Muhammet Yavaş

Muhammet Yavaş

Gecelerin başkanı geleceğin öncüsü

Gecelerin başkanı geleceğin öncüsü

Konya'da bir ilçenin kalkınması için gece gündüz çalışan belediye başkanı var.
Başkan, gece saat üç veya dört saatin önemi yok muhtarları toplayarak toplantı organize ediyor, İlçenin kaymakamını davet ediyor. Bu toplantılarda ilçenin sorunlarını ve ihtiyaçlarını yerinde tespit etmeye çalışıyor. Vatandaşlarla da yakından ilgilenen başkan geceleri ilçe büyüklerini arayarak onlara önce şu soruyu soruyor, "sana hiç türkü söyleyen oldu mu?" diyerek türkü söylüyor. İlçe büyüklerinin gönüllerini kazanıyor.
Başkan, geceleri kendi muhasebe mahkemesini kurup, vicdanı ve maneviyatı için muhasebe yapıyor. Her gün ilçeye nasıl bir temel atabileceğini, ne kazandırabileceğini düşünüyor.
Belediyede parti ve dernek üyeliği zorunluluğu yok. İşe ihtiyacın varsa istihdam var, istihdam varsa belediyede pozisyon var. Belediye kendi üretiyor, kendi istihdam ediyor, kendi kasasını kendi oluşturuyor.
Başkan, ilçenin borcunun olmadığını söylüyor. Gece gündüz demeden çalışarak ilçeyi kalkındırdığını ifade ediyor.
Örnek alınacak bir lider
Gecelerin başkanı olarak anılan bu belediye başkanı, örnek alınacak bir lider. Kendi çıkarını değil, halkın çıkarını düşünen bir yönetici. İlçenin kalkınması için gece gündüz demeden çalışan, halkın sevgisini kazanan bir başkan.
Emekliliğine az kalan işi olmayan engelli olan vatandaşlara Belediyede iş imkanı sunuyor. Vatandaş geliyor 1 sene eksiği var bir pozisyon yaratıyor ve vatandaşlar çalışıyor emekli oluyor, yine bir gün bir ağabeyimizi işe alıyor.
Nöbet tutan başkan
İşe aldığı vatandaş engelli bir vatandaş, vatandaşı belediye bünyesinde bekçilik yapması için işe alıyor. Vatandaşa belediye bünyesinde olan bir yerin bekçilik görevini veriyor. Kışa aylarına yakın bir zamanda meydana geliyor bu durum. Sonbaharın son günleri vatandaş geliyor, belediye başkanına çıkıp ‘’Ben ne yapacağım havalar soğumak üzere dışarıda nöbet tutuyorum” diyor. Başkanın yanıtı ise havalar soğuyunca ayarlarız 1 kaç gün daha görevine devam et ben sana daha uygun bir pozisyon yaratacağım oluyor. Başkan “Bu görüşmeden bir kaç gün sonra yine geceleri olduğumuz gibi düşünüyoruz aklıma bizim dışarıda nöbet tutan abimiz geldi. Hava çok soğuk bu engelli abimiz orda nöbet tutuyor. Hemen çıktım evden vardım yanına orda iki büklüm engelli sandalyesinde görevini yapıyor. Kendisini evine gönderip o gece nöbetini ben tuttum. Daha sonra kendisini emekli ettik.”
Siyasetin amacı
Siyasetin amacı, halka hizmet etmek ve ülkeyi kalkındırmak olmalıdır. Bu amacı gerçekleştirmek için gece gündüz çalışmak gerekir.
Başkan, bu amacı gerçekleştirmek için gece gündüz demeden çalışıyor. İlçenin sorunlarını ve ihtiyaçlarını yerinde tespit ediyor, halkla yakından ilgileniyor, ilçenin kalkınması için projeler geliştiriyor.
Gecelerin başkanının başarıları
Başkan, ilçenin kalkınması için önemli adımlar atıyor. İlçede istihdam artıyor, işsizlik azalıyor, gelir seviyesi yükseliyor. Belediyenin kasası doluyor, belediyenin borcu yok.
Başkanın bu başarıları, örnek alınması gereken bir başarı öyküsüdür.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Muhammet Yavaş Arşivi
SON YAZILAR