Nimet Dönmez

Nimet Dönmez

Hesabınızı iyi yapın...

Hesabınızı iyi yapın...

Bugün inşaat sektöründe ardı ardına satışa sunulan ve son günlerde alıcıların iştahını kabartan tekliflere bakacağız.

İnşaat sektörü ekonominin lokomotiflerinden biri… Gerçekten içinde bulunduğu konum itibariyle birçok kalemi bünyesinde bulundurması piyasaya hareketlilik getirirken ekonomiye de ivme kazandırıyor.

Yazılarımızda her zaman ne kadar çok üretirsek o kadar çok kazanacağımızı savunurken, ülke ekonomisinin inşaat sektörünü kurtarıcı olarak görmesi içimizi acıtmıyor değil.

Ticaret Odası Başkanı Selçuk Öztürk’ün açıkladığı ihracat rakamları da bizim fikirlerimizin doğruluğunu ispatlarcasına açıklanmış gibi…

Sanayide yatırımları artırmanın ve uluslararası piyasalarda ki rekabetin altında ezilmeden uluslar arası arenada Pazar payını artırmak gerekiyor. Artık şu 15 Temmuz sendromundan çıkmak ve bir an önce ekonomiyi harekete geçirmek gerekiyor. Sanayi üretimini artırmak, makine parklarını teknolojinin nimetlerinden faydalanmış biçimde genişletmek lazım. Sanayiciler üretimi artırırken, ülke ekonomisinde istihdamda da etkin rol oynamaları demek olacaktır.

Herkes tüm bu yaşananlardan sonra elini taşın altına koyacak, üzerine düşen görevleri yerine getirecek ki; çıkmaza girmeden sorunların çözümü bulunsun. Üretmek… Üretmek.

Bugün gelinen noktada son günlerde inşaat sektöründe konut satışlarında birbirinden cazip faiz ve pazarlama sistemleri ortaya kondu. Üstelik konutların göz alıcı konseptleri de iştah kabartmıyor değil. Hal böyle olunca birçok alıcının birbiri ardına sunulan teklifleri incelediklerine şahit oluyorum.

Kötü yönden bakmak, umutsuz konuşmak istemiyorum ancak, daha öncesi dönemlerde banka kredileriyle konut alanların zor dönemler yaşadıkları ve ödeyemedikleri borçları nedeniyle aldıkları evleri terk etmek zorunda kaldıklarına şahit olmuştuk.

 Evet konutların iştah kabartan tasarımlarla ve sıfır faizlerle sunulan satışlarının ardından, bir de fiyatların aşırı yüksek olması alıcıyı ürküten en önemli nokta. Fakat kira ödeyeceğime kendi evimin taksitini öderim mantığıyla yola çıkanların ev alırken dikkat edecekleri en önemli nokta ödeme planlarını ve zamanlamasını doğru yapabilmeleridir. Zira yanlıştan dönmek de bir o kadar zor ve içinden çıkılmaz bir hal alabiliyor. Çünkü yaşayanlardan duyduğumu ben de sizlere iletiyorum. Yola çıkmadan emniyet kemerini bağlamak diye bir şey var ve söylediğim de aynen o anlama geliyor.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Nimet Dönmez Arşivi
SON YAZILAR