Muzaffer Kırmacı

Muzaffer Kırmacı

İç güvenlik paketi neden rahatsız ediyor?

İç güvenlik paketi neden rahatsız ediyor?

Alt Komisyonlarda tartışılarak Meclis’in gündemine getirilen İç Güvenlik Paketi kimleri neden rahatsız etmektedir acaba? Fincancı katırlarını neden ürkütmektedir bu paket?

Bu paketin içinde eksik olabilir. Yanlışlıklar da olabilir. Yeteri kadar irdelenmemiş konular da olabilir. Meclisin gündemine gelmesi ve tartışmaya açılması da bunları ortaya çıkarmak için değil midir? Tamamını reddetmek bir suçluluk psikolojisinden mi kaynaklanmaktadır?

Bu paket molotoflu saldırıyı, yüze maske takarak suçsuz ve alakasız insanların mallarına, canlarına kastı önlemek istiyorsa muhalefetin topyekün “İstemezük” demesini anlamakta zorlanıyorum.

Şehirleri savaş alanına çevirenleri, onlara destek verenleri, polise ana-avrat düz gidenleri, polisi tokatlayanları, içindekilerin kim olduklarını bilmeden belediye otobüslerine Molotof atarak yakanları bu millet çok iyi tanımaktadır. Bunların İç Güvenlik paketinden işkillenmesini anlamak hiç de zor değil.

Gezi olaylarında Gezicilere hamilik yapanları, başbakana küfredenleri bahşişle ödüllendirenleri (!), “Senin …” diyerek polise efelenenleri bu millet çok yakından tanımaktadır. Çok iyi tanıdığı için de onların yaptıklarını onlara yakıştırmaktadır milletimiz.

Ancak Milletimiz kanaatimce MHP’yi anlamamaktadır. Muhalefetle aynı kulvarda olması nasıl bir çelişkidir. Muhalefet etmek için iyi şeylere de mi karşı çıkılmalıdır? Bu doğru mudur? Evet. MHP de muhalefet partisidir. Ama İç Güvenliğe de muhalefet etmek MHP’nin misyonuna, duruşuna, savunduğu fikirlere, inandığı davasına uygun düşer mi acaba?

Paketin muhtevasına baktığımız zaman “Acaba polise gereğinden fazla mı yetki verilmektedir” diye düşünebiliriz. Bu yetki bazen amacı dışında kullanılabilir mi endişelerimiz olabilir. Ancak tüm bunları tartışmalıyız ki, doğru olanı bulabilelim. Siz Meclis’i çalışamaz hale getirirseniz, anarşiyi Meclis’in içine sokarsanız neticesine de katlanırsınız. Bir tek maske takıp molotof atmadığınız kaldı, onu da yapın da içinizde kalmasın bari.

Güneydoğuyu kan gölüne çevirenleri bu paket rahatsız edebilir. Anarşiden beslenenler de bu paketten hoşlanmazlar. Sermayesi uyuşturucu ve fuhuş olanların da bu paketle işi olmaz. Adam gibi meşru zeminde siyaset yapmak isteyenlerin bu paketten rahatsız olması için ne sebep olabilir ki?

AKP ile siyasi mücadele etmek başka bir şey, memleketin geleceğini siyasete alet etmek başka bir şey. İkisini birbirinden ayırmak gerek. Yola çıktığın arkadaşını söyle ki, sana kim olduğunu anlatayım.

AK Parti düşmanlığı insanların gözlerine perde çekmemeli. AKP’ye zarar vermek için memleketi de cezalandırdığınız zaman vatandaş da sizi cezalandırır.

Hatırlatmak istedim!...

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum
Muzaffer Kırmacı Arşivi
SON YAZILAR