Uğur Özteke

Uğur Özteke

Bebek arabalı annenin hassasiyeti

Bebek arabalı annenin hassasiyeti

Tabii 365 gün yerel yazı yazmanın verdiği gaz ile ne kadar duyarlı ne kadar dikkatli olmaya çalışsak da demek ki zaman zaman empati yapmayı ihmal ediyoruz ve önümüze geleni, gördüğümüzü, duyduğumuzu yazıyoruz!

Geçenlerde bir yazımızın altına o klasik “NE ZAMAN ADAM OLURUZ?” sorumuzda “bebek arabalı annelerin yolun ortasında yürümemeleri gerektiğini, kaldırımda gitmeleri gerektiğini” yazmıştık. İşte o yazıdan iki gün sonra sıkı bir okurumuz olduğunu öğrendiğimiz Semra Hanım biraz da sitemkar bir hal ile serzenişte bulunmuş:

“Uğur abi günaydın bugünkü köşe yazında ‘Ne zaman adam oluruz?’ başlığındaki yazın dikkatimi çektiği için yazıyorum. Bebek arabası ile kaldırımda yürümek toplu taşıma araçlarına binmek inmek gibi eziyetli bir durum yoktur sanırım. Çoğu zaman bebek arabasını almadan çıkarım evimden, araçların kaldırımlara park etmesi (ki bu Konya'da çok) ve kaldırımların iyileştirilmemesi gibi sorunlar aslında bu sıkıntıları doğuran etkenlerdir. Evet dikkat etmeyen bayanlar da yok değil aslında. Ama çocuğum olunca birden üzerime alındım. Seni seviyoruz Uğur Abi iyi çalışmalar dilerim.”

***

Kendilerinden Allah razı olsun. Gazetemizin, dergimiz SPOR LİFE’ın ve diğer yayın organlarımızın bayanlar ve gençler tarafından okunmasından, takip edilmesinden büyük haz alıyoruz. Yıllardır anneler, bayanlar biz basın mensupları için daha da önemli ya da daha önemli olmalıdır diye savunurum.

Bir gazete eve giriyorsa o gazete bence büyük gazetedir. Çünkü sadece evin reisi tarafından değil, annesi ve evdeki her insan tarafından çoluk çocuk tarafından okunuyor ve benimseniyor demektir.

Bu yüzden de Semra Hanım’a huzurlarınızda bir kez daha yürekten teşekkür ediyorum.

***

Semra Hanım’ın hatırlatmasından yola çıkarak kaldırımlara dahası bisiklet yollarına uygunsuz park edilmesini önlemek için Büyükşehir Belediyesi tarafından çok güzel bir çalışma başlatılmak üzere imiş. İnşallah bunu da ilk fırsatta dile getirelim.

METRO YAZISINDAN DOLAYI ABDULHAMİT HAN’DAN FIRÇA YEDİK!

Hani geçenlerde birde Büyükşehir’in metro çalışması var demiştik. Hatırladınız mı? Hatta Sayın Başbakanımızın da seçimler öncesi metro müjdesini daha detaylı olarak açıklayacağını da yazmıştık. Tabii biz bu konuda duyumlarımızın iyi yönünü sizlerle paylaşmıştık.

İşin bir de diğer penceresine Abdülhamit Han rumuzlu okurumuzun anlattıkları ile baktık. Baktık şok olduk. Abdülhamit Han’ın en iç açıcı cümleleri, “Uğur abi metroyla ilgili yazını okudum ve bu kafayla metro zor demekten başka aklıma bir şey gelmedi. Malumunuz eski tramvaylara klima takıldı ve bir sürü onlarla ilgili malzeme alındı şimdi hepsi ambarda çürümeye bırakıldı difransiyel dişlisi tanesi 5 bin lira hurdaya atılmayı bekliyor hepsi daha çok şey varda neyse biz bu kafa ile metro falan zor atlı tramvaylara dönmezsek iyidir….” idi.

Gerisini varın siz düşünün.

Elçiye zeval olmaz. Biz Konya sevdalılarının ve iyi niyetli insanların ilçesi olmaya devam etmeye çalışıyoruz.

Tabii edebildiğimiz ölçüde.

GÜNÜN OKKALI SÖZÜ

Yaşamın hüneri, her yeni günün güzelliğini bulmaktır.

NE ZAMAN ADAM OLURUZ?

Büsan kavşağına kalıcı bir çözüm bulabildiğimiz zaman ADAM oluruz.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Uğur Özteke Arşivi
SON YAZILAR