Metin Ertem

Metin Ertem

HDP Milletvekili Oya Ersoy baltayı taşa vurdu!

HDP Milletvekili Oya Ersoy baltayı taşa vurdu!

3/2/2022 tarihinde Regaip kandilinin gündüzünde HDP Milletvekili Oya Ersoy Milli Eğitimle ilgili komisyon üyesi olarak mecliste temelsiz ve delilsiz olarak iktidarı itham ettiği konuşmasında baltayı taşa vurmuştur. Bu konuşma ile İslamiyet’ten ve Osmanlı’dan bihaber olduğunu ortaya koymuştur: “TBMMdeki Regaip kandili gündüzünde iktidara hitaben “Size neden gerici diyoruz biliyor musunuz? Çünkü sizler 500 yıl geride kalmış Osmanlıyı, 1500 yıl geride kalmış din esaslı toplum düzenini yeniden hortlatmaya çalışıyorsunuz. Biz kadınlar özgür olabileceğimizi öğrendik. Ne 500 yıl nede 1500 yıl öncesine gitmeğe niyetimiz yok! Götüremezsiniz.“ ifadesini kullandı.

(Sabah gazetesi, 03.02.2022 tarihli web sayfası)

İstanbul milletvekili, İstanbul’da yaşıyor ve Osmanlı’nın geliştirdiği eserleri bile görmeyip İstanbullu Müslüman Kürt kardeşlerimizi kandırıp seçilerek meclise gelmiş. İslam’a hakaret eden Oya Ersoy 1500 sene önce İslam’ın ezilen kadınlara ne haklar getirdiğinden habersiz, kız çocuklarının İslam’dan önce diri diri gömüldüklerinden haberi yok! “Cennet annelerin ayakları altındadır. “ Hadisi ile “Sizin en hayırlınız hanımlarına karşı en iyi davranandır.”(Tirmizi, Rada11) Hadisine duyarsız oldukları gün gibi ortada! Kendi partileriyle birlikte CHP’nin PKK’nın Meclisteki ana savunucusu olduklarını unutmuş!

Oylarını aldıkları Kürt kardeşlerimizin kız ve erkek çocuklarını, çocuk yaşta, dağa kaçırıp her türlü kötü muameleye (Teröristlerin itirafıyla, cinsel istismar dahil) tabi tutup; kendi milletine ve devletine karşı ellerine silah verilip tetiğe bastırdıklarından haberi yok! Bu kız ve erkek çocukları “Canlı Bomba” ve bomba tetikçisi yapıldıklarından haberi yok! Ülkemizin içinde çocuk, bebek ve bayan öğretmenlerin, memurların ve ana kuzusu askerlerimizin şehit edilmelerinden de haberi yok! Bu bayan milletvekili hukuk fakültesi mezunu!

İçinde yaşadığı ve milletvekili 0lduğu şehirden (İstanbul’dan), büyük Osmanlı devletinden ve İslam’dan ve tarihte huzur ve saadet temin eden İslam medeniyetinden habersiz! Osmanlı’nın hayır sahibi sultanları (Hürrem Sultan, Haseki Sultan, Valide Sultan, Nur Banu Sultan gibi) ne tür imaretler, kültür eserleri yaptırdıklarından haberi yok! Tarihi yapıların köşelerindeki sadaka taşlarından ve kuş saraylarından çevreye duyarlıklarından bihaber! İslamiyet öncesi cehaletin zirvesi olan Mekke’de vahşetten sonra doğan İslamiyet güneşinden habersiz. Ortaçağ Avrupa’sına Rönesans ve Reform hareketlerini yaşatanın Endülüs Emevi Devleti ile Osmanlının yükselme döneminin olduğunu bilmiyor! Okulda öğretilmemiş ne yapsın. O halde ilkokuldan üniversiteye kadar eğitim müfredatımızı İslam’ın ve tarihin gerçeklerine göre yeniden ele alıp gözden geçirmemiz gerekmiyor mu? İslamiyet Asr-ı Saadete bir güneş gibi doğdu, 1400 yıl önce kadın haklarını ve hukuku tescil etmiştir. İlk halifeler sahabelerine ileri gelenleri tarafından seçilmiş olduklarından haberi yok. Demokrasinin aslında İnsanlık tarihinde ilk seçimlerin dört halife döneminde yapıldığını bilmek istemiyor! İlk Dört halifenin sahabeler arasında seçimle işbaşına getirildiklerinden habersiz! Bediüzzaman Said Nursi’nin tabiriyle “Hulefa-i Raşidin (Dört Halife) seçilerek geldiklerinden gerçek manada Dindar Cumhuriyetçiydiler.”(1) gerçeğinden habersiz!

Terör örgütü PKK’nın 21 yüzyılda yaklaşık 40 senedir kız ve erkek çocuklarını dağa kaçırıp ailesinden uzaklaştırıp ailesine devletine silah çektirdiğinden sanki hiç haberi yok. AB ülkelerinin yaptığı gibi” çığlıklarına kulakları kapalı. PKK yıllardır masum Kürt ve Türk çocuklarını, annelerini, bayan ve erkek öğretmenlerimizi ve öğrencilerini hatta “Erzincan Başbağlardaki” gibi kundaktaki masum çocukları katleden bir örgüt değil. Mecliste savunmaya çalıştığın kimlerdir? Sen Kürt kardeşlerimizin temsilcisi değil Ermeni terör örgütü Asala’nın devamı olan “PKK” zalim örgütünün gönüllü uşağı olmuşsun. Amerika’nın şımarık çocuğu, şeriat devleti ”İsrail’in” arz-ı mevud” dediği ülkemizi parçalayıp kurmak istediği bir devletin yobaz bir savunucusu ve taşeronu olan PKK’nın bir yardımcısı olabilirsin.

500 Yıl önce Osmanlının Yükselme döneminde, o günün şartlarına göre kadınlar öğretmen, hemşire, mürebbiye (ana okulu öğretmeni), hastabakıcı ve sınır kapılarında görevli ve hapishanelerde bayan mahkumlar için gardiyanlık gibi meslekleri icra ederken şimdi meftun olduğunuz Avrupa 500 yıl önce (1450-1750 yılları arasında, Yücel Aksan’ın (Avrupa’da Cadılık”) (2) araştırmasına göre: şu andaki Almanya ve Avusturya sınırları içinde Katolik kilisesinin etkisiyle kadınlar tüm kötülüklerin kaynağı olarak görülmüş, kesin rakam verilmemekle birlikte yüz bin ile bir milyon kadın “cadı avı “hadiseleri ile telef edilip, öldürülmüştür. Demek cadı avının nerede yapıldığını da bilmiyorsunuz! Şayet o dönemde yaşamış olsaydınız, Avrupa’nın cehaleti içinde “cadı avlarında” kurban gidebilirdiniz! Tarihi gerçekler sizin gibi iftiracıları ve yalancıları er geç ortaya çıkarmaz mı?

Kaynakça

1)-1935 yılı Afyon mahkemesi müdafaasında Büyük İslam Alimi Bediüzzaman Said Nursi kendisinin “Cumhuriyetçi” olduğunu ve dindar Cumhuriyetçiliğin Asr-ı Saadette ilk olarak görüldüğünü ispat ediyor.

2)- 1450-1750 Yıllarında Avrupada Cadılık/Tarih İncelemeleri Dergisi(28/02/2013 tarih ve355-368 . sayfalar.)

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Metin Ertem Arşivi
SON YAZILAR