Prof. Dr. Fikret Akınerdem

Prof. Dr. Fikret Akınerdem

Fatma Toru ve Sadam

Fatma Toru ve Sadam

Konya’da, akademisyenler tarafından kurulan ve daha çok üniversite camiasına (geleceğin akademisyenleri ve bilim adamı yetiştirmeye) yönelik faaliyetler içinde bulunan SADAM (Selçuklu Akademik Düşünce ve Araştırma Merkezi), kurulalı henüz 1 yıl olmasına rağmen proje bazlı önemli çalışmalar gerçekleştirmektedir.

Başkanlığını genç, dinamik ve özelliklede sempatik tavırlarıyla öne çıkan, olaylar karşısında pratik çözümler üretme yeteneğinde olan Necmettin Erbakan Üniversitesinden Prof. Dr. Selman TÜRKER’in (aynı zamanda Dekan ve Fen Bilimleri Enstitüsü Müdürü) yaptığı SADAM gelecekte önemli başarılara aday gözükmektedir.

SADAM, daha çok gençlere yönelik haftanın her günü faaliyet yürütmekte ve bu faaliyetlerinden önemli derecede ses getirmektedir. Gençliğine tavsiyem bu merkezi haftada en az 1 defa ziyaret etmeleridir.

Geçen hafta içinde Meram Belediye başkanı adayı Fatma TORU Hanımefendi beraberinde AK Parti İlçe Başkanı Ulvi BEZİRCİ beyefendi ile beraber SADAM’ı ziyaret ettiler ve kurucular ve yönetim kurulu üyeleri ile sohbet ederek SADAM’ı tanıma fırsatını buldular.

Fatma Hanım, zannederim Konya’nın ilk bayan belediye başkan adayı. Hayırlı olsun.  Kendilerini istekli, enerjik, aynı zamanda da konuşkan birisi. Onca güçlü erkek  arasından sıyrılarak aday olan TORU ya çok iş düşüyor. İlk bayan aday olmanın avantajını iyi kullanırsa, sonraki dönemler için bayan adayların önünü açabilir. Böylece de erkek aday kaprislerini de alt etmiş olur. Bu arada Meramın kibar İlçe Başkanı Ulvi Bezirci ve dostumuz Sami Şahin’e de başarılar dilerim.  

Kısaca projelerinden bahseden Sn TORU ya teklifimiz, teknik konulardan ziyade, sosyal ağırlıklı projelere öncelik vererek toplumsal barış ve kaynaşmayı sağlaması olmalıdır. Bunun yanında da, şehrin sosyal havası ile birlikte, çevresel (geniş yeşil alanları, büyük şehir parkları, az yatırımlı ancak verimli bölgesel spor ve dinlenme tesisleri) park-bahçe alanları tesis ederler.

Her şey sağlık ve saadet için,

Hizmet, muhabbet ve huzura kucak açın,

Allah’a emanet, hayra muhatab olunuz efendim.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
Prof. Dr. Fikret Akınerdem Arşivi
SON YAZILAR