Emrullah Nergiz

Emrullah Nergiz

Farklı Bir Başkanlık ve ‘Konya Modeli’

Farklı Bir Başkanlık ve ‘Konya Modeli’

 

Yanlışları söylediğimiz kadar verilen emekleri takdir ettiğimiz gün doğruya ulaşmaya bir adım daha yaklaşmışız demektir.

Kayıtsız, şartsız ve çıkarsız olarak vatandaşa hizmet edebilen kibrini bir yana bırakarak vatandaşın yanında yer alabilen başkan olabilmek en önemlisi.

Konya bu dönem Türkiye’de model bir belediyecilik örneği sergiliyor. AK Parti adına özellikle İstanbul ve Ankara’nın kaybedilmesi Konya Büyükşehir Belediyesi’ne doğal olarak Başkan Uğur İbrahim Altay’a çok farklı bir misyon yükledi.

Açık konuşayım. Seçilme sürecini de yakından takip eden bir isim olarak Konya kamuoyundan bazı isimlerin dahi Uğur Başkan’la ilgili tereddütleri varken; Cumhurbaşkanı Erdoğan tereddütsüz şehri Başkan Altay’a emanet etmişti.

Şimdi sizlerle ajanslardan ve sosyal medyadan derlediğim birkaç kare paylaşacağım. Söylemek istediklerim çok daha net anlaşılacak.

emrullah-yazi-fotolari.jpg

Bazılarına basit gibi gelebilir. Lakin Halkapınar’dan Çeltik’e 300-400 kilometrelik yol güzergahının olduğu Türkiye’nin yüz ölçümü bakımından en büyük şehrini karış karış gezeceksiniz. Bir bakacaksınız Ereğli’de bir tarlada köylünün hasat ettiği ürünlerin yanında… Bir bakmışsınız Meram’ın bir köyünde vatandaşın derdini dinliyor. Diğer tarafta nerede yapımı devam eden proje varsa inşaatçılığının verdiği tecrübe ile santim santim hesap yapıyor.

Konyalı seçti. Bu şehirde koşturması normal. Neticede Cumhurbaşkanının sözü yerde kalmamalı… Emanete sahip çıkılmalı.

Peki diğer şehirler?

Emine Erdoğan Hanımefendi ve Çevre Şehircilik Bakanımız Murat Kurum ile Kastamonu’da, yine bakan beyler ile İzmir’de… Dünya Belediyeler Birliği Başkanlığı, UCLG zirveleri…

Bazılarımız farkında değil ama Konya modeli, diğer şehirlerde de uygulanacak bir misyon halini aldı çoktan.

Bazen söylüyorum ya size bu şehrin kıymetini anlamak için Türkiye’deki bazı büyükşehirleri gezmek ve orada birkaç gün de olsa yaşamak gerekiyor. O zaman ‘evim evim güzel evim’ sözünde olduğu gibi ‘şehrim benim güzel şehrim’ algısı çok daha iyi yerleşecektir zihnimize.

Kim ne derse desin bu dönem Konya adına farklı bir başkanlık profili ortaya koyuyor Sayın Altay. Ve bu profil önemli bir iddia olan ‘Konya Modeli’ belediyecilik anlayışını tamamlıyor.

Değerlerimize sahip çıkarak şehrimizi çok daha ileriye taşıyabiliriz. Bakın Ankara’da İstanbul’da bir cenah Konya’ya göre doğru düzgün tek bir proje üretmeyen isimleri ‘yere göğe sığdıramıyor’ ve dünyanın en iyi belediye başkanları gibi gösteriyor. Adamlar katrilyonlarca kredi kullanmış elle tutulur bir proje üretmemiş aksine temel atmama programları düzenlemiş ama algıya bakarsanız Ankara, İstanbul 2-3 yılda uçtu ama bizim haberimiz yok.

Konya olarak elimizdekilerin kıymetini bilmeli değerlerimize sahip çıkmalıyız.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum
Emrullah Nergiz Arşivi
SON YAZILAR