Mustafa Balkan

Mustafa Balkan

FETÖ “DECCAL” Mİ?..

FETÖ “DECCAL” Mİ?..

Konya’da düzenlenen İslâm Dünyası Müslüman Âlimler Toplantısı’nda, “misyon” sahibi paralelci bayan bir gazeteci, Müslüman ulemasına “Sizce Mehdi gelecek mi?” diye bir soru sormuştu.

***
FETÖ'nün eski "Futbol İmamı" Said Alpsoy da, geçenlerde CNN Türk’deki bir programda, Fetullah Gülen için “o bir deccal” benzetmesinde bulunarak dünyaya gelecek olan 30 deccalden birisi olduğunu ifade etmişti.

***
Wikipedia’ya göre; “Deccal,  ahir zamanda, Mesih'in ikinci kez yeryüzüne gelmesinden önce insanları dini inancından saptırarak kötülüğe ve sapkınlığa yönelteceğine inanılan ve şeytanı temsil eden varlık”tır.
Büyük Türkçe Sözlük’te Deccal’in tanımı ise şöyle: “Çok yalan söyleyen; kıyamet yaklaştığında zuhur edecek ve yeryüzünde fitne-fesat çıkaracak yaratık.”

***
Deccal ile ilgili hadislerden biri; “Ben, Deccal ile beraber olanı ondan daha iyi bilirim. Onun yanında akar iki nehir vardır. Onlardan biri dış görünüş itibarıyla beyaz bir sudur, diğeri alevlenmiş bir ateştir. Sizden biri ona yetişirse ateş olarak gördüğü nehre gelsin. Sonra başını daldırıp ondan içsin, çünkü o, soğuk bir sudur. Deccal’in sol gözü yoktur, üzerinde kalın bir perde vardır. İki gözü arasında kâfir yazılıdır. Okuması olan olmayan her Müslüman o yazıyı okur.” (Müslim 2934/105 – Wikipedia’da yer alıyor).

***
“Deccal’in bir diğer ismi de Mesih’dir. Mesih kelimesinin 50 tane manası vardır. Bunların içinde ‘doğru söyleyen’ ile ‘saptıran yalancı’ gibi birbirinin zıddı manalar da vardır! Allah-u Teâlâ iki tane mesih yaratmıştır ki, biri diğerinin zıddıdır. Mesih İsa (Aleyhisselam) doğru söyleyen ve insanlara doğru yolu gösterendir.
Mesih Deccal ise, insanlık için yaratılmış en büyük fitnelerden birisi olup çok yalan söyleyen ve insanları saptırandır. Ona Mesih denme sebebi, iki gözünden birinin silik olması veya yeryüzünün tamamını kırk günde dolaşarak ayak basmadık bir yer bırakmayacak olması da olabilir.
Deccal ise, mübalağalı ism-i fail olup anlamı, görülmemiş ve duyulmamış yalanlar söyleyerek hakkı batıla karıştıran, gerçeği ters çeviren demektir.
Deccal kendisinin ilahlığını ilan edip, Allah’ın izni ve imtihan gereği olağanüstü şeyler göstererek insanları dinlerinde fitneye düşürecektir! Bazı insanlar onun fitnesine kanıp yolunu saptırırken, Allah, iman edenleri iman üzere sabit kılacaktır. Bu sebeple de mü’minler onun yalan ve fitnesine aldanmayacaklardır.” (http://www.hadisler.com/yazdir.asp?id=3590)

***
“Deccal, aldatıcı ve inkârcı, dehşetli fitne dolaplarını döndüren bir kimsedir. Fitnesinin en dehşetli tarafı, dinsizliğe dayalı bir sistem kurup insanları îmansız yaparak hem dünya, hem de ebedî hayatlarını mahvetmeye çalışmasıdır. O, ateizme, ahlâksızlığa, yalana dayanan saltanatını tek başına değil, kendisine gönül veren komitesiyle, temsil ettiği kâfirane ve münafıkâne sistemiyle birlikte yürütür.” (https://sorularlaislamiyet.com/deccal-kimdir-yeryuzune-gelisi-nasil-olacaktir-ondan-korunmamiz-icin-ne-yapmamiz-gerekir).

AZİZİM DİYOR Kİ…
Bu bilgiler ışığında FETÖ’nün “Deccal mi, Mesih-i Deccal mi, Şarlatan mı, Kâfir mi, yoksa başka bir şey” olup olmadığına siz karar verin.
 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Mustafa Balkan Arşivi
SON YAZILAR