Ahmet Öztemel

Ahmet Öztemel

GURURUMUZ TORKU’NUN “DOĞRUDAN” MARKETLERİ STANDARTİZE  EDİLMELİ

GURURUMUZ TORKU’NUN “DOĞRUDAN” MARKETLERİ STANDARTİZE  EDİLMELİ

Torku… Kaşgarlı Mahmut’un eseri Divân-ü Lügati’t Türk’te geçen anlamıyla ipek gibi saf, sağlam, ipeksi anlamına geliyor. Konya’mın gurur markası. En saf ve güvenilir gıda zinciri. Kendi tohumlarıyla üretim yapması nedeniyle ülkeme tohum satan yabancıların güçlü rakibi. 18 milyon ağaç dikmesiyle çevre duyarlılığı takdir edilmesi gereken kuruluşumuz. Ardında 900 bin çiftçi ortağıyla ülke tarımının da bence kurtuluş rehberi. Güvenilir gıda herkesin hakkıdır o nedenle Torku sadece kentimin değil ülkemde yaşayan tüm vatandaşlarımızın da şansıdır. Her aşaması kontrollü ve üstün kalite güvencesindeki ürünleriyle hepimizin desteklemesi gereken önemli kuruluşumuzdur. Ülkemin zaten dev kuruluşları arasına girmiş Torku’yu kuran, geliştiren; Torku için çalışan, üreten herkese şükran borcum var.

Torku artık “Doğrudan Marketler” zinciriyle Konya dışında yaşayan vatandaşlarımıza da yakın. Ben en çok Ankara Çayyolu şubesine yolu düşenlerdenim.

Amacım eleştirmek değil, en iyi olmasını dilediğim gurur markamızın daha da iyi olması.

Bu nedenle Torku’nun değerli yöneticilerin hoşgörüsünü bekliyorum. Torku zaten bu marketlerde et-süt ürünlerinden unlu gıdalara, dondurulmuş ürünlerden meyve sularına kadar birçok ürünüyle raflarda yer alıyor. Tamam, günümüzde rekabet çetin, işletme maliyetleri yüksek ama bir süredir bu marketlerde başka ürünler de yer almaya başladı. Ekmek, su, maden suyu, yumurta gibi ürünlerle başlayan değişim sebze-meyve reyonu ile devam etti; bence sıkıntı olmayabilir zaten domates Torku’nun her zaman satılan kendi ürünü ama geçen hafta kasa kenarında satılan sinek kovucu aerosolu biraz da şaşkınlıkla izledim. Tamamen gıda üzerine olan bir firmanın her tarafı kâr olsa bile reyonlarında yer veremediği bir ürünü satmalı mı kararını Torku yetkililerine bırakıyorum. Bence Torku Doğrudan Marketler, “içinde Torku ürünleri de satılan marketler” haline gelmemeli. Mağazaların başka tedarikçilerinden istediği ürünler yer almamalı. Satılacak ürünlerin bir standardizasyonu olmalı ve Torku belirlemeli. Kontrolsüz güç güç değildir ve bir süre sonra bakarsınız Torku ürünleriyle aynı segmentte ama daha ucuz başka marka ürünler de Doğrudan Marketlerin raflarında yer alabilir.

Bir kaç satır da işletme çalışanlarına yönelik. Arkadaşlar iyi niyetli kuşkusuz ama sanki müşteri ilişkileri konusunda eğitim gereksinimleri var gibi geliyor bana diğer marketlerin çalışanlarına kıyaslayınca. Meselâ sıra var ve iki kasanın birinin kapalı olmasını tolere edebilir müşteriler ama ikinci ve kapalı kasada oturup telefonuyla oynayan bir çalışan sempati nedeni olmaz. Ben tarladan sofraya en kaliteli zinciri kurmayı başarmış Torku firmamızın sayın yöneticilerinin bu konuları da çözeceklerine yürekten inanıyorum.

Torku milli ve yerli firmamızdır, güvenilir gıdanın en önemli temsilcisidir. Kendi sağlığımız için tercih edilmelidir her şeyden önce. Başarılarının artarak devam etmesini diliyorum. Sağlıklı günler dilerim.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum
Ahmet Öztemel Arşivi
SON YAZILAR