAR