Ahmet Öztemel

Ahmet Öztemel

BAŞKAN MAAŞLARINI AÇIKLAMAYA VAR MISINIZ?

BAŞKAN MAAŞLARINI AÇIKLAMAYA VAR MISINIZ?

Ezelden beri hür yaşamış, hakkı istiklâl olan milletimin Cumhuriyet Bayramı kutlu olsun. Kurulduğu günden beri üzerindeki düşmanca hayâller bitmeyen ama tüm hayâllerin sukut-ü hayâlle biteceği aşikar Devletimiz ebediyete kadar bâki kalacaktır. Mustafa Kemâl Atatürk ve silah arkadaşlarından başlayarak devletimizin bekası için canlarını, kanlarını akıtan tüm şehitlerimizi, gazilerimizi ve ebediyete intikâl eden kahramanlarımızı minnet ve rahmetle anıyorum.

Tüm konularda olduğu gibi Cumhuriyet ve Atatürk konusunda da bir ve bütün olamıyoruz. Klâsik sözler uçuşuyor havada. Ülkemi yaban ellere şikayet edenlerden tutun, işgalci diyen edepsizlere, daha dün askerimizi şehit eden terör örgütüne düşman diyemeyen hatta ülkemize saldıracağına inanmayanlar dahil herkes sözde en Atatürkçü; en Cumhuriyetçi. Oysa ne güzel söylemiş Atatürk “vatanını en çok seven işini en iyi yapandır” Evet, milletimizin her ferdi işini en iyi yapmak zorunda.

Siyasal tartışmalara takıldık gidiyoruz. Sanal alem serbest uydurma alanı. Yıllardır konuşulan ama gerçekleşmeyen siyasi etik konusunda her parti ayrı hazırlık halinde. Bence en önemli olan samimiyet. En güncel tartışmalar son seçimde el değiştiren belediyeler üzerinden yapılıyor. Devr-i sabık oluşturma çabası yoğun. Basın açıklamaları birbirini izliyor . Bakıyorum; Belediye şirketlerini kapatmayı düşünen yeni başkan var mı; yok. Arpalık diye tabir edilen şirketlerde yeni yönetim kurulları oluşturuluyor mu; evet. Yeni başkanlar eş-dost atamaları yapıyor mu; evet. Yönetim kurullarına atananlar danışman atıyorlar mı kendilerine derseniz buna da evet. Kısaca tas aynı, hamam aynı maalesef.

Sanal alemde ayda 200 bin lira maaş aldığı söylenen başkanlar, 76 yaşındaki annesini özel kalem müdürü atadığı iddia edilenler var. İş tencere dibin kara işine dönmüş durumda. Ben tüm partilere çağrı yapmak istiyorum. Başkanların ellerine geçen dolaylı ve dolaysız maaşlarını açıklayınız. Karşılaştırma imkanımız olsun. Madem şeffaflık diye başlandı, şeffaflık devam etsin. Saygıyla.

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
10 Yorum
Ahmet Öztemel Arşivi
SON YAZILAR